FOTBAL  »  Superliga  »  CORESPONDENȚĂ GSP DIN SPANIA

DINAMO // VIDEO EXCLUSIV Ante Puljic îl taxează pe Nistor într-un interviu tăios: ”FCSB m-a vrut de trei ori, am spus «nu» Craiovei și lui CFR. Eu nu-s trădător, sunt «câine» pe viață”

Articol de - Publicat luni, 20 ianuarie 2020 09:06

DINAMO // Ante Puljic (32 de ani), liderul apărării dinamoviste a explicat de ce a declinat propunerile rivalilor și  critică alegerea lui Dan Nistor, plecat la CS Universitatea Craiova. 

- Ante, cum merge treaba la Marbella? Doar o remiză cu Bochum, locul 14 în liga secundă germană, și eșec cu Dynamo Dresda, ultima din acel clasament.  
- Toate merg bine. Sincer. Aceste antrenamente îmi sunt foarte utile, mai ales că eu nu am făcut cum trebuie în vară, le-am ratat, iar iarna e esențial. E sănătate curată. Sper să facem lucruri minunate în cinci luni. 

- Play-off? 
- Posibil. Miracolele încă se pot întâmpla. Trebuie să crezi. Dacă învingem în două meciuri înainte de derby-ul cu Steaua, pe Astra și pe Voluntari, orice e posibil. Trebuie să câștigăm prima partidă, altfel e gata! Oricum, trebuie să începem să jucăm fotbal, să câștigăm. 

- Cum e cu Dusan Uhrin ca antrenor? 
- Chiar e foarte bun. Lucrează și vorbește mult cu fotbaliștii, pregătește mult tactic, vrea să corijeze ceea ce am făcut prost în ultimele trei partide. Și sper că vom prinde tot și vom fi mai buni. 

"Nu oricine poate fi lider. Eu pot"

- Care sunt calitățile unui lider de echipă? Uhrin vrea să te pună căpitan. 
- Căpitanul trebuie să fie caracter bun, să aibă personalitate, să fie jucătorul cu cea mai mare experiență sau jucătorul cel mai important dintr-o echipă. Sau cineva foarte apreciat. Nu oricine poate fi lider. 

- Tu poți fi? 
- Da, eu pot fi. Am câteva calități. Dar antrenorul decide, eu nu mă împing în față. Dacă nu voi fi eu alesul, nu e nicio problemă, tot o să dau totul.

- Ce înseamnă Dinamo pentru tine? 
- Enorm. Viață. Când am venit aici prima dată, am fost foarte mulțumit cu totul. Am fost mereu fericit. Am revenit în vară cu mari speranțe, că vom face o treabă bună, dar am făcut prostii în ultimele trei etape.

"Mergi afară, de ce la rivali?" 

- Tu ai refuzat FCSB sau cum au fost negocierile? 
- Da. Am vorbit, dacă vreau să vin, dacă vreau asta, bla bla. Am refuzat nu o dată, ci de trei ori. Și nu doar pe Steaua. 

- Pe mai cine? 
- CFR Cluj, am vorbit ceva cu Craiova. Nu neapărat eu, oamenii care mă reprezentau și erau întrebați de mine. Cu CFR Cluj a fost o discuție vara trecută, înainte să mă întorc la Dinamo.  

- De ce i-ai refuzat pe toți? 
- Am eu ideea asta, am spus-o mereu, să joc aici doar la Dinamo București. Bineînțeles, asta și dacă oamenii mă vor aici. Doar la Dinamo voi juca în România. Sunt un "câine roșu" veritabil, eu chiar mă simt parte din acest club, din acestă echipă. Simt asta.  

- Știi că dacă acceptai, aveai bani mai mulți și te băteai la titlu. 
- Da, și? Știu. Ți-am zis, în vară, m-au sunat de la Cluj. Știam că sunt campioni acolo, asta, asta, condiții de top. Dar am zis: "Dacă mă întorc în România, joc doar la Dinamo". Așa, mai bine mă duc în străinătate. 

"Ar trebui ținuți tinerii de valoare" 

- E o nebunie, nu-i așa? Jucătorii de la Dinamo pleacă la CFR, la Craiova, la bani mai mulți, la performanțe. 
- Da, asta e. Fiecare gândește în felul lui, face ceea ce crede de cuviință. Eu vorbesc sincer, nu o fac azi într-un fel, iar mâine mă schimb.  

- Dacă ai fi fost în locul lui Dan Nistor te-ai fi dus la U Craiova? 
- În situația lui, niciodată. Era căpitanul lui Dinamo. Cu tot respectul pentru cluburile mari, pentru el. OK, te vor, dar nu te duci. Aștepți de afară.  

- Prețul ți se pare mic? Aproape 300.000 de euro. 
- Prețul nu e atât de sus, dar depinde și de situație. Nistor voia să plece.  

- Și Ciobotariu a plecat pe mărunțiș. 
- Eu am mai zis-o. Dacă vrei să crești ca și club, trebuie să-ți ții tinerii de valoare. Să vinzi, doar in extremis, pentru bani foarte mulți, care chiar ajută clubul.

"Nu e bine cum face Becali, dar nici ca Negoiță"

- Când a fost vorba să vii la FCSB, ai discutat direct cu Gigi Becali? 
- Nu, deloc. Niciodată. Agenții, diverși oameni.  

- Crezi că ai putea lucra cu un om temperamental și impulsiv ca Gigi Becali? 
- Uneori, poți spune despre om că este așa, până să-l întâlnești. Apoi, să te cunoști cu el și să ai cu totul altă părere. Dacă n-am vorbit cu el, personal, mi-e greu să-l definesc. 

- Cum ți se pare din ceea ce ai văzut la TV? 
- El vrea să controleze tot și să facă totul în felul lui. 

- E mai bine așa sau ca Ionuț Negoiță? 
- Cu Ionuț Negoiță nu am vorbit de când m-am întors, din vară. Din punctul meu de vedere, nu e bine cum procedează Becali, dar nici cum face Negoiță.

- Adică? 
- Al nostru ar trebui să fie mai apropiat de echipă. Să vină, să vorbească, în momentele bune, proaste. Să discute. Mai ales că unii coechipieri aud niște lucruri pe care patronul le-ar fi spus, nu știu dacă e adevărat sau e altceva. Așa ar fi normal. Nu doar să vină să vorbească despre salarii. Ci tot ceea ce ține de echipa noastră.  

"Dinamo nu va intra în colaps, e un club mare" 

- Crezi că Dinamo va supraviețui sau intră în colaps? 
- Eu chiar cred că Dinamo va rezista. Cluburile mari, oriunde, supraviețuiesc. E greu să se ajungă la faliment. Întotdeauna, va veni cineva care să salveze.

- Acum, se vorbește de șeici. Ai jucat și tu la arabi. Crezi că pot fi salvarea clubului? 
- Am citit și eu. Că se negociază. Cred că e adevărat, sper. Vorbim de niște oameni care au potențial, iar atunci când vor ceva, nu se lasă până nu cumpără. 

- Mai ții legătura cu Mircea Rednic? El te-a adus în România. 
- Este și antrenorul care m-a apreciat foarte mult. Am fost mereu mulțumit cu el ca antrenor, ca persoană, m-a adus la Dinamo, apoi în Arabia Saudită. Știu că a ajuns la Iași, dar n-am mai vorbit cu el de 3-4 luni. Sper să-l revăd cu prima ocazie, îmi va face plăcere. 

- Antun Palici ar fi bun pentru Dinamo? 
- Sigur, ar fi un transfer foarte bun. Are multă calitate. Ar fi foarte bun.

"CFR Cluj e cea mai tare" 

- Cine ai vrea să ia titlul în România? Că Dinamo sigur nu-l ia nici în 2020. 
- Nu mă interesează. Eu sunt concentrat doar la Dinamo, să facem lucrurile mai bine aici. 

- Cine e cel mai tare oponent pe care l-ai întâlnit în România? 
- Nu a fost cineva specific, dar CFR Cluj e cea mai tare echipă de aici. Nu joacă cel mai bun fotbal, nu joacă frumos, însă e dificil să o bați, e bună din toate punctele de vedere, se luptă, e compactă. Aceasta e datorită faptului că are un antrenor foarte bun. 

Ce cuvinte îi plac în română 

- Care este cuvântul tău preferat în limba română? 
- "Bună". (râde) Îmi place cum sună. Folosesc diverse cuvinte în fotbal. Nu știu să leg fraze. "Poftă mare", "Să-ți fie bine", "spate", stânga", "dreapta". Chestii de care a nevoie. 

- Bucureștiul cum ți se pare? 
- Un oraș foarte bun unde să trăiești. Foarte frumos. Sunt foarte mulțumit, familia când mi-e la București, și ei sunt foarte fericiți, au ce face. Locuri unde să mergi să te joci cu copiii, foarte frumos în parcuri.

- Ai încercat mâncarea românească? 
- Nu prea. Nici papanași, sărmăluțe, mămăliguță. Sau ciorbe. Unde mănânc, încerc pui, vită, ceea ce mănânc de obicei oriunde aș merge în lume.

"Eu chiar cred că voi cuceri, cândva, un trofeu cu Dinamo, că voi fi undeva sus în clasament. Trebuie să credem și să muncim pentru a lua Cupa României în această ediție"  - Ante Puljici, fundaș Dinamo

850.000 de euroeste cota fundașului de 32 de ani, conform transfermarkt

1 golîn 11 meciuri a marcat Puljici în actuala ediție

39 de partidea strâns croatul în tricoul lui Dinamo, marcând de 3 ori

VIDEO // Imagini din cantonamentul lui Dinamo

Vezi și: 

DINAMO // EXCLUSIV Ionuț Negoiță, atac dur la Mircea Lucescu: „Să tacă, devine penibil!” + „Știți ce e ciudat?”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
magic4ever
magic4ever  •  20 Ianuarie 2020, 14:34
Postat de jabs pe 20 Ianuarie 2020, 13:43

Lingura de lemn o vei castiga cu dinamo......

La fel o sa castige si FCSB cat timp este Dan Petrescu antrenor la CFR...sa spuneti mersi daca prindeti locul 2...oricum in grupele EL nu mai ajungeti cel putin 3 ani de acum cu echipa asta de perle si cu Becali pe post de manager,antrenor,maseor,pshilog,etc...

jabs
jabs  •  20 Ianuarie 2020, 13:43

Lingura de lemn o vei castiga cu dinamo......

cpt.ahab
cpt.ahab  •  20 Ianuarie 2020, 13:35
Postat de anastasiu pe 20 Ianuarie 2020, 11:22

Nistor e o pirdere nu mare, ci imensa pt Dinamo! Nu are cine sa ii ia locul, e poate singurul play maker din liga 1! Din pacate prosti lui negoita e mare, mai bine dadea 5 jucatori din echipa la banii aia, daca e intr-adevar vorba de licenta! Chiar nu inteleg ce vrea negoita asta, vrea sa vanda dar nu vinde! C

Nu știu. Pe Negoiță nu-l mai înțelege nimeni. E o bizarerie ambulantă.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează