FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo fuge de retrogradare! „Câinii” își joacă viitorul pe terenul echipei care i-a provocat mari coșmaruri

Articol de , - Publicat vineri, 06 martie 2020 09:29

Dinamo joacă o miză uriașă la Iași: să nu revină în zona roșie a clasamentului, deși are niște cifre teribile în deplasare și atunci când vine vorba de meciuri în „Copou”. 

  • Poli Iași - Dinamo se joacă sâmbătă, de la ora 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Look Sport, TV Telekom Sport și TV Digi Sport.

Dinamoviștii au avut joi dimineață ședință mare la sediul clubului, la RIN Grand Hotel, în care șeful numărul 1 de la club, în prezent, Bogdan Bălănescu, i-a anunțat pe angajații grupării că vor fi iar întârzieri salariale, că mai trebuie bani - aproximativ 200.000 de euro - pentru obținerea licenței sportive pentru prima divizie, ca să se ia apoi și licența europeană, fiindcă roș-albii visează să câștige Cupa României ca să ajungă în preliminariile Europa League. 

A lipsit Florin Prunea, autoexilat la Săftica, alături de echipă, continuând speculațiile că există cel puțin două tabere la gruparea din Ștefan cel Mare. În acest moment, miza lui Dinamo în play-out este să se îndepărteze de locurile retrogradabile. 

Poli Iași e sperietoarea lui Dinamo

Doar că dinamoviștii au motive temeinice să tremure în perspectiva partidei din Copou:

- Doar o victorie au bifat bucureştenii pe teren advers în acest sezon, 1-0 cu Sepsi (2 septembrie 2019), în rest două remize şi 10 înfrângeri. Cea mai slabă echipă pe teren advers din Liga 1! 

 - O singură victorie a reuşit Dinamo pe terenul moldovenilor, 1-0 pe 12 aprilie 2019, în rest 5 succese Poli şi două remize. În turul sezonului regulat al acestei ediții, „câinii” au fost lamentabili: 0-2 în Copou, goluri Breeveld și Horșia, nici n-au ajuns la poarta adversă, iar după acest eșec, a fost adus Dusan Uhrin la echipă. 

-  În ediția 2008/2009, când Mircea Rednic era antrenor la Dinamo, în Sâmbăta Paștelui, „câinii” au avut meci în Copou. Erau să se prăbușească cu avionul în drum spre Moldova, o barză a acroșat și avariat aeronava, apoi roș-albii au fost învinși pe final de meci, gol Cristi Munteanu, un jucător care a recunoscut că simpatiza cu Dinamo. 

A fost începutul sfârșitului pentru „câinii” care au fost prinși din urmă de Unirea Urziceni, care a câștigat campionatul și-a mers direct în grupele Champions League. Ultima șansă a lui Dinamo de a-și trăi marele vis. 

3 idei de la Dusan Uhrin înaintea plecării la Iași 

1. „La Iași, va fi un meci tare greu pentru noi, mai ales că am pierdut cu Clinceni, în prima etapă din play-out. Nu mai trebuie să facem pași greșiți, suntem conștienți cu toții”. 

2. „Trebuie să arătăm mai bine, să luptăm mai mult. Noi ne motivăm jucătorii, sper că și ei vor să câștige meci de meci. Fotbalul e motivare să învingi în fiecare partidă, nu doar să te bucuri că ești pe teren”

3. „Nu știu dacă Mircea Rednic, un antrenor bun, are un avantaj că a fost aici în sezonul anterior, echipa s-a mai schimbat!”

VIDEO // Cristi Pulhac se teme de retrogradare: „Dinamo nu are jucători!”

VIDEO // Match Preview Poli Iași - Dinamo

Vezi și: 

Derby de România pe „Oblemenco”? :O Presiune pe FRF să schimbe gazda finalei Cupei României, după ce Dinamo și FCSB s-au calificat în semifinale

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
cneius
cneius  •  06 Martie 2020, 19:17

"roș-albii visează să câștige Cupa României ca să ajungă în preliminariile Europa League." - asta e o poanta, nu ??? O echipa care nu are bani de salarii vrea sa mearga in Europa ??? Pai daca joaca cu o echipa din Extremul Orient Rus se duc cu Transsiberianul pina acolo ???

 •  06 Martie 2020, 14:08

www.kkiss.club - sitе minunаt dе întâlniri pentru аdulții care doresс să găsеаsсă un partеnеr сarе să facă sex

sittingbull
sittingbull  •  06 Martie 2020, 11:17

Dinamo are nevoie de antrenori cu experiență în situația de acum. Decât cu Niculescu (respect) mai bine Mulțescu. Totuşi, nu cred că ar fi putut scoate cineva mai mult cu lotul ăsta. Paradoxul pentru Uhrin ar fi că de la apreciere la stigmatizare nu e decàt o juma" de pas: aşa cum poate termina pe 7, la fel de uşor poate retrograda!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close