FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo, cu jucători din propria Academie pentru regula U21 » Cele 8 variante ale antrenorului Dusan Uhrin jr

Marco Ehmann intervine prin alunecare într-un meci Dinamo - Viitorul // foto: Imago
Marco Ehmann intervine prin alunecare într-un meci Dinamo - Viitorul // foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 11 iunie 2021 09:33 / Actualizat vineri, 11 iunie 2021 09:40

Dinamo este obligată să promoveze tineri din pepiniera proprie ca să respecte regulamentul impus de FRF, dar şi pentru că momentan nu poate legitima jucători noi.

Dinamo este față în față cu nemulțumirile propriilor jucători vizavi de datoriile salariale, neplătite la timp, chiar și după ce aceștia au acceptat diminuarea contractelor.

Acționarul minoritar, DDB, și oficialii grupării încearcă să rezolve problema, doar că nu mai există timp și, mai ales, bani, iar fotbaliștii sunt tentați să-și depună memorii.

Dinamo i-a „pierdut” pe Eșanu, Grigore și Mihaiu

Din acest motiv, dar şi pentru că nu mai pot legitima jucători noi, „câinii” se vor baza foarte mult pe tinerii crescuți în propria academie, pe aceia care nu vor da curs tentației de a deveni liberi de contract - cum sunt cazurile lui Ricardo Grigore și Robert Moldoveanu cu dosare la FRF - iar o situație specială este reprezentată de fotbaliștii eligibili Under 21 care vor trebui să fie pe gazon.

Conform regulamentului, fiecare formație din Liga 1 e obligată să înceapă cu doi jucători născuți după 1 ianuarie 2000. Mihai Eșanu, Ricardo Grigore, Andreas Mihaiu, Robert Moldoveanu și Geani Stere - doi dintre ei au fost titulari pe final de sezon, portarul și extrema dreaptă - nu vor mai fi eligibili în proximul sezon.

Poate fi șansa altor puști crescuți în curtea „câinilor”, inclusiv a lui Cătălin Hîldan junior, mai ales că nepotul „Unicului Căpitan” poate evolua ca fundaș dreapta, un post solicitat insistent de către Dusan Uhrin.

Jucătorii eligibili U21 care pot fi o soluţie pentru Dinamo în viitorul sezon

  1. Marco Ehmann, stoper, 20 de ani, a strâns 18 meciuri în ediția precedentă, fiind folosit și ca fundaș dreapta, doar că o accidentare la genunchi l-a scos din calcule în ultima lună a sezonului.
  2. Geani Crețu, mijlocaș central și fundaș dreapta, 21 de ani, a adunat 15 prezențe în ultimul campionat.
  3. Cătălin Hîldan jr, fundaș dreapta, 18 ani, a jucat în "meciul salvării", amicalul de la Kiev. Pe final de sezon, a debutat la seniori, la liga a treia, la Dinamo II.
  4. Ahmed Bani, mijlocaș central ofensiv, 18 ani, a strâns 16 meciuri.
  5. Andrei Florescu, extremă dreapta, 19 ani, revine după împrumutul la Metaloglobus, unde a strâns 12 meciuri în eșalonul secund.
  6. Ioan Borcea, al doilea vârf, 18 ani, a adunat 9 prezențe.
  7. Cătălin Măgureanu, mijlocaș central, 21 ani, a strâns 12 meciuri și a oferit un assist.
  8. Gabriel Răducan, atacant, 20 de ani, are o singură prezență în prima echipă a "câinilor", ediția trecută a jucat la Oțelul Galați în liga a treia, unde a fost unul dintre cei mai buni jucători ai formației, cu 4 goluri.

Eu ofer credit jucătorilor tineri, după cum ați văzut, dar ai nevoie de un lot compact și de experiență pentru a îndeplini obiective importante. Va trebui să lucrăm intens la mentalitate.
- Dusan Uhrin, antrenor Dinamo

Toți sunt copiii lui Dinamo și toți merită șanse. Ca să putem evalua la sfârșit, trebuie să le dam șanse.
- Sorin Colceag, antrenor Dinamo II

10 jucători eligibili U21a folosit Dinamo în campionatul trecut: Eșanu, R. Grigore, Ehmann, G. Crețu, Bani, Borcea, Măgureanu, Stere, Moldoveanu, Mihaiu

2 fotbaliștidintre cei eligibili U21 au marcat pentru "câini" în ediția precedentă: R. Grigore (1 gol/24 de meciuri) și Mihaiu (1 gol/20 de meciuri)

VIDEO. Ce au fost puși Lucian Goian și colegii săi de la Dinamo să facă în autocar: „Așa ceva nu am auzit niciodată”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Veste neaşteptată pentru Dinamo » Jucătorul vrea să rămână în „Ștefan cel Mare”!

Ionuț Negoiță, învinuit pentru situația dramatică de la Dinamo: „E răzbunarea lui, a știut cui dă clubul!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
creeperno115
creeperno115  •  11 Iunie 2021, 22:44

Stai linistit ca aia au iesit din regula u21. Sa-i jucam pe ehmann si Hildan

goggu.mecanicul
goggu.mecanicul  •  11 Iunie 2021, 16:12

cu moldoveanu ,grigore retrogradam din etapa 10 , hai sa fim seriosi, ai nu sunt fotbalisti frate, iar vrem sa repetam greselile proastei managerieri ?? I-am pierdut pe Albentosa ,Anton si urmeaza Sorescu sa plece ( fix cei mai buni din lot) si de acoperit cu cine acoperim ?? ?Cu Mihaiu,Grigore si Moldoveanu ?? Vai de noi, picam in nou sezon garantat, va zic eu

calinescu_
calinescu_  •  11 Iunie 2021, 16:00

ECHMAN ERA O SOLUTIE MAI BUNA CA BEJAN SI IN CAMPIONATUL TRECUT. IN CEEA CE PRIVESTE HALDAN , SA MAI AVEM RABDARE 3-4 ANI ....!!!! BANI CARE POATE A ACUMULAT UN PIC DE FORTA AR PUTEAB FI O VARIANTA BUNA. NE TREBUIE O VARIANTA MATURA PENTRU PORTAR .........!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close