FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - GAZ METAN 2-0

DINAMO - GAZ METAN 2-0 // „Câinii” redevin fiare! 3 explicații pentru revenirea în elită: efectul pastelor bolognese, „balamaua” Dan Nistor și cele două nume fundamentale din apărare

Articol de - Publicat vineri, 18 octombrie 2019 22:23

Dinamo a învins-o pe Gaz Metan, scor 2-0 (Mrzljak '21, Sorescu '73) și a ajuns pentru prima oară în acest sezon pe loc de play-off. Cum a fost posibilă metamorfoza roș-albilor, ajunși în primii șase după etape în șir în care ocupau locurile retrogradabile? 

1. Dusan Uhrin chiar e meserie! 

Tehnicianul venit în septembrie a reușit ce nu se așteptau nici cei mai optimiști fani. 

Chiar și cu paste bolognese în meniu, cehul a revitalizat niște jucători fără repere, care pierdeau fără drept de apel meci după meci, transformându-i într-o trupă legată, care muncește și care are un scop clar: mulți kilometri și dedicație timp de 90 de minute, chiar dacă bagajul lor tehnic nu e cel mai ofertant. Ioan Filip, Mihai Popescu sau Moura s-au metamorfozat din gafeuri în jucători care chiar dau siguranță.  

2. Factorul Nistor: balamaua de la mijloc

Jucătorul care a prins doar câteva minute în remiza cu Norvegia continuă să rămână exponențial la Dinamo, fiind fără îndoială cel mai important jucător al echipei lui Uhrin. Prin încredere, travaliu, prin faptul că e o piesă centrală de netrecut, care leagă tot jocul lui Dinamo. 

Azi, căpitanul roș-albilor a reușit o nouă pasă de gol, servindu-l excelent pe Sorescu la golul secund al câinilor. Ajuns la 7 assist-uri în acest sezon, nu putem decât să ne întrebăm unde ar fi fost Dinamo cu Nistor în echipă în primele etape ale sezonului.  

3. Apărarea nu mai e de circ: Piscitelli și Puljic


Dinamo are în continuare golaveraj negativ, însă zestrea de goluri încase a fost căpătată în prima parte a sezonului, când echipa chiar părea o candidată la retrogradare.

Acum, defensiva roș-albilor arată mult mai mai compact, dirijată, ce-i drept, de un Ante Puljic care e incontestabilul punct de echilibru.  

La capitolul remarcați poate fi trecut și portarul Ricardo Piscitelli. Italianul nu a început sezonul ca titular, dar și-a câștigat pe parcurs locul în echipă: cele două penalty-uri apărate în acest campionat n-au fost doar întâmplare: acesta e extrem de sigur - dovadă și meciul FCSB - având și în meciul cu Gaz Metan câteva intervenții importante.

Citește AICI cronica meciului Dinamo - Gaz Metan

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (63)
gigi_kovacs
gigi_kovacs  •  20 Octombrie 2019, 14:17

Reamintesc gigistilor cu capul cat damigeana si mintea cat dopul ca de cooperativa in Liga 1 dispune caricatura de echipa numita fc5b. Botosani, Viitorul, U Cv, Poli Iași pierd la comanda atunci când ciobanul fardat apasă pe buton! Reamintesc acelorași scelerați ca singura echipa din liga 1 care dispune permanent de prestatiile folcloriștilor in negru ai lui Deaconu este fc5b=penalty! Nici acum nu poate explica Kovacs de ce a viciat rezultatul meciului fc5b-Dinamo cand nu a acordat un penalty evident in favoarea cainilor! Iar Dinamo nu a mai primit un penalty in Liga 1 din secolul trecut!

vendredi13
vendredi13  •  20 Octombrie 2019, 03:35

Cei de la Digi au spus ca e blat. Prea suspect ca Edi a fost suspendat si nici macar n-a fost la stadion. El n-a fost la stadion ca se temea sa fie exorcizat de demonul cu numele steaua. A fost taica-su, care n-a avut nicio influenta asupra lui. Edi oricum vorbeste mult prea cursiv si prea logic ca sa fie antrenor in Liga 1. De asta jucatorii nu-l asculta. Poate foarte bine sa fie manager la Dacia - de exemplu- pe acelasi salariu, sau mai bun.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  19 Octombrie 2019, 19:30
Postat de amygos_sm pe 19 Octombrie 2019, 18:09

hahaha, esti incredibil de prost, tu nu ai treaba cu acest sport....

Iar tu esti un papagal!Nu ti se pare deloc suspect ca il lauda de zor exact fcsb-istii,adica GIGI SPORT1 si GSP?Adica vai de ei,Dinamo,daca cel mai bun de la ei e impiedicatul ala!

Vezi toate comentariile (63)
Comentează