FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo l-a transferat pe Bokila 2 » Cifrele care le dau bătăi de cap fanilor dinamoviști

Articol de - Publicat marti, 11 septembrie 2018 15:46

Dinamo l-a transferat astăzi pe Daniel Subotici, atacant de 29 de ani, care n-a mai dat gol de un an în competițiile oficiale.

Florin Bratu a cerut un fundaș central și un atacant, ultimul i-a sosit. Comandă specială. Este vorba de Daniel Subotici, un vârf dorit de antrenorul "câinilor". Elvețianul cu origini bosniace a efectuat vizita medicală și a semnat contractul cu Dinamo, unul, inițial, valabil până în vară. Fotbalistul de 29 de ani era liber de contract, joacă pe postul de atacant de careu, înalt de 1,91 de metri, și nu este un necunoscut la nivelul Ligii 1. A mai evoluat pentru U Craiova și pentru ASA Târgu Mureș, dar are cifre recente înfiorătoare.

18 meciuri fără gol marcat

N-a marcat niciun gol în 9 partide jucate în 2018! A evoluat doar pentru Șahtior Karagandy în acest an, iar la Ulsan nu prindea lotul sud-coreenilor. În 4 partide a fost integralist pentru kazahi, a bifat în medie 55 de minute pentru Șahtior fără gol sau assist. A strâns în total 18 meciuri oficiale fără gol înscris. De fapt, n-a mai dat gol într-un astfel de duel de fix un an. Pe 20 septembrie 2017 a cunoscut bucuria ultimei reușite, într-un meci al celor de la Ulsan, 3-2 cu Daegu.

Asemănare de coșmar

Portretul fotbalistic al lui Subotici aduce izbitor cu cel al unui alt dinamovist, Jeremy Bokila. Prezentat fix cu un an înainte de către "câini", după ce s-au luptat să-l aducă de la CFR Cluj. Congolezul de 29 de ani - ce s-a despărțit între timp de Dinamo, revenit la Akhisarspor, unde turcii nu știu cum să scape de el - n-a reușit niciun gol pentru roș-albi în 13 meciuri strânse. De fapt, ultima reușită a lui într-o partidă oficială datează de pe 2 decembrie 2016, strângând 27 de partide oficiale fără gol marcat.

13echipe are Subotici în CV: FC Basel U23, Portsmouth, Zulte Waregem, Southend United, Grosetto, U Craiova, ASA Târgu Mureș, Volîn Luțk, Gabala, Al Qadisiya, Șerif Tiraspol, Ulsan și Șahtior Karangandy

700.000 €este cota elvețianului pe transfermarkt

3
trofee are Subotici în palmares: campion al Moldovei cu Șerif (2016), AFC Cup cu Al Qadisiya (2015) și Cupa Coreei de Sud cu Ulsan, anul trecut

5
goluri a marcat fotbalistul în tricoul Craiovei în 16 meciuri, în ediția 2010/2011, apoi alte trei goluri pentru Târgu Mureș în 17 partide

Vezi și: EXCLUSIV Transfer surpriză în "Ștefan cel Mare"! Nu se mai întâmplase asta de un an și jumătate

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
danirovl
danirovl  •  12 Septembrie 2018, 00:27

Atacant d3 careu,Are exact stilul lui nemec...si ala cand a venit la dinamo nu mai daduse gol de o juma' de an:). E puternic,bataios ,de pe youtube pare chiar mai bunicel decat nemec...bafta subotic!

1986560054928801
Nick Yo  •  11 Septembrie 2018, 23:06

..sa vedem ce poate...si de "bizon"rade-au toti specialisti...fcsb-isti...etc si acum vor sa-l duca la nationala...tipic gsp-cand la luat fcsb(marica) si pe neamtul ala ...aproape toti ziceau ca e o mare speranta a fotbalui german asa ca..... ]

merace
merace  •  11 Septembrie 2018, 20:55

Evident, asta nu e articol platit de Dinamo! :D hahaha

Vezi toate comentariile (9)
Comentează