FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. Se vede că a stat lângă Messi. Cine este Juan Camara, jucătorul crescut de „La Masia", care a jucat şi alături de starul argentinian

Juan Camara, Dinamo
Juan Camara, Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 23 septembrie 2020 09:00 / Actualizat miercuri, 23 septembrie 2020 09:33

Dinamovistul Juan Camara, gol, assist și un penalty scos, a fost MVP-ul victoriei lui Dinamo cu Gaz Metan (3-1). Spaniolul de 26 de ani își studiază în timpul liber adversarii din Liga 1, dorind să-și onoreze CV-ul din care face parte și Barcelona.

Prima victorie din „era Cortacero". Prima de la revenirea lui Cosmin Contra la Dinamo. Prima care arată că „Nuevo Dinamo" mișcă și poate visa la un loc de play-off. Roș-albii au avut un an 2020 virusat în fotbal: 3-1 cu Gaz Metan a fost abia al 5-lea succes în acest an calendaristic, în 17 meciuri oficiale în Liga 1, în rest au mai adunat 4 remize și 8 înfrângeri.

Juan Camara: „Sunt dedicat şi implicat"

Meciul lui Dinamo a scos la rampă un fotbalist crescut la academia Barcelonei, care a prins un stagiu complet de pregătire cu catalanii, în perioada lui Luis Enrique, și a bifat o prezență oficială alături de Leo Messi și ceilalți "extratereștri". Juan Camara, 26 de ani, a luat ochii la Mediaș cu un gol, un assist și obținerea unui penalty. 

Cifrele lui Camara au fost foarte bune:

  • 319 index-ul InStat, cel mai bun dintre cei ce au jucat pe teren
  • 79% acuratețea paselor, având 39 pe durata celor 87 de minute de joc
  • 58% din dueluri câștigate, având 12 cu adversarii direcți

Camara a fost preferat titular chiar în fața „magicianului" Borja Valle, care este responsabil totuși cu crearea primului gol al partidei, marcat de Gonzalez. Contra își pune bazele în fotbalistul de bandă spaniol, care are o capacitate mare de efort, atunci când va fi pregătit la maximum. Juan a demonstrat că n-a stat degeaba pe lângă Messi și vedetele blau-grana. 

În timpul liber, dedică timp pentru a studia adversarii pe care-i va întâlni etapa viitoare! Sau solicită informații de la coechipierii mai vechi în Liga 1. 

„Am urmărit puțin fotbalul românesc, dar acum sunt dedicat și implicat din ce în ce mai mult pentru că sunt interesat de tot ceea ce se întâmplă în prima divizie din România. Am demonstrat că merităm mai sus în clasament, vom fi mai sus în top", a comentat Camara. 

+45 FOTO

"Sunt foarte fericit pentru primul meu gol la echipă și bucuros pentru prima victorie a echipei. Mi s-a prezentat un proiect câștigător, a venit prima victorie. Aveam poftă de joc și așa m-au convins să vin aici"
Juan Camara, mijlocaș Dinamo

62 la sutăa fost posesia balonului pentru Dinamo, în meciul cu Gaz Metan, cea mai mare din acest sezon. În toate cele 4 etape de până acum, "câinii" au avut posesie superioară adversarului direct

6 șuturipe poartă a avut Dinamo din totalul de 12 pe durata confruntării

252este index-ul lui Janusz Gol pe InStat, cel mai mare în actuala ediție la Dinamo, urmat fiind de Răuță (249) și Puljici (248)

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO: 

VIDEO Investitorii misterioși din spatele spaniolilor nu ar fi luat Dinamo dacă echipa juca în Anglia: „Liga verifică sursa banilor și garanțiile bancare” » Reacția relaxată a LPF

GAZ METAN - DINAMO. Fanii au păreri împărțite după prima victorie din „era Contra”: „Totul e la întâmplare” vs „Două mari plusuri”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
parpalache
parpalache  •  23 Septembrie 2020, 13:41
Postat de Daniel Irimescu pe 23 Septembrie 2020, 12:33

Poryarul pare peste straton. Polonezul nu prea iar cehul nu mai e ce a fost

Nemec?Joaca in nationala ...Slovaciei!

parpalache
parpalache  •  23 Septembrie 2020, 13:39

Eu stiu ca se zice...Nueva Dinamo!Asa cum se zice si Nueva York(pentru New York)!

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  23 Septembrie 2020, 12:50

Echipa per total mi se pare mult peste ce am avut. Advesarii incep sa se teama de noi din nou. Nu mai mie frica pe faza de aparare. In plus portarul mi se pare peste straton. Imi place fundasul dreapta. Ne mai trebuie unul peste sorescu. Cred ca cerul o sa si revina. De polonez nu stiu ce sa spun

Vezi toate comentariile (22)
Comentează