FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Iuliu Mureșan, prima reacție despre riscul ca Dinamo să fie depunctată: „Nu e ceva iminent”

Iuliu Mureșan exclude varianta ca Dinamo să fie depunctată / Sursă foto: FC Dinamo
Iuliu Mureșan exclude varianta ca Dinamo să fie depunctată / Sursă foto: FC Dinamo

Articol de - Publicat joi, 07 octombrie 2021 18:38 / Actualizat joi, 07 octombrie 2021 18:50

Iuliu Mureșan, administratorul special al lui Dinamo, a comentat, în exclusivitate pentru GSP.ro, informația de impact apărută astăzi: din cauza datoriilor, roș-albii riscă să fie depunctați cu nouă puncte, ipostază care ar îngreuna și mai mult o situație oricum dezastruoasă. 

„Sufocată” de datorii, Dinamo a mai primit o veste groaznică astăzi: posibilitatea reală ca echipa să ajungă de la 7 puncte la minus două! Totuși, Iuliu Mureșan exclude varianta ca Dinamo să fie depunctată.

Iuliu Mureșan: „Nu există risc de depunctare”

Nu există niciun risc de depunctare. Noi suntem monitorizați. Niciodată nu poți să spui că nu e niciun pericol, dar nu e așa cum se scrie. 

Datoriile sunt cele de dinainte. Cele acumulate după intrarea în insolvență se rezolvă. Și aici există niște termene până când trebuie plătite. Deci nu e ceva iminent!” a declarat Iuliu Mureșan, pentru GSP.ro. 

Oficialul dinamovist și-a încheiat intervenția cu o glumă amară: „Nici n-avem de unde pierde puncte. Dacă am avea mai multe puncte, ne-am permite” a mai spus Mureșan. 

Dinamo, în mare pericol să fie depunctată!

Dinamo are două victorii, un egal și opt înfrângeri. Punctajul real din clasament ar putea fi în curând minus două puncte, nu plus 7! Cum e posibil? La sfârșitul lunii noiembrie va exista o monitorizare financiară și e aproape imposibil ca roș-albii să scape de sancțiuni.

Cluburile din prima ligă obțin o licență pentru fiecare sezon, un drept pentru care trebuie să îndeplinească niște criterii care țin de situația economică, de infrastructură. Din momentul în care capătă licențe, evaluarea lor continuă. O etapă din monitorizarea aceasta va avea loc pe 30 noiembrie.

Cine are datorii către cluburi la data aceea pierde trei puncte în clasament. Cine le datorează bani angajaților pierde trei puncte. Datornicilor față de Fisc le sunt scăzute, de asemenea, trei puncte.

Pedepsele acestea sunt cumulate, nu se contopesc. Dinamo se încadrează la toate capitolele, are datorii către fiecare dintre categoriile menționate, și urmează să-i fie scăzute 9 puncte dacă până pe 30 noiembrie clubul nu stinge toate debitele pe care le înregistrează. Societatea nici măcar nu are de gând să achite vreo datorie. Detalii pe larg, AICI!

VIDEO Iuliu Mureșan, după egalul cu UTA: „S-a văzut amprenta lui Rednic după numai 2 zile”

Citește și alte știri despre Dinamo:

ȘOC în Liga 1: Dinamo e la un pas să piardă 9 puncte! „Câinii” mai pot scăpa de depunctare doar printr-o minune!

Mesaj intern transmis de DDB: „Am tăcut, am tăcut, dar riscul este prea mare!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (78)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  08 Octombrie 2021, 01:44
Postat de fortafcsbsteaua pe 07 Octombrie 2021, 22:50

sezonul trecut nu erati in insolventa!

Tot una e. Tot monitorizați erau. Ba erau mai mari șansele; acuma datoriile se pot amâna din cauza insolvenței.

foxy
foxy  •  07 Octombrie 2021, 23:11

Iuliu Mureșan, prima reacție despre riscul ca Dinamo să fie depunctată: „Nu e ceva iminent”....Depinde de Nicu Badea!Da banu(ca el e cu marafetii de doi ani pe aici) ,sau dinamovistii merg la ora de algebra!Da cu minus!:)))

fortafcsbsteaua
fortafcsbsteaua  •  07 Octombrie 2021, 22:50
Postat de creeperno115 pe 07 Octombrie 2021, 22:41

Asa se vorbea si sezonul trecut de o depunctare si nu s-a intamplat

sezonul trecut nu erati in insolventa!

Vezi toate comentariile (78)
Comentează