FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CLINCENI 4-2

Dinamo l-a vindecat » „Câinii” l-au scăpat pe Daniel Popa de jocurile de noroc, iar atacantul i-a salvat cu hattrick cu Clinceni

Articol de - Publicat duminica, 04 august 2019 09:00

Daniel Popa, 24 de ani, i-a salvat pe „câini” și a adus prima victorie din acest campionat, 4-2 cu Academica Clinceni.

Atacantul a intrat după pauză, a înscris la 6 minute de la apariția pe gazon - primul gol dinamovist în meciurile oficiale după 607 minute goale! -, apoi a punctat decisiv când oaspeții egalaseră la 2. Primul hattrick în „oficiale”, plus obținerea unor momente de liniște când suporterii începuseră și mai aprig să ceară demisia lui Neagoe și să înjure și mai vârtos întreaga conducere!

Istorie

Fotbalistul a ținut să-i mulțumească lui Eugen Neagoe după această reușită, iar Florin Prunea a spus că atacantul i-a dat peste nas lui Mircea Rednic. Derulând filmul cu mai bine de jumătate de an în urmă, „Popică” a fost aproape de a fi îndepărtat de la Dinamo după ce s-a aflat că era dependent de jocurile de noroc și ajunsese datornic din această cauză. Rednic și staff-ul său au vrut să renunțe la el, însă nu s-a găsit niciun club care să-l ia. A mers până la urmă în stagiul din Antalya, s-a antrenat bine, a dat trei goluri ce-au adus prima victorie din amicale și cum atacanții doriți de „Puriu” nu-și arătau chipul, Daniel a fost păstrat.

Rednic a dialogat cu el, i-a transmis că-i mai acordă o șansă, doar să se lase de „păcănele”. Popa a jucat 12 meciuri în 2019 cu „Puriul”, niciodată integralist, a înscris doar o dată. După acel gol cu Iașiul (3-0), tehnicianul a făcut afirmații ce i-au picat prost jucătorului, chiar dacă a spus-o râzând: „Băiatul ăsta a avut ofertă de la Aktobe de 10.000 de euro pe lună, dar n-a vrut să plece, apoi a avut o alta din Israel. Bravo lui! Îi place aici, mai dă o «păcănică»! Glumesc, mi-a zis că nu mai joacă. Merge la cazinou aici. Glumesc, glumesc!”. 

Psihologul

La finalul primăverii, antrenorul ar fi dorit să scape de el, nu mai era în planurile de viitor. Doar că Eugen Neagoe, care l-a schimbat pe Rednic, a ținut neapărat ca Daniel Popa să continue. A făcut adevărate ședințe individuale cu atacantul, l-a mobilizat, chiar și când la Marbella, la antrenamente și la meciuri, nu-i ieșea jocul cum voia. „Eu merg cu tine până-n pânzele albe, nu mă interesează cine ce zice de tine, eu vreau să te antrenezi bine și să dai goluri, atât”, i-a transmis „Geană” jucătorului. Vineri seară, Daniel a răspuns: după probleme medicale, a fost introdus în repriza secundă și a redat pulsul întregului club!

„Când iei o palmă, să nu întorci și celălalt obraz. Să mai dai și tu! I-am zis lui Popică încă de la acea declarație despre el, că n-are nimic în comun cu fotbalul, că a fost cu răutate. Și mi-a zis Daniel după meci: «Nea Florine, de când îl așteptam!»”
Florin Prunea, manager general Dinamo

„Ce ziceau alții de Popică? Spuneau că e vai de mama lui! Îmi pare bine că Popică i-a dat o zmetie ăstuia, că vorbea urât de el și de alți jucători. M-a «omorât» Neagoe cu el în cantonament, că o să fie foarte bun, că să avem încredere, că va ajuta mult echipa”
Florin Prunea, manager general Dinamo

2 goluriîn 31 de meciuri a reușit Daniel Popa în ediția precedentă

2.500 €pe lună este salariul atacantului în Ștefan cel Mare

30.000 €a plătit Dinamo pe el în vara 2016, când l-a transferat de la Chindia

Tot așa a început anul

2019 a fost un an ciudat pentru Popa. În competițiile oficiale, atacantul marcase un singur gol în 15 partide până la hattrick-ul de vineri. Și acela în prima partidă a iernii, 3-0 cu Poli Iași. Daniel mai reușise un hattrick în carieră, dar într-o partidă amicală, în prima victorie a anului, în cantonamentul din Antalya. Și atunci a fost un meci asemănător cu cel de acum: Dinamo i-a condus cu 2-0 pe letonii de la FK Liepaja, au fost egalați imediat după pauză, apoi Popică a marcat și al treilea gol al „câinilor”, scor final 3-2. 

Citește și:

EXCLUSIV Andreas Mihaiu, speranța secretă a „câinilor”, vrea s-o salveze pe Dinamo: „Neagoe mi-a spus să n-am teamă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
spontanul
spontanul  •  04 August 2019, 12:06
Postat de Liviu Valentin pe 04 August 2019, 10:06

Domnule Apostol,un jucator ca sa fie declarat ca a inscris hattrick inseamna ca a acel jucator inscribe 3 gluri consecutive.Mai oameni buni ne am saturat sa tot citim tot felul de ineptii scrise de novici ca voi.Voi credeti ca a fi ziarist aveti dreptul sa scrieti toate bazaconiie. Deci sa lamurim Daniel Popa a inscris primul hattrick in cariera .Acela de care pomenesti tu MARE ZIARIST ce esti, in meciul amical Daniel Popa a inscris 3 goluri si atat pt ca scorul a fost 2-0,2-2 si pe urma 3-2.Voi a ti citit vreodata materiale scrise de Tolontan,Mitran,Vochin,Niculescu si altii .In accea ecchipa din 1996 cand s a editat prosportul era o echipa de mici titani Cand incerc sa citesc un material scris de oameni mici ca voi ma apuca rasul si totodata nervii ca vad caricaturi nu ziaristi. Va intrebati de ce nu va mai citeste lumea .din aceasta cauza ca sunteti FFFFFOARTE SLABI

Tu invata sa scrii corect, dupa ce o faci, poti sa te faci profesor si sa tii lectii altora, chiar sa- ti iei catedra, mai stii...

spontanul
spontanul  •  04 August 2019, 12:01
Postat de rocky2 pe 04 August 2019, 11:33

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rocky2
rocky2  •  04 August 2019, 11:33

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează