FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - DINAMO, DUMINICĂ, 17:30

Dinamo - Gaz Metan, derby de play-out » 6 cifre înainte de cel mai tare duel din partea a doua a clasamentului

Deian Sorescu și Ely Fernandes
Deian Sorescu și Ely Fernandes

Articol de - Publicat vineri, 15 martie 2019 15:25

Gaz Metan și Dinamo joacă duminică, de la ora 17:30, în derby de play-out, acesta fiind duelul cu cele mai multe întâlniri directe.

De la Derby de România, cu FCSB, la „Clasicul” Dinamo - Gaz Metan. Cum roș-albii bifează al doilea an în care nu prind play-off-ul, asudă în play-out, iar poimâine au confruntarea cea mai importantă. Este duelul din play-out cu cele mai multe întâlniri directe! Iar Rednic este neînvins în duelurile directe cu acești adversari, două victorii și 6 remize.

1. Gaz Metan - Dinamo în Liga 1 înseamnă 26 de meciuri, dintre care 5 victorii medieșenii, 7 remize și 14 succese în contul roș-albilor.

2. Palmaresul e foarte echilibrat cu Gaz Metan gazdă: 4 victorii medieșenii, 4 remize, 5 succese "câinii" în 13 întâlniri directe.

3. Prima partidă a avut loc pe 5 septembrie 1948, CSM Mediaş - Dinamo (1-1), rezultat rămas în istorie drept întâia remiză înregistrată de bucureşteni în primul eșalon.

4. Prima victorie din contul lui Dinamo în campionat s-a consemnat pe 13 septembrie 2000, 2-0 la Mediaş, marcatori Marius Niculae şi Florin Cernat. Gazdele erau antrenate la vremea respectivă de Jean Gavrilă, în timp ce pe banca oaspeţilor se afla Cornel Dinu. 

5. Cele mai multe goluri s-au marcat pe 14 aprilie 2001, Dinamo - Gaz Metan (4-2) - Marius Niculae - triplă, Tameş / Lupescu - autogol, Ciurar.

5. Cea mai mare diferenţă de scor s-a consemnat pe 31 iulie 2011, Gaz Metan - Dinamo (0-5), goluri Cătălin Munteanu, Dănciulescu, Marius Niculae - dublă, Torje.

6. Nici una dintre cele 7 remize nu a înregistrat un scor alb. În schimb, 6 egaluri s-au încheiat cu 1-1. 

1 punct a scos Dinamo în actuala ediție cu medieșenii, remiză acasă, 1-1, după 2-3 în deplasare. Salomao a egalat în minutul 90+4

4assist-uri are Olaru, cel mai bun la acest capitol din lotul medieșenilor, jumătate din câte are Dan Nistor, cel mai bun din Liga 1 în acest clasament

6 goluri au marcat dinamoviștii în play-out-ul trecut în poarta medieșenilor în cele două victorii, 3-0 și 3-2

Citește și:

Mircea Rednic, furios din cauza neconvocării lui Dan Nistor la națională: „Dacă nu acum, atunci când?”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează