FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // EXCLUSIV Riccardo Piscitelli: „Poate-mi găsesc o iubită română, sunt mai frumoase ca italiencele”

Articol de , - Publicat joi, 23 ianuarie 2020 21:20

Riccardo Piscitelli (26 de ani) este impresionat de ceea ce a găsit în România. A recunoscut că o ofertă a FCSB-ului l-ar pune pe gânduri, chiar dacă „n-am avut în viața mea un grup atât de unit și bun ca la Dinamo”.

- Riccardo, ce crezi că va urma pentru Dinamo după amicalele din Spania? 
- Meciurile amicale sunt la o distanță considerabilă de realitatea meciurilor oficiale. Amicalele nu sunt pentru a câștiga sau a pierde, ci pentru a ne îmbunătăți stilul de joc. Ne așteaptă 4 finale, trebuie să fim puternici, o echipă compactă, trebuie să ne urmăm acea șansă mică. Trebuie să câștigăm absolut tot, iar alții să piardă! Nu e chiar „Misiune Imposibilă” cu Tom Cruise, ci „Die Hard” cu Bruce Willis.  

- Cătălin Straton a spus că a vorbit cu șefii și vrea ori să aibă șanse mai mari la titularizare, ori să plece. Ești gata pentru o competiție grea? 
- Știu că e greu când un portar nu joacă. Da, este o competiție, Cătălin este foarte bun, dar decizia va aparține antrenorului, oficialilor societății. 

„O ofertă a rivalilor m-ar pune pe gânduri” 

- Ai auzit că FCSB te vrea? 
- Da, am citit, dar uneori este adevărat ce se scrie, alteori nu. Nu știu situația, focus-ul meu e să mă antrenez bine ca să joc pentru Dinamo, bine, în primăvară. 

- Dar ce ai spune dacă ar veni o ofertă de la rivală? 
- Orice fotbalist vrea să-și îmbunătățească situația, orice ofertă te poate pune pe gânduri, ce avantaje și ce dezavantaje sunt.  

- Te-ar pune pe gânduri? 
- Nu e vorba de FCSB sau altă echipă. Tot ceea ce apare pe adresa ta te pune pe gânduri, trebuie să te gândești, ca fotbalist. Știu despre rivalitatea dintre Dinamo și FCSB, sunt bucuros și mulțumit de oportunitatea de a fi la Dinamo, vreau să urmez visurile noastre cu echipa. Mă simt foarte bine aici, e un grup foarte bun, n-am avut așa ceva până acum în Italia, nicăieri! Suntem toți buni prieteni, suntem compacți, iar mintea noastră este la acest miracol, să-l găsim, pentru play-off. 

- Deci te pune sau nu pe gânduri? 
- Societatea trebuie să gândească, în primul rând, ce vrea să facă cu un fotbalist. Apoi, jucătorul se gândește, după răspunsul șefilor.  
De ce nu e împlinit 

- Te simți împlinit la Dinamo? 
- Nu prea. Pentru că eram sigur că vom fi în play-off, culmea e că suntem chiar o echipă foarte bună! Sunt dezamăgit de poziția actuală din clasament. De aceea îmi pun focus-ul pe muncă. 

- E grav că nu primiți salariile la timp? 
- Dar le primim. Știm că e o situație în toată România, și alte echipe au întârzieri. Mai mult m-au îngrijorat articolele de presă despre situația banilor. 

- Ar fi mai bine să vină șefii să vă explice situația? 
- Sau să citim mai puțin (râde). Uneori e bine, alteori e rău să citești niște chestii. 

Ce fotbaliști îi plac 

- Ce fotbalist îți place din Liga 1? 
- Coman și Man. Primul m-a impresionat, când am jucat contra lui. Oricum, și Dinamo are mulți fotbaliști impresionanți. 

- Cine crezi că are șanse la titlu? 
- CFR Cluj e favorita.  

- Familia ta e fericită? 
- Sunt unicul copil, părinții mei sunt fericiți dacă aud că vreau să fac ceva. Nu e ușor pentru mama să fie departe de mine. Va veni împreună cu tata la București, vor avea ce vedea. 

VIDEO // Dusan Uhrin Jr. are planuri mari

Fan sarmale și papanași 

- Ce-ți place la București? 
- Ai totul la îndemână, e ca la Milano, mai mult sau mai puțin. Ai unde să te duci. 

- Fetele române? 
- Foarte, foarte frumoase. Cine știe? Poate-mi voi găsi o iubită română. Trebuie să recunosc că sunt mai frumoase decât italiencele. Dar nu asta e o prioritate acum.  

- Mâncarea? 
- Am fost în tot felul de restaurante, toate frumoase. Chiar sunt mai ieftine decât la Milano. Am mâncat și papanași, și sarmale, autentice, o carne foarte bună, de toate felurile, bine gătită.  

- Este un stil de viață frumos? 
- Daaa, ai totul la îndemână. Ne place orașul, și mie, și lui Diego Fabbrini, și lui Mattia Montini.  

- Ai un cuvânt românesc care să-ți placă? 
- Înțeleg mult. Dar pot spune doar "poftă bună, "noapte bună", "bine", "ce faci". Cuvintele de bază. 

„Am pierdut prea multe puncte aiurea, în startul sezonului, apoi ne-am revenit, am atins zona de play-off, dar am încheiat cu ghinion. Trebuia să mergem cu valul spre top, ne-am dus în cap”- Riccardo Piscitelli, portar Dinamo 

600 de mii de euroeste cota lui Piscitelli, conform transfermarkt

5 meciurifără gol încasat a strâns Riccardo în cele 19 runde jucate

1,5 goluripe partidă a încasat italianul în cele 19 etape bifate

86 la sutăeste procentajul etapelor jucate de Riccardo în sezonul de toamnă: a pierdut doar 3 meciuri în campionat și cele două din Cupa României

Vezi și:

VIDEO EXCLUSIV Simbolul dinamovist Florentin Petre face plecăciuni în fața lui Gigi Becali: ”Îi sunt dator pe viață!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
parpalache
parpalache  •  24 Ianuarie 2020, 17:23
Postat de vendredi13 pe 24 Ianuarie 2020, 03:09

Este clară situația Stadionului Dinamo. Este concesionată de PSD, aka Adrian Năstase lui Badea Nicolae, aka Rekinul. Printr-o OUG, fără acordul lui Badea nu se construiește nimic acolo. Negoiță are bani de stadion nou, se pot face și hotel și restaurante în incintă, mai ales că este în centrul Bucureștiului, se pot face și câteva blocuri pe lângă. Prioritatea să fie stadionul pe actualul aplasament și tineretul, copiii ce trebuie, musai, să facă mișcare.

Stadionul Dinamo fiind in domeniul public nu poate fi vandut,dar poate fi concesionat pana la 49 de ani!Dar nu este potrivit pentru un stadion nou,pentru ca spatiul e prea inghesuit,nu sunt locuri de parcare-sunt prea multe blocuri-inclusiv spitalul de urgenta!Si nici nu are terenuri adiacente ca la stadionul Steaua-motivul pentru care Becali s-a dus acolo,cu gand sa le inhatze!

gazistu
gazistu  •  24 Ianuarie 2020, 13:13

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vendredi13
vendredi13  •  24 Ianuarie 2020, 03:09
Postat de vanbasten_85 pe 23 Ianuarie 2020, 23:23

Nu intereseaza pe nimeni ce zice Piscitelli.Va juca in play-out cu Voluntari si Clinceni.Hai cu clarificarea situatiei stadionului Dinamo!Sau despre asta nu vi se da voie sa scrieti?Interviu cu Cosac,Vela,Carmen Dan,chiar si juristul de la CS Dinamo..

Este clară situația Stadionului Dinamo. Este concesionată de PSD, aka Adrian Năstase lui Badea Nicolae, aka Rekinul. Printr-o OUG, fără acordul lui Badea nu se construiește nimic acolo. Negoiță are bani de stadion nou, se pot face și hotel și restaurante în incintă, mai ales că este în centrul Bucureștiului, se pot face și câteva blocuri pe lângă. Prioritatea să fie stadionul pe actualul aplasament și tineretul, copiii ce trebuie, musai, să facă mișcare.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează