FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // EXCLUSIV Dănuț Lupu știe cine ar trebui să fie antrenor: „Cea mai bună variantă este să rămână Neagoe!” » Mesaj pentru Prunea

Lupu a câștigat cu Dinamo două trofee: Cupa și campionatul României în sezonul 1989/1990
Lupu a câștigat cu Dinamo două trofee: Cupa și campionatul României în sezonul 1989/1990

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2019 09:34

Dănuț Lupu consideră că Eugen Neagoe este cel mai potrivit să redreseze corabia, dar spune că antrenorul și președintele dinamovist sunt principalii vinovați pentru transferurile din vară.

Dănuț Lupu, 52 de ani, consideră că demiterea lui Mircea Rednic a fost o greșeală și spune că jucătorii luați de cupul Prunea-Neagoe sunt mai slabi decât fotbaliștii pe care îi adusese "Puriul" în Ștefan cel Mare.

- Domnule Lupu, poate ajunge Dinamo mai jos decât este acum?
- (râde zgomotos) Hai că asta e chiar bună! Unde, Doamne iartă-mă!, să te duci mai jos de atât? 

- Eugen Neagoe este la un pas de reziliere după probleme suferite la inimă...
- Să știți că eu am o părere bună despre Neagoe ca antrenor, dar nu înțeleg ceva...

- Ce anume?
- În momentul în care a văzut că fanii nu îl vor, de ce nu a plecat? Nu cred că e un antrenor care are nevoie de bani. Trebuia să plece când a văzut că are pe cap două, trei mii de nebuni care nu îl doresc. De ce să mai stai în situația asta?

"Un străin nu poate fi căpitan la Dinamo!"

- Cum vi se par jucătorii aduși în această vară?
- Jucătorii... aici trebuie să răspundă Prunea. Nu l-am înțeles nici pe el. L-a atacat pe omul ăla, Rednic, cu toate că știți foarte bine că eu nu sunt fan Rednic, dar îl atacă în contextul în care a adus fotbaliști mai "morți" decât a adus el. Dar na, dacă Prunea crede că sunt jucători de Dinamo, atunci e OK. De asta are și rezultatele pe care le are. Îi transmit și eu un mesaj prietenului meu Prunea: cu străini nu poți să ai spiritul lui Dinamo! Eu puneam un copil d-ăla căpitan, nu pe un străin. Ce vorbește un străin cu arbitrii și chiar cu colegii lui? 

- Totuși, au adus și jucători cu cotă bună în Liga 1. Filip Mrzljak era căpitan la Astra și l-au adus pe un salariu bun de 13.000 de euro pe lună. S-au făcut niște eforturi.
- E o problemă dacă Prunea consideră că Mrzljak merită 13.000 de euro. Eu ce să mai spun? Pot să spun ceva? În situația asta, lui Nistor cât trebuie să-i dai?

- Nistor are același salariu.
- Păi, asta zic! Dacă lui Mrzljak i-ai dat atât, lui Dan cât ar trebui să-i dai având în vedere că ăsta înseamnă 40% din jocul lui Dinamo?

"Prunea s-a bătut cu pumnul în piept!"

- Deci ne putem aștepta că odată cu revenirea lui Nistor, evoluția echipei să crească simțitor?
- Da, dar nu imediat. Când revii după o accidentare, îți trebuie măcar două etape ca să-ți reintri în mână. Problema e alta! Dacă pleacă Nistor de la Dinamo, cu restul ce facem, îi îngropăm?

- Revenind la banca tehnică, s-a discutat cu Viorel Moldovan și Leo Grozavu pentru a-l înlocui pe Neagoe.

- Cel mai bun era Rednic! De departe! Dar dacă așa au considerat, nu mai am ce să spun. Acum, sincer să fiu, eu nu aș aduce alt antrenor. Oricine ar veni, va spune după două etape că echipa e prost pregătită fizic, că lotul a fost format de altcineva și tot așa. Cea mai bună variantă este să rămână Neagoe! Mulțumim lui Dumnzeu că și-a revenit! Lotul este format de el și de Prunea, să rămână amândoi și să-și asume rezultatul! Ei au făcut transferurile, Prunea s-a bătut cu pumnul în piept că e munca lor. Atunci, să răspundă!

"Să înțeleagă toată lumea, eu o spun de patru, cinci ani! Nu poți forma o echipă atât timp cât din trei în trei luni schimbi cinci, șase, chiar zece jucători"

"Echipa a jucat mai bine împotriva CFR-ului, dar clujenii au jucat cu zece rezerve. Stăm să ne legăm atât de un penalty și nu e normal! Dacă Dinamo dădea trei goluri, câștiga cu 3-1 și aia era"

Dănuț Lupu 

25de goluri în 136 de meciuri a marcat Lupu pentru Dinamo în Liga 1

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  30 Iulie 2019, 16:13
Postat de geo.b. pe 30 Iulie 2019, 15:36

Eu nu sunt de acord "că antrenorul și președintele dinamovist sunt principalii vinovați pentru transferurile din vară." Principalul vinovat este Negoita.Nu poti "cumpara" aur cu maruntis,aurul se cumpara cu bani adevarati.Negoita tot suge,tot suge si investitie ZERO .Dar vinovat este cel care cumpara jucatorii la kg,cu "trocul",ca bani ...... ioc.

Ai auzit aseară ce spunea Iftime? Scoutingul inteligent îți poate aduce jucători gratis și buni. Pe macedoneanul ăla care le-a făcut tot jocul nu a dat nimic, de pildă. Botoșaniul a fost capabil, de-a lungul anilor, să aducă jucători buni de te miri pe unde. Noi? De ani de zile nu suntem capabili să aducem un mijlocaș ofensiv de valoare, stând doar în Nistor, care greșește zece mingi până nimerește una utilă! De promovat de la pepinieră, nici atât. Da, Negoiță nu se pricepe, nici nu pretinde asta, dar angajează tot felul de submediocri lăudați de alții, majoritatea "mari dinamoviști", dar care ne-au adus unde ne-au adus.

geo.b.
geo.b.  •  30 Iulie 2019, 15:36

Eu nu sunt de acord "că antrenorul și președintele dinamovist sunt principalii vinovați pentru transferurile din vară." Principalul vinovat este Negoita.Nu poti "cumpara" aur cu maruntis,aurul se cumpara cu bani adevarati.Negoita tot suge,tot suge si investitie ZERO .Dar vinovat este cel care cumpara jucatorii la kg,cu "trocul",ca bani ...... ioc.

104354204195252
Pierre Tzutzea  •  30 Iulie 2019, 13:29

Repet! Cazul lui Neagoe est cusut cu ata alba. Doar familia a stiut ce are nu a dat nimic presei decit a doua zi. UN puseu de tensune dupa stress si cafea atit. Stia ca va pierde meciul cu Craiova mai cu seamaca Nistor nu juca. Va folosi acest moment sa iasa din tzuhas cit mai repede pentru ca stie ca se va compromite. Sperante de redresare nu sint imediate iar Pitzurca vad ca l-a invatat sa tina mai mult al viata lui decit... Deci va iesi pe usa din fata ca victima nu ca un prost antrenor. Munteanu este cel mai putin rau ... cu ardeleanu nu prea merge... A muncit si ca jucator este un om care poate impinge dinamo spre mai bine. Este doar o parere nu o certitudine. Cit despre Prunea sincer cred ca va iesi din schema... Ceva se va intimpla cu Adrian Mutu care da tircoale pentru ca banul este ban dar si viata de prin romanica este mai buna ca acolo la arabi unde la echipa a doua poate sa fie dat afara oricind. Castana asta este mai buna el care are prietene si pe Nicu Gheara si alti mafioti. Sa vedem ce va decide cel de sus pentru ca multe pacate au ...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează
Close