FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // EXCLUSIV Ionuț Chirilă, atac nemilos la Florin Prunea: „Sper că nu e doar un executant. Îi recomand să facă un curs la Coverciano”

Ionuț Chirilă
Ionuț Chirilă

Articol de - Publicat miercuri, 31 iulie 2019 16:08

Ionuț Chirilă i-a răspuns lui Florin Prunea, după ce președintele lui Dinamo a declarat la GSP LIVE că fostul antrenor al Chiajnei nu e o opțiune pentru clubul din Ștefan cel Mare.

Tehnicianul reamintește un episod de pe vremea în care a lucrat alături de Prunea la Poli Iași și îl acuză pe oficialul „câinilor” de impostură: Chirilă susține că Florin Prunea nu are pregătirea necesară pentru a se situa într-o poziție de conducere și că e „doar un executant”.

„Când faci asemenea declarații hazardate, dai verdicte fără să analizezi în profunzime situația precară în care se află Dinamo, înseamnă că nu te ridici cu nimic deasupra predecesorilor tăi, al căror management ține acest club în mediocritate de peste 7 ani.

Îi recomand lui Florin Prunea să facă un curs de director sportiv sau președinte la Coverciano, pentru a avea și competențele necesare manageriale, certificate, pentru a conduce un club de anvergura lui Dinamo.

Vorbim de New Dinamo de 7 ani, într-o situație financiară delicată, un club scăpat de insolvență și care prin vocea întregii conduceri susține că trebuie să se promoveze jucători din propria pepinieră, care să facă obiectul unor transferuri profitabile în Occident.

„Ce îi mai trebuie lui Ionuț Chirilă să antreneze Dinamo în cel mai greu moment al existenței clubului?”

„Cuvântul de ordine al tuturor celor care au destinul lui Dinamo pe mână a fost construcția. Când ai un om care a construit o generație fabuloasă despre care tot fotbalul românesc spunea că e Barcelona României, care a câștigat 4 titluri de campion și care a câștigat tot ce se putea câștiga în România și care a făcut performanță la nivel de juniori, seniori, și la nivelul echipelor naționale, când ai un om care a construit de la 0 o echipă națională calificată la CE după 10 ani de necalificări, care a produs jucători precum Alin Stoica, Sânmărtean sau Paul Codrea, un om care a adus singurul titlu din istoria de tineret a Rapidului, punând bazele blocului funcțional al unei echipe de valoare incontestabilă în care Maftei, Bratu, Daniel Niculae, Mărgăritescu, Raț, Nicolae Grigore sau Ionuț Voicu, au schimbat generațiile la Rapid și ai făcut dintr-o investiție de 50.000 de dolari un profit de 12 milioane de euro.

Un om care a construit pe bandă două echipe naționale de tineret, care a construit de la 0 la Chiajna forța colectivă a unei formații cu 7 jucători titulari sub 21 de ani, care a făcut 30 de puncte într-un tur de campionat, fiind declarată revelația sezonului, la 2 puncte de Europa League și care cu salarii de 65.000 de euro la 25 de jucători, fapt care dovedește clar că acest club mergea spre autofinanțare. Un om care a antrenat 4 echipe din eșalonul secund și 4 echipe din prima ligă. Ce îi mai trebuie lui Ionuț Chirilă să antreneze Dinamo în cel mai greu moment al existenței clubului?”

Prunea, pus la zid de Chirilă

„Florin Prunea invocă perioade de la Iași în care am lucrat împreună. Cred că ar trebui să tacă din gură. Când la 6:30 îmi spui că sunt singurul care poate construi o astfel de echipă, o formație venită din L2, o echipă care după 6 etape era pe penultimul loc, cu doar 2 puncte, o echipă a cărei pregătire nu o făcusem eu, a cărei selecție nu o făcusem eu, unde transferurile sunt blocate, la care au venit numai jucători liberi, iar eu îți spun că pentru a transforma jucătorii din perspective în certitudini, jucători precum Călugăru de la Pașcani, Bosoi de la Brăila, Crețu de la Miroslavele, Crengăniși sau Dobre de la Sportul, care nu jucase nici măcar două meciuri în liga a doua, atunci am nevoie de 6 luni ca să creez filozofia de joc câștigătoare, așa cum am demonstrat la Chiajna. Iar tu, confirmând că ai înțeles lucrul ăsta, mă execuți într-o lună înseamnă că ori ești rău intenționat, ori încep să mă îndoiesc de cultura ta fotbalistică. Eu n-am putut să aduc decât jucători liberi de contract, jucători care aveau nevoie de minimum o lună pentru a fi puși la punct fizic. Nu mai vorbim de automatisme și relații de joc. Dacă în România am face dintr-un jucător de 5.000 de euro, unul de un milion, de miercuri până vineri, în fotbalul românesc ar fi numai lapte și miere și am arunca miliardele de euro pe străzi, ca în Arabia Saudită. Iar fotbalul românesc e aproape în faliment, cu echipe care așteaptă banii din televiziuni pentru a își putea plăti restanțele pe care le au vizavi de jucători.

Florin Prunea e ținta acuzelor antrenorului Ionuț Chirilă

Eu vorbesc cu argumente foarte clare. M-a executat în condițiile în care, în Liga 1, alți antrenori au avut parte de continuitate.

Dovadă fiind, de exemplu, cazul lui Ioan Andone la Dinamo, un exemplu pentru Florin Prunea, când, după ce nu a câștigat 7 etape, ceea ce la un club ca Dinamo e extrem de rar, Nicolae Badea a avut inteligența de a-i acorda continuitate, iar Dinamo a reușit să câștige titlul în acel sezon. Asta înseamnă un conducător responsabil și inteligent. Poate nu Prunea a făcut asta la Iași, poate a executat un ordin, în condițiile în care datoria lui era să mă apere și să respecte tot ceea ce am vorbit în momentul în care am stabilit termenii înțelegerii. Am acceptat atunci un lucru cu grad de dificultate enorm să preiau Iașiul, în condițiile în care nu aveam jucători precum Nuno Viveiros, Platini sau Andrei Cristea, care urmau să fie transferați ulterior. Nu e normal să mă execuți într-o lună. Cel mai ușor pentru mine ar fi fost să nu mă duc acolo.

Îi doresc succes lui Prunea și îl sfătuiesc să dea dovadă de maturitate în alegerea unui antrenor pentru Dinamo. Acolo e nevoie de un om cu experiența necesară pentru a o aduce pe Dinamo acolo unde îi e locul Sper ca Prunea la Dinamo să nu fie doar un executant, cum a fost cu mine la Iași”, a explicat Ionuț Chirilă pentru GSP.ro.

TOPUL ANTRENORILOR CARE NU AU FOST DEMIȘI ÎN URMA PARTIDELOR CONSECUTIVE FĂRĂ VICTORIE din 2000 până în prezent:

  • CRISTIAN POPOVICI (FC Botoșani) - 11 meciuri fără victorie
  • DAN ALEXA (Dunărea Călărași) - 10 meciuri fără victorie
  • ADRIAN FALUB (Chiajna) - 8 înfrângeri consecutive
  • LEO GROZAVU (Timișoara) - 8 meciuri fără victorie
  • IOAN ANDONE (Dinamo) - 7 meciuri fără victorie
  • VASILE MIRIUȚĂ (Chiajna) - 7 meciuri fără victorie
  • FLAVIUS STOICAN (Voluntari) - 7 meciuri fără victorie

Vezi și:

Surpriză la Dinamo! Florin Prunea anunță cine va pregăti echipa » Ce se întâmplă cu Eugen Neagoe

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
dvd1
dvd1  •  31 Iulie 2019, 23:10

afara cu Pruna imediat

agentul0007
agentul0007  •  31 Iulie 2019, 22:14

Balanescu la adus pe prunea si ia băgat numai prostii in cap lui omul fără cap numit negoita. Il acuză pe rednic de bani furați cand el ajuta clubul cu bani premia jucătorii din banii lui si a antrenat fără bani câteva luni. Sa ne spuna și nouă ce legătură are banii " furați " de rednic cu forma extrem de slaba a jucătorilor aduși de terente asta. Doar încearcă să mute problemele din club in cârcă fostului antrenor. Rednic cu jucători care numai jucasera si 7 ,8 9 luni sau 1 an nu au luat atâtea goluri fără să dea măcar unul si sa fie LANTERNA ROȘIE A CAMPIONATULUI. CHIAR NU ÎȚI ESTE UN PIC DE RUȘINE BĂI PRUNEA? DATI DEMISIA DACĂ DUPA MAXIM 3 ETAPE NU VĂ REVENIȚI. DEMISIA DE ONOARE SI CEREȚI SCUZE PUBLIC SUPORTERILOR DINAMOVISTI DIN TOATĂ ȚARA CA AI FOST UN INCAPABIL.

agentul0007
agentul0007  •  31 Iulie 2019, 22:01

Negoita avea nevoie de unul cu gura mare sa iasă în fața sa se certe cu toți si la găsit pe prunea care acum 3.4 luni nu a fost bun pentru dinamo. Am pierdut 7 ani degeaba , în acest timp se putea forma o echipă de top chiar și cu jucători liber de contract.dar cu răbdare și cu cineva care se si pricepe , de la conducere până la femeia de serviciu.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează