FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // FOTO Band of brothers: „Inzaghi” și „Hagi” de la Dinamo se aseamănă fizic de parcă ar fi gemeni! » Replici haioase în fața reporterilor GSP

Reda Jaadi și Mattia Montini se au ca frații la Dinamo. foto: Raed Krishan (GSP)
Reda Jaadi și Mattia Montini se au ca frații la Dinamo. foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de , , - Publicat joi, 24 ianuarie 2019 22:46

Mattia Montini și Reda Jaadi sunt cei mai importanți jucători de atac ai noului Dinamo, ”Inzaghi” și ”Hagi” importați de head-hunter-ul Rednic. Pe lângă calitățile fotbalistice, cei doi se aseamănă fizic de parcă ar fi gemeni. 

  • Corespondență GSP din Turcia

Un italian și un belgian de origine marocană sunt elementele de bază din echipa nouă pe care o construiește Rednic. Mattia Montini a apucat să evolueze pentru "câini" și în 2018 și a marcat 4 goluri, 3 într-un duel cu Craiova.

Reda Jaadi a semnat recent cu roș-albii, încă nu a apărut în vreo partidă oficială în România. Mijlocașul ofensiv sosit de la Antwerp a atras atenția în amicale, deși echipa a câștigat un singur joc și a pierdut trei. E foarte tehnic, cu un stil spectaculos de a conduce balonul, specific fotbaliștilor conștienți de talentul pe care-l posedă.

Reda ar trebui să devină principalul furnizor pentru Montini, să fie servantul pe care să se bazeze golgeterul italian. Până să colaboreze pe terenurile din Liga 1, cei doi străini petrec în Antalya ultima parte din stagiul de pregătire și atrag atenția și cu asemănarea fizică uimitoare. Reda și Mattia par frați!

Dublu interviu cu oamenii ofensivi ai lui Rednic:

Ce înseamnă Dinamo pentru tine?
Montini: O echipă foarte puternică. Și avem de gând să dovedim asta curând!
Jaadi: Un club foarte mare al României, dar care are probleme momentan. Sper că împreună vom reuși să redresăm echipa și să fim din ce în ce mai buni. 

Cum sunt antrenamentele din Antalya?
Montini: Intense, dar frumoase. Terenurile sunt de calitate și echipamentul din sala de forță este performant. Este locul perfect pentru a ne pregăti pentru cele cinci finale pe care le vom juca în Liga 1.
Jaadi: Grele! Numai așa putem să fim pregătiți pentru campionat.

Sesizezi asemănarea dintre tine și colegul tău?
Montini: Sincer să fiu, nu mi se pare că semăn cu Reda. Pe cuvânt!
Jaadi: Pot spune că este noul meu frate! Matti este un om foarte bun și un fotbalist de foarte bună calitate. Nu doar noi doi ne înțelegem foarte bine, ci tot grupul. Există o mentalitate bună și foarte multă solidaritate printre colegi.

Cum l-ai descrie în câteva cuvinte pe colegul tău?
Montini: Reda are foarte multe calitate tehnică și este un transfer bun, așa cum sunt și ceilalți care au fost aduși în ultima perioadă.
Jaadi: Un tip de treabă, care se transformă într-un adevărat "criminal" în fața porții. Matti este amuzant, muncitor, eu l-am poreclit "il Parmigiano" (râde).

Ce înseamnă Mircea Rednic în câteva cuvinte?
Montini: Mereu pozitiv și foarte profesionist!
Jaadi: Aproape de jucătorii săi, vrea să câștige mereu. Un mare antrenor!

Ce obiectiv ai pentru 2019?
Montini: Să fiu mai bun decât am fost până acum.
Jaadi: Să joc constant pentru a ajuta să o readucem pe Dinamo pe locul pe care merită să fie!

50.000 €le-a plătit Dinamo celor de la Antwerp pentru transferul lui Jaadi

400.000 €de euro valorează Montini, conform transfermarkt.de

Mattia Montini, 26 de ani

  • 3 meciuri ca titular și 4 goluri în Liga 1
  • A schimbat 10 cluburi în Italia: Roma, Benevento, Feralpi Salo, Cittadella, Juve Stabia, Arezzo, Pro Patria, Monopoli, Bari, Livorno
  • Are contract cu Dinamo pentru următoarele 18 luni

Reda Jaadi, 24 de ani

  • Din vara trecută până acum are doar un minut într-un meci oficial la Antwerp, formația pe care o conduce Boloni
  • A trecut pe la 7 cluburi în Belgia: Standard, Dessel Sport, Vise, WS Bruxelles, Bruges, Mechelen, Antwerp
  • A semnat cu "câinii" pe un an și jumătate

Show și indisciplină

Jaadi atinge mingea frumos, se înscrie din acest punct de vedere în seria "Sânmărtean, Zicu, Cernat, Ovidiu Maier", exemple de fotbaliști supertehnici din istoria de după Revoluție a campionatului românesc.

Marocanul nu și-a găsit un loc în Belgia, în ciuda calităților tehnice peste medie, din cauza unui defect: e indisciplinat tactic, trebuie "dresat" ca să nu mai joace doar din talent, asta încearcă să facă Rednic.

Ca să profite de calitățile lui Reda și să-i ascundă defectul, Mircea îi oferă deocamdată o libertate de care nu mai beneficiază niciun alt jucător: africanul e mijlocaș stânga doar pe tabla din vestiar, în realitate are dreptul să migreze în oricare zonă în momentele în care Dinamo atacă. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
838782509529702
Ilie Badaluta  •  25 Ianuarie 2019, 23:40

Dinamo se califica in play-off Cum: Dinamo face 37 pct Gaz Metan face 36 pct Astra face 36 pct Botosani face 35 pct Hermastad face 35 pct Iasi face 34 pct Deci DINAMO in play-off iar FCSB va avea zile negre si termina pe locul 3 sau chiar 4

508174286261303
Wlm Shkspr  •  25 Ianuarie 2019, 14:48
Postat de juliusmad pe 25 Ianuarie 2019, 09:36

pentru noi locul 2 e un esec, pentru voi salvarea de la retrogradare e un obiectiv :)))

E clar ca pentru voi locul doi e un esec perpetuu! Pentru ca nu aveti creier! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valyomanyd
valyomanyd  •  25 Ianuarie 2019, 10:38
Postat de juliusmad pe 25 Ianuarie 2019, 09:36

pentru noi locul 2 e un esec, pentru voi salvarea de la retrogradare e un obiectiv :)))

Esecul vostru cel mai mare e ca nu puteti bate echipa ce se lupta la retrogradare :)) Nu am gasit alta rima ! :)))

Vezi toate comentariile (20)
Comentează