FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Ofertă de 1,4 milioane de euro pentru Deian Sorescu refuzată de Dinamo: „Nu am fi surprinși dacă ar ajunge la FCSB”

Deian Sorescu, Dinamo // foto: Imago
Deian Sorescu, Dinamo // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 septembrie 2021 19:47 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 20:03

La câteva zile după ce Legia Varșovia a ratat transferul lui Deian Sorescu (24 de ani), Cristian Cernodolea, omul care a intermediat negocierile dintre Dinamo și campioana Poloniei, a oferit detalii de la tratative.

Legia Varșovia, campioana sezonului trecut în Polonia, a dorit să îl transfere pe Deian Sorescu în această vară. Negocierile între cele două cluburi au început în luna iunie, oferta oficială fiind dezvăluită în exclusivitate de Gazetă. Polonezii ofereau inițial 350.000 de euro achitați în două rate plus un bonus de 50.000 de euro pentru îndeplinirea unei serii de condiții.

Ofertă de 1,4 milioane de euro pentru Deian Sorescu, refuzată de Dinamo

Cristian Cernodolea, reprezentant al firmei britanice de avocatură McHale și intermediar la negocierile dintre două cluburi, transmite pentru GSP.ro că discuțiile între Legia și Dinamo s-au întins până în ultima zi a perioadei de mercato (31 august în Polonia) și că oferta făcută de campioana Poloniei ar fi crescut la 1,4 milioane de euro cu tot cu bonusuri.

„Clienții noștri au trimis pe adresa clubului Dinamo o ofertă oficială consistentă pentru Deian Sorescu. Vorbim de o sumă care cu bonusuri putea atinge 1,4 milioane de euro, iar discuțiile s-au întins până în ultima zi de mercato. Există un progres semnificativ în nivelul de profesionalism arătat de Dinamo în negocieri de la venirea domnului Mureșan, în comparație cu luna iunie. 

Din păcate, am rămas cu impresia că și în cazul în care pretențiile lui Dinamo erau satisfăcute în totalitate, șansele să fi obținut acordul administratorului judiciar pentru un transfer în această vară erau minime. Am auzit speculațiile (n.r. cu privire la faptul că administratorul judiciar ar încasa 6% din transfer dacă se face în iarnă), dar nu doresc să comentez. 

Nu am fi surprinși dacă Sorescu ar ajunge chiar la FCSB. Important e ca Dinamo să încaseze o sumă semnificativă care să ajute la salvarea clubului, fotbalul românesc are nevoie de acest simbol”, a spus Cernodolea pentru GSP.ro.

Zăvăleanu se îmbogățește! Dinamo se scufundă, dar administratorul judiciar poate câștiga 500.000€
DINAMO
Zăvăleanu se îmbogățește! Dinamo se scufundă, dar administratorul judiciar poate câștiga 500.000€

Administratorul judiciar n-are interes să-l vândă pe Deian Sorescu

Dinamo a refuzat o ofertă de la FCSB pentru internaționalul român, cu un preț de 700.000 de euro. Dacă nu-l transferă acum și îl dă în iarnă, firma lui Zăvăleanu primește 6 la sută din sumă.

A surprins încăpățânarea cu care Dinamo l-a blocat pe Sorescu în vara aceasta, în care jucătorul a fost ofertat și din România, și din străinătate. „Câinii” au nevoie urgentă de bani, și totuși nu și-au vândut căpitanul. FCSB a propus întâi 500.000 de euro, apoi a crescut oferta până la 700.000 de euro.

Dinamo a respins toate ofertele. Administratorul judiciar ar pierde dacă ar accepta acum un transfer al lui Sorescu. Dacă-l vinde după aprobarea planului de reorganizare, RTZ&Partners, firma lui Zăvăleanu, beneficiază de 6 la sută din suma transferului. Ar lua 60.000 de euro dintr-o afacere de un milion, dacă Deian va fi cedat contra acestei sume.

Explicația oficială a clubului a fost că lui Sorescu nu i-a fost permis un transfer deoarece Dinamo nu avea dreptul să legitimeze fotbaliști noi și și-ar fi subțiat prea tare lotul prin vânzarea celui mai bun jucător. „Câinii” au scăpat între timp de interdicția aceea, deci pot să legitimeze pe altcineva în locul lui Deian. Și societatea are în continuare nevoie de bani.

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Dinamo se transformă » Cum arată primul „11” al lui Bonetti după ultimele recrutări

Gabi Torje nu știe dacă poate față în derby-ul cu FCSB: „Decât să fii în teren şi să încurci, mai bine stai pe margine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
reddogsv.
reddogsv.  •  06 Septembrie 2021, 14:48
Postat de steauab pe 05 Septembrie 2021, 21:34

Cine da 1,5 milioane pe Sorescu? Care a jucat 3 ani la rand la o echipa la retrogadare. Aia nu se uita de unde cumpara?

Lasă ca și pe morutan la bătut Karagandaci in Europa și a plecat pe 5 meleoane

reddogsv.
reddogsv.  •  06 Septembrie 2021, 14:43
Postat de Bobe Marius pe 05 Septembrie 2021, 20:33

Chiar crezi ca a avut oferta de 1,4 milioane? Dacă ar fi avut aceasta oferta l-ar fi dat în secunda unu! L-ar fi dus chiar ei în Polonia! Dar problema este ca nu au avut aceasta oferta niciodată! Cine ar creste de 4 ori suma de transfer, în decurs de 2 săptămâni, de la 350 mii la 1,4 milioane euro? Asta în condițiile în care agentul jucătorului are hârtie în care scrie ca jucătorul poate pleca pentru 800 mii euro! Omrani are clauza de 700 mii euro, la anul ii expira contractul cu CFR Cluj, dar pentru a nu-l pierde gratis la anul, clujenii ar accepta acum sum de 500 mii euro! A spus și impresarul lui Sorescu ca oferta cea mai buna a fost făcută de Steaua (FCSB)! O echipa din Germania s-a interesat de prețul sau și când au auzit 800 mii s-au retras! Asa-zisa oferta de 1,4 milioane este pentru urechile lui Gigi Becali, ca să crească el oferta pentru Sorescu! Chiar crezi ca se mai risca cineva acum sa facă mismasuri la transferuri după ce au întrat atâția la pușcărie? Giovanni și Victor Becali sunt pățiți, nu cred ca ar mai face ilegalități! Sa fii în insolventa, sa ai 1,4 milioane pe jucător și tu sa-l dai cu mai puțin, e caz PENAL și se lasă cu pușcărie! Și daca-l da în iarna pentru mai puțin de 1,4 milioane (asta dacă a existat aceasta oferta), tot pușcărie scrie pe ei! Vezi si cazul lui Mititelu cu insolvență și cu banii entru Mihai Costea virați în alt cont! Cu statul nu te joci!

Ba se poate sa crească având in vedere ca Legia e in grupe acum, când l au ofertat pe sorescu prima oară nustiau dacă ajung acolo Sau nu, dar au câștigat cu Slavia Praga și acum sunt in grupe, deci au primit 15 mil de la UEFA. Suma asta de 1,7 e nmk

reddogsv.
reddogsv.  •  06 Septembrie 2021, 14:41

Dacă e adevarata povestea atunci ar trebui dat cu ochii închiși, pai cu 1,7 milioane ieșim și din insolventa și mai ne rămân bani și de 1-2 fotbaliști buni, de valoare

Vezi toate comentariile (18)
Comentează