FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCU CRAIOVA 1-2

Un fost arbitru nu are dubii: „Dinamo trebuia să primească penalty cu FCU Craiova”

Contactul dintre Kovacic și Irobiso // foto: captură Orange Sport +34   FOTO
Contactul dintre Kovacic și Irobiso // foto: captură Orange Sport

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 aprilie 2022 23:10 / Actualizat vineri, 08 aprilie 2022 23:31

Constantin Zotta, fost arbitru, consideră că Dinamo ar fi trebuit să primească penalty în minutul 12 al meciului cu FCU Craiova, câștigat de olteni, scor 2-1.

În minutul 12 al meciului din Ștefan cel Mare, la 1-0 pentru Dinamo, Christian Irobiso a scăpat cu mingea la picior către poarta lui Robert Popa. Atacantul nigerian a fost oprit de Dominik Kovacic, unul dintre stoperii lui FCU, care l-a doborât pe linia careului cu o intrare dură, din lateral, la nivelul brațelor. 

UEFA aruncă în aer fotbalul românesc » Noul regulament scoate în decor cluburile din Liga 1!
DECIZIE
UEFA aruncă în aer fotbalul românesc » Noul regulament scoate în decor cluburile din Liga 1!

Zotta consideră că Dinamo ar fi trebuit să primească penalty cu FCU Craiova 

Irobiso a solicitat penalty, dar „centralul” Marian Barbu a lăsat jocul să curgă. Decizie eronată, în opinia fostului arbitru Constantin Zotta! 

„Fără doar și poate, este fault! Este o împingere cu forță disproporționată și, mai mult decât atât, este împingere cu brațul, care îi provoacă căderea adversarului. Înseamnă că este penalty, contactul este pe linie, spre interior.

Chiar dacă împingerea este cu umărul, dacă forța este mult mai mare și îi determină căderea, este fault! Se vede clar cum pleacă, intră direct în el. Umăr la umăr înseamnă altceva, un contact corect. Aici, intenția fundașului este de a intra direct în adversar, cu forță!”, a spus Zotta la Orange Sport. 

Un fost arbitru nu are dubii: „Dinamo trebuia să primească penalty cu FCU Craiova”
Contactul dintre Kovacic și Irobiso // foto: captură Orange Sport

Comentatorul Emil Grădinescu a opinat că „vina” pentru faptul că Dinamo nu a primit penalty i-a aparținut chiar jucătorului dinamovist: „Irobiso se aruncă imediat, cum simte că e ajuns. Irobiso deja pierde viteza. Dacă nu se rostologea la nesfârșit, nu se ducea ca bila de popice... așa s-a gândit arbitrul că e cu dus și întors”.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (44)
983732924972315
Soos Vilmos  •  09 Aprilie 2022, 17:10

Zota si Craciunescu, doi fosti (asa zis) arbitri, acualmente niste jalnici comentatori.

bjk86
bjk86  •  09 Aprilie 2022, 17:00
Postat de valyomanyd pe 09 Aprilie 2022, 12:59

Bre, daca nu venea Muresan, nu venea nici Zavaleanu ,si acum aveam puncte cat are Medias !

Medias nu mai are puncte :))

george_br
george_br  •  09 Aprilie 2022, 13:24

Parerologul Zotta abereaza cu foc, asa cum ne-a obisnuit. Probabil ca ratiunea ii este inca influentata de spaima pe care a trait-o in timpul sprintului fortat la care l-a supus Iorgulescu pe vremuri...

Vezi toate comentariile (44)
Comentează
Close