FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - GAZ METAN

Dinamo - Gaz Metan 2-0 // VIDEO+FOTO Dacă Montini nu e, nimic nu e! Formația lui Mircea Rednic se apropie la un singur punct de locul 1 din play-out

Dinamo - Gaz Metan FOTO: Cristi Preda +15   FOTO
Dinamo - Gaz Metan FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat vineri, 10 mai 2019 23:03

Dinamo a câștigat derby-ul din play-out cu Gaz Metan Mediaș, scor 2-0 (Montini '55 '80), și se apropie la un singur punct de formația lui Edi Iordănescu, aflată pe locul 7.

Elevii lui Edward Iordănescu nu par să joace pe burta goală. În schimb, ai lui Mircea Rednic sunt prea îmbuibați, altfel nu se explică de ce au refuzat fotbalul o repriză întreagă! Teoretic, ei joacă pentru a-și păstra serviciul, ca să aibă salarii mai mari din vară, dar la ceea ce arată sunt prea bine plătiți. Degeaba s-au uitat la Champions League și-au umplut social media de postări, greu se prinde fenomenul de ei. În tribune a bătut vântul, 841 de curajoși, restul sunt setați pe lojele de la Arena Națională.

Cică acesta a fost meciul cel mai tare din play-out, între primele două clasate, dintre care una și-a depus candidatura, verbal, pe ton politic, pentru supremație în ediția viitoare. Până atunci, fără mintea limpede și abnegația lui Nistor, Dinamo nu a creionat nimic în atac, în timp ce în apărare a fost băgată de multe ori în corzi de medieșeni pe durata primei reprize.

Dinamo - Gaz Metan FOTO: Cristi Preda +16 FOTO
Dinamoviștii au intrat pe teren cu tricouri în memoria lui Patrick Ekeng, fotbalist care a murit pe 6 mai 2016, în timpul unui meci cu Viitorul

Sorescu, care vrea la Euro 2019, a jucat iar în stânga și-a avut o ocazie uriașă, dar a tras fix în veteranul Pleșca. Klimavicius mai să facă un penalty, după care a respins cu capul de la firul ierbii într-o învălmășeală în propriul careu. OK, oamenii vor, cu verbul "a putea" e mai greu. Olaru a încercat să arate de ce Gazul vrea peste un milion de euro pe el, Reda Jaadi a rămas îndrăgostit de balon, chiar nu pricepe nimeni că-i trebuie unul doar pentru el. Apoi a făcut ochii mari, megasurprins, de ce e schimbat cu frate-su.

Fuge de alergătură de parcă l-ar mânca, dar Christovao l-a învârtit ca pe titirez pe Constantin și-a făcut din două mișcări faza din care a Montini (55) i-a îmbujorat la față pe Rednic și pe ceilalți dinamoviști. Tot Mattia, cu instinctul său de killer în fața porții adverse. Bună și angajarea lui N"Diaye, păcat că nu-l țin chingile prea mult.

Cu cât e mai împins în tușă, cu atât mai mult se remarcă Montini în centru: a lămurit ecuația meciului în minutul 80, cu altă reluare de „bombardier” autentic, „cap” după centrarea de calitate a lui Sorescu. Până la titlu, Dinamo a reintrat în lupta pentru șefia play-out-ului. Cu toate că Rednic și-a pus din nou capul în mâini, de multe ori, extrem de nervos.

12 goluria marcat Mattia Montini în actualul sezon la Dinamo

841 de spectatoriau asistat la meciul dintre Dinamo și Gaz Metan Mediaș

Gaz Metan rămâne lider în play-out cu 37 de puncte. Dinamo este pe locul secund, la un singur punct în spatele medieșenilor.

Vezi AICI clasamentul LIVE din play-out

Dinamo - Gaz Metan 2-0

  • A marcat: Montini '55 '80

Vezi AICI live+statistici

Vezi VIDEO de la meci

Dinamo: Mandanda - Dussaut, D. Ciobotariu, Klimavicius, N. Aliji - I. Filip, N'Diaye - Montini, R. Jaadi, D. Sorescu - Christovao
Rezerve: I. Muțiu - Kabashi, I. Șerban, D. Popa, Măgureanu, F. Mallo, N. Jaadi
Antrenor: Mircea Rednic

Gaz Metan: Pleșca - V. Crețu, I. Larie, M. Constantin , M. Busu - Fofana, Luis Coimbra - D. Olaru, Caiado, Ivanov - Rondon
Rezerve: Batista - Pleașcă, Cikarski, A. Pereira, Ely Lopes, Mailat, Yazalde
Antrenor: Edi Iordănescu

Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș) / Asistenți: Adrian Vornicu (Iași) și Dragoș Iliescu (Craiova)

S-a terminat meciul, Dinamo se impune cu 2-0!
min. 90+2:
Ionuț Șerban încearcă să găsească vinclul. Șutul său de la marginea careului de 16 metri trece puțin pe lână poartă. 
min. 85:
Fundașul francez Damien Dussaut vede cartonașul roșu în minutul 86, pentru al doilea cartonaș galben. 
min. 82:
Montini este înlocuit cu Ionuț Șerban. 
min. 80: GOL Dinamo!
Mattia Montini ajunge la 11 reușite stagionale. Italianul înscrie cu o lovitură splendidă de cap, din centrarea lui Deian Sorescu.
min. 77:
Mailat se eliberează din marcajul fundașilor dinamoviști și șutează la colțul scurt. Mandanda reține. 
min. 75:
Marius Constantin trimite mult peste poartă din lovitură liberă.
min. 72:
Nabil Jaadi driblează spectaculos în careu, apoi scoate mingea către Deian Sorescu. Omul de bandă al lui Mircea Rednic șutează slab.
min. 72:
Yazalde lovește prost balonul dintr-o poziție perfectă, de la 7 metri de poartă.
min. 70:
Uruguayanul Facundo Mallo reia cu capul. Pleșca reține și declanșează contraatacul. Gaz Metan obține un corner.
min. 66:
Marius Constantin comite o imprudență la 30 de metri de poartă. Deian Sorescu execută la firul ierbii lovitura liberă, direct în zid.
min. 55: GOL Dinamo!
Italianul Mattia Montini evită inteligent pasul la ofsaid făcut de apărarea lui Edi Iordănescu și îl execută elegant pe Pleșca. 
min.50:
Mandanda reține cu emoții trimis de la mare distanță de Rondon. Luis Aurelio, de la oaspeți, vede cartonașul galben pentru un fault din spate comis asupra lui Montini. 

841 de spectatoriasistă la meciul dintre Dinamo și Gaz Metan Mediaș

A început repriza secundă!

Pauză pe stadionul Dinamo, cele două echipe se află la egalitate, 0-0!
min.45: Prima repriză e prelungită cu un minut!
min 39: Naser Aliji e avertizat pentru o intrare dură, provocând o lovitură liberă periculoasă pentru oaspeți.
min.35: Arbitrul Florin Andrei îl avertizează pe Boubacar Fofana pentru o intervenție dură comisă la jumătatea terenului
min.27: Învălmășeală generală în careul dinamoviștilor, medieșenii irosesc o fază bună de atac după bâlbâieli incredibile venite din partea jucătorilor celor două formații
min.25: Meci urât până acum, pe un stadion părăsit încă o dată de suporterii dinamoviștilor. Cele două echipe nu riscă și oferă o luptă anostă la jumătatea terenului. 
min. 18: N'Diaye marchează cu o lovitură de cap. „Centralul” Florin Andrei anulează reușita pentru ofsaid. Medieșenii obțin o lovitură liberă periculoasă pe contraatac.
min. 17:
Pleșca iese greșit pe o centrare.Valentin Crețu rezolvă situația, iar Dinamo va beneficia din nou de o lovitură de la colțul terenului. 
min. 10:
Caiado execută slab o lovitură liberă din lateral. Mandanda reține fără probleme.
min. 6:
Montini centrează ideal în fața porții. Șutul lui Deian Sorescu cu stângul este respins de Pleșca. Dinamo rămâne în atac. 

Partida a început la 21:02!

 

Vezi AICI programul etapei cu numărul #9 din play-out

Gaz Metan, liderul din play-out, caută să își consolideze cât mai bine poziția în clasament. De partea cealaltă, Dinamo vrea să recupereze teren.

Vezi AICI clasamentul complet din play-out

Mircea Rednic nu a avut tot lotul disponibil pentru acest joc. Nistor și Papazoglou nu s-au antrenat cu echipa în această săptămână, iar Ricardo Grigore a fost suspendat.

Așa arată piciorul lui Nistor după accidentarea suferită în meciul cu Dunărea Călărași
AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (94)
sala_dalles
sala_dalles  •  11 Mai 2019, 04:21

Montini are un.moral beton si se simta bine i9n tricoul lui dinamo. Spervsa I se prelungeasca contractul su sa nu mai fie folosit in banda vreodata

samertx
samertx  •  10 Mai 2019, 23:48
Postat de samertx pe 10 Mai 2019, 23:47

A fost.

offside.

samertx
samertx  •  10 Mai 2019, 23:47
Postat de dinamo_fan pe 10 Mai 2019, 23:40

M-am intors de la stadion. nu stiu daca ala a fost offside dar si de la mine s-a vazut ca eliminarea a fost gratuita.

A fost.

Vezi toate comentariile (94)
Comentează