FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Uluitor! Robert Lewandowski ar fi putut semna cu Dinamo: „L-am propus, dar au spus NU!” » Transferul preferat de „câini”, un fiasco

Robert Lewandowski, Bayern Munchen // foto: Guliver/gettyimages
Robert Lewandowski, Bayern Munchen // foto: Guliver/gettyimages

Articol de , , - Publicat joi, 21 ianuarie 2021 10:02 / Actualizat joi, 21 ianuarie 2021 12:50

Dinamo a ratat șansa să îl transfere pe polonezul Robert Lewandowski (32 de ani) acum mai bine de 10 ani, atunci când cel mai bun jucător al anului 2020 evolua în țara sa natală, Polonia. 

Gabriel Glăvan, șeful departamentului de scouting de la FC Voluntari, a postat un video scurt pe TikTok, în care a povestit cum a ratat, ca scouter, o afacere care acum sună șocant: „În 2009 m-a sunat Daniel Stanciu, care era impresar. M-a întrebat dacă nu am vreun atacant pe care să i-l propună lui Dinamo. I-am spus că mă interesez, apoi i-am transmis că era disponibil un polonez, Robert Lewandowski, de la Lech Poznan

Daniel mi-a spus pe urmă că Dinamo îl consideră prea tânăr pe Lewandowski, avea nevoie de un atacant mai experimentat. Și l-a adus pe Osvaldo Miranda”. Scouterul confundă anul, Miranda a ajuns la Dinamo în 2008, an în care Lewandowski a ajuns la Lech, de la un club minuscul, Znicz Pruszków.

Robert Lewandowski vs. Osvaldo Miranda

Robert Lewandowski a rămas doi ani la Lech, apoi a semnat cu Borussia Dortmund, care l-a transferat în schimbul a 4,75 milioane de euro. După alți 4 ani a mers liber de contract la Bayern Munchen, alături de care a cucerit 15 trofee. În 2020 a câștigat tripla campionat-Cupă-Liga Campionilor și a fost numit cel mai bun fotbalist al anului la gala FIFA The Best.

Osvaldo Miranda, în schimb, a fost legitimat la Dinamo doi ani și jumătate, dar a petrecut doar un an și jumătate alături de „câini”. A marcat numai 4 goluri în 27 de meciuri de campionat! În rest, a fost împrumutat la Astra și ulterior la Belgrano, înainte ca Astra să îl cumpere definitiv, în schimbul a 350.000 euro. A fost o pierdere importantă pentru Dinamo, care-l transferase pentru 1,2 milioane de euro de la Gimnasia, din Argentina.

Osvaldo Miranda a rămas fără club la începutul acestui an, după ce a evoluat o jumătate de an la CD Maipu, în Argentina.

499 de goluria înscris Robert Lewandowski în cariera sa. 436 la echipele de club, 63 la „națională”

4 goluria înscris Osvaldo Miranda pentru Dinamo, în 29 de meciuri pentru „câini” în toate competițiile

Alți jucători importanți ratați de echipe din Liga 1

  • Aleksandar Kolarov (35 de ani). Rapid a avut şansa să îl aducă pe Kolarov în Giuleşti în 2007, când ar fi trebuit să le plătească celor de la OFK Belgrad numai 600.000 de euro. George Copos a considerat suma mult prea mare, iar sârbul a ajuns la Lazio, unde a rămas 3 ani. Ulterior petrecut 7 ani la Manchester City, 3 la AS Roma și în prezent evoluează la Inter.
  • Radamel Falcao (34 de ani). Cotat la 60 de milioane de euro în cel mai bun moment al carierei, atacantul columbian a fost ofertat de CFR Cluj. Ardelenii au oferit 2 milioane euro lui River Plate, dar argentinienii au refuzat. A fost apoi propus în Ghencea pentru 5 milioane de euro, dar Gigi Becali a considerat suma mult prea mare. Falcao a trecut ulterior pe la FC Porto, Atletico Madrid, AS Monaco, Manchester United, Chelsea și Galatasaray.
  • John Obi Mikel (33 de ani). Când era la Rapid, Viorel Hizo nu l-a vrut pe Obi Mikel, considerând că nu se va adapta climei. Mikel a ajuns a Chelsea pentru 20 de milioane de euro și a evoluat la echipa londoneză timp de 11 ani. În prezent joacă tot în Anglia, la Stoke City.
  • Seydou Doumbia (33 de ani). Din nou, Rapid în centrul atenției. Mircea Rednic l-a refuzat pe Seydou când era la Rapid, iar ivorianul a avut o carieră impresionantă ulterior, în care a jucat pentru ȚSKA Moscova, AS Roma, Newcastle, FC Basel și Sporting, printre altele.

VIDEO. Cele mai frumoase goluri ale lui Robert Lewandowski în sezonul 2020/2021

Citește mai multe știri din Liga 1:

DDB a schițat planul de salvare a lui Dinamo » „Câinii” sunt forțați să amâne reintrarea în insolvență

Jucătorii sunt neplătiți, dar Astra face transferuri » Cine a semnat cu formația lui Eugen Neagoe

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
creeperno999
creeperno999  •  21 Ianuarie 2021, 22:43

Imi aduc aminte ca dupa umilinta cu bayern, messi vroia sa se relanseze in sampions lig si varianta cea mai potrivita era, evident, Dinamo. Nu puteam insa accepta asa transfer cand il aveam pe castigatorul balonului de septari, daniel iliuta popica, datorita caruia am reusit sa platim restante de 550 de mii de euro. Domnul cortacero i-a multumit personal, facand inca un imprumut de 5 milioane de dineros de la domnul popica. Banii insa au fost spalati la alti septari prin panama si de aceea popica este foarte nervos pe Dinamo, asa cum s-a vazut la declaratiile de dupa meci.

firaldo
firaldo  •  21 Ianuarie 2021, 22:18

În 2008 Lewandovski valora aproximativ 2 mil de euro...si în plus cum i-a fost propus lui Dinamo de la Lech din moment ce el doar semnase cu aia în iunie 2008?Nu mai avea drept sa joace ptr alta echipa...

dobrin
dobrin  •  21 Ianuarie 2021, 21:57

Lewandowski ar fi putut semna si cu CS Progresul Şomcuta Mare, dar uite ca n-a facut-o. Ghinion.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează
Close