FOTBAL  »  Superliga  »  „PRIETENII LUI OVIDIU”

DINAMO // EXCLUSIV Borcea a chemat preotul în vestiar și s-a pus în genunchi în fața lui: „Dacă Steaua câștigă campionatul, voi nu mai aveți ce căuta la Dinamo!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 iulie 2020 20:45 / Actualizat miercuri, 01 iulie 2020 22:23

Cristi Borcea, 50 de ani, fostul acționar al lui Dinamo a povestit la „Prietenii lui Ovidiu” un episod neștiut din 2008, înaintea meciului din Ștefan cel Mare, cu FCSB.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, realizată de Ovidiu Ioanițoaia, este difuzată în fiecare miercuri seară, de la ora 20:00, pe GSP.RO

Omul de afaceri Cristi Borcea recunoaște că a fost sunat de Gigi Becali s-o lase mai moale, pentru ca FCSB să câștige campionatul, dar Borcea nici n-a vrut să audă. 

- Cristi, crezi că FCSB are vreo șansă să mai ia campionatul?
- Nașu' n-are nicio șansă cât e Dan Petrescu acolo. Nu se enervează că-i spun! Problema știi care e? Dacă nu era el, Steaua era desființată. Rămânea Clubul Sportiv al Armatei, dar era în Divizia C. Ce-aș fi vrut asta! Off...

- În loc să fii aliatul lui, tu ce faci?
- Eu sunt toată viața aliat cu nașul, mai puțin la fotbal. Între noi au fost ambiții mari! Săracul... Lui îi trebuia meci nul cu Dinamo, iar noi mai mult de trei nu urcam, nu coboram la meciul ăla cu ei. Și i-am bătut cu 2-1!

- Și nu ți-a transmis nimic înainte de meci?
- Ba da! Mi-a spus: „Ce-ți mai trebuie ție?". Eu am băgat cea mai bună echipă, le-am dat primă și-am chemat și preotul. I-am pus pe toți în genunchi, inclusiv eu. Am creat presiune mare de tot la meciul ăla, numai să nu câștige Steaua. Le-am spus „Bă, dacă Steaua câștigă campionatul în Ștefan cel Mare și-l sărbătoresc aici, voi nu mai aveți ce căuta la Dinamo, iar eu trebuie să plec!". Ăsta e adevărul!

„Eu la Dinamo am făcut echipa deceniului! Nici pe vremea lui Ceaușescu nu s-au luat atâtea trofee câte am luat eu între 2000 și 2010. Dinamo era echipa care cumpăra tot ce voia, avea cele mai bune condiții și cele mai bune contracte. Cel mai mare regret e că n-am jucat în Liga Campionilor"
Cristi Borcea

  • Borcea a fost la Dinamo în perioada 1998-2012 și a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe. 
  • În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare. 
  • În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

URMĂREȘTE AICI ÎNTREAGA EMISIUNE CU CRISTI BORCEA:

Imagini de colecție cu Cristi Borcea din perioada în care era acționar la Dinamo:

Cristi Borcea
+30 FOTO

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Imagini incredibile! Fosta soție l-a acuzat de violență, dar imaginile arată contrariul: fotbalistul a fost luat la bătaie în mașină!

VIDEO Ar fi apărat Bogdan Stelea penaltyuri cu Irlanda și Suedia? Jurământul neștiut care ar fi putut schimba destinul Generației de Aur: „Ce portar ești tu dacă nu scoți niciuna?!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (12)
pariez_tot_ce_am
pariez_tot_ce_am  •  03 Iulie 2020, 01:02

cum arata borcea acum :))

157874879174335
Elena Apostol  •  02 Iulie 2020, 17:23

Buna ziua CristiAN BORCEA SANT VALENTINA,INTRA PE FACEBOOK SA VORBIM

10154583935089038
Laurentiu Bizera  •  02 Iulie 2020, 10:25

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează