FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo, film de groază. Ce i-au cerut aghiotanții lui Pablo Cortacero: „Așa e cel mai bine”

Faanii lui Dinamo l-au speriat pe Cortacero
Faanii lui Dinamo l-au speriat pe Cortacero

Articol de - Publicat miercuri, 23 decembrie 2020 09:28 / Actualizat miercuri, 23 decembrie 2020 09:46

Pablo Cortacero a monopolizat, teoretic, conducerea clubului Dinamo, dar s-a înconjurat de bodyguarzi și a decis organizarea de ședințe on-line ca să nu mai fie nevoit să vină la București, să riște întâlniri cu suporterii, dar și cu jucătorii, pe care-i duce cu vorba. 

Pablo Cortacero a venit pentru 48 de ore la București, să participe la ședințele clubului, să-și impună forța în club și în fața suporterilor, a discutat și cu Ionel Gane, dar a evitat să dea ochii cu jucătorii pe care i-a amăgit. În schimb, a avut timp să se întâlnească, alături de oamenii săi de încredere, Dorin Șerdean și Rufo Collado, cu Toma Săpașu, un personaj controversat ce se recomandă cu cărți de vizită pe care sunt trecute sigla lui Dinamo și titulatura „președinte onorific".

Spaniolul de 42 de ani a promis mărire de capital cu 5 milioane de euro, bani ce-ar trebui să intre în club până în luna ianuarie, dar a transmis că a virat 1,5 milioane de euro din Anglia, încă de pe 6 decembrie, sumă ce n-a apărut nici acum la București. 

EXCLUSIV. Nebuloasa de la Dinamo atinge noi dimensiuni » Apariție controversată la hotelul lui Cortacero. Imaginile surprinse de reporterii GSP

Aghiotanții i-au cerut lui Cortacero să-și ia gardă de corp

La recomandarea aghiotanților săi din România, Cortacero și-a tras gardă de corp pe durata șederii în Capitală. Într-una din cele două ședințe de luni, în afara impunerii a trei dintre oamenii săi fideli în Consiliul de Administrație, pentru a avea controlul, a decis și ca întrunirile oficiale să se poată organiza on-line pentru a nu mai fi nevoie să vină la București de fiecare dată. 

Una dintre temerile sale principale, încă de când a venit la Dinamo, este aceea de a da ochii cu suporterii. „I-a dus cu vorba de la început pe cei din DDB, ca să nu se vadă cu ei, a tergiversat și treaba cu acțiunile, a evitat și întrevederi oficiale, iar când s-au văzut a bătut apa în piuă, fără să vină cu documente oficiale, extrase de cont, facturi solicitate", au explicat apropiații grupării.

Bodyguard-ul care l-a trântit la pământ pe Alexandru Anghel, unul dintre suporterii DDB, a stat permanent alături de Don Pablo Cortacero și suita sa. Câțiva dintre liderii DDB s-au văzut cu Cortacero, pentru a afla detalii concrete despre sumele ce vor fi virate la Dinamo, însă au fost doar vorbe în vânt. Spaniolul a transmis că nu este de acord să cedeze pachetul majoritar de acțiuni, de 72 la sută, chiar dacă fanii și-au luat angajamentul să găsească surse de finanțare pentru club.

5 fotbaliștiau părăsit deja Dinamo, înainte de finalul sezonului: Rene, Isma Lopez, Gonzalez, Ba și Borja Valle

Cortacero și-a plantat oamenii lui la Dinamo

 Cortacero l-a mazilit pe Cornel Țălnar din CA, și i-a impus în organigrama Consiliului pe Rufo Collado, Luis Luzon (un amic personal al lui) și Ruben Lopes. Astfel, împreună cu votului lui, Cortacero are acum majoritate, "opozanții" fiind doar 3: Cornel Dinu, Cristi Hîldan, Constantin Eftimescu . 

Pe Ruben Lopes, Cortacero nici nu știa cum îl cheamă exact, a trebuit să se uite pe telefon pentru a-i spune datele în ședința AGA! Acesta deține o fundație din Londra, Logaro Capital Limited, care ar fi cea despre care Cortacero susține că a virat 1,5 milioane de euro, „doar că Oficiul de prevenire și combatare a spălării banilor din Anglia trebuie să ancheteze sursa sumei", conform afirmațiilor ibericului făcute în fața celorlalți oficiali.

26.000 de euro pentru salarii 

Suporterii DDB au anunțat aseară că au virat o nouă sumă în contul clubului pentru a achita salariile angajaților. Dar liderii fanilor au ținut să transmită că nu e vorba și de angajații din grupul Cortacero-Șerdean-Săpașu, plătiți în octombrie din prima tranșă de drepturi TV. 

„Au fost plătiți 125.000 de lei, 100.000 de lei au fost dați de către un membru al board-ului DDB, la care s-au adăugat 25.000 de lei din suma de un milion de lei transferată din program DDB săptămâna trecută. Diferența de 975.000 de lei, din acel milion, reprezintă suma folosită pentru plata salariilor jucătorilor și staff-ului tehnic. Banii suporterilor sunt strict pentru Dinamo", au transmis fanii printr-un comunicat.

Citește și alte știri despre Dinamo:

Pablo Cortacero a vorbit, după bătaia de la Rin: „Au venit la birouri amenințându-ne și țipând”

Ionuț Negoiță, furios după bătaia acționarilor lui Dinamo la Rin! Hotărâre radicală: „De azi, nu de la anul!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
creeperno
creeperno  •  23 Decembrie 2020, 22:53

Si ce e gresit in deciziile domnului Cortacero? Daca n-avea bodyguarzi, probabil ca programul lui bucurica il lua la bataie si implementarea intalnirilor online a fost facuta in contextul pandemiei covid 19.

dragdim
dragdim  •  23 Decembrie 2020, 14:57

Păstrând proporțiile Dinamo trece prin ceea ce a trecut România acum 31 de ani. Când visele, speranțele și fericirea a milioane de oameni a fost confiscata de “oamenii de bine”. După 31 de ani se scrie prea puțin de cea fost atunci și cum am ajuns aici, oamenii de bine au promovat tovarăși de încredere in toate domeniile și cel mai bine in presa românească, unde ziarele au fost transformate in fițuici pline de jurnaliști aserviți puterii. Nu uitați cum industria românească a fost privatizata de oameni profesioniști veniți de afara, care nu ne vroiau decât binele, nu al tuturor ci al domnilor care au închis ochii la distrugere pentru 30 de arginți.

matserban
matserban  •  23 Decembrie 2020, 13:37
Postat de demolarii pe 23 Decembrie 2020, 12:29

Un articol ce incită la ură și violență.

Astia de la gsp numai la asta incita de cand cu "Dinamo trebuia retrogradara". Ce sa mai...de cabd s-au pus pe a denigra echipa dupa infrangerile cu echipe din Olanda (Nec Nejmegen), Suedia (Elfsborg) sau Hajduk Split, de parca altii nu ratasera calificari mai departe cu echipe din Moldova, Danemarca, Norvegia etc (Tiraspol, Aalborg, Guimaraes, Osmanli, Lugano, Zurich etc). Ei vor de fapt ca Dinamo sa moara. Logic in cazul de fata ar fi sa il convinga pe Cortacero sa fie un patron mai bun si sa vireze mai repede banii, nu sa ii instige pe fanii lui Dinamo sa il goneasca. Pai il gonesti pe asta si ce faci?? Stai sa iti dea gsp bani?? Ok, omul a gresit, are intarzieti, stai de vorba cu el si stabilesti o treaba. Nu e asa usor cum crede lumea sa virezi 1,5 sau 2 milioane de euro. Puneti-l pe patronul de la Astra sa faca asta, vedeti cat ii ia. Nu am vazut atitudinea asta cand Copos nu vira banii cu lunile la Rapid.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează