FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Presiune pe noul atacant al lui Dinamo » Ce trebuie să facă Azankpo sub comanda lui Stoican

Azankpo, în centru, alături de Ivanov (stânga) și Baptise Aloe (dreapta) // FOTO: facebook.com/FCDinamoOfficial
Azankpo, în centru, alături de Ivanov (stânga) și Baptise Aloe (dreapta) // FOTO: facebook.com/FCDinamoOfficial

Articol de - Publicat sambata, 05 februarie 2022 08:09 / Actualizat sambata, 05 februarie 2022 09:52

Desire Segbe Azankpo trebuie să arate că merită celebrul număr 9 pe care l-au purtat atâtea glorii ale lui Dinamo.

Desire Segbe Azankpo, 28 de ani, a ajuns joi seară în Capitală, iar de ieri (vineri) s-a alăturat lotului lui Stoican și poate debuta luni seară, la Botoșani. Atacantul sosit de la Dunkerque, penultima clasată din Ligue 2, vrea să demonstreze ce poate și să o ajute pe Dinamo să iasă din zona periculoasă a clasamentului.

Dezbaterea zilei, 4 februarie » Trebuie mărit numărul de echipe din Liga 1 pentru a o salva pe Dinamo?
DEZBATEREA ZILEI
Dezbaterea zilei, 4 februarie » Trebuie mărit numărul de echipe din Liga 1 pentru a o salva pe Dinamo?

De la Dumitrache la Magaye

Internaționalul din Benin are și misiunea de a onora un tricou cu greutate la clubul din „Ștefan cel Mare”. El va purta numărul 9, uriaș la gruparea ce a oferit cei mai mulți golgeteri din campionatul intern, plus Gheata de Aur pentru Dudu Georgescu, Rodion Cămătaru și Dorin Mateuț.

Africanul va călca pe urmele unor legende precum Florea Dumitrache sau Claudiu Niculescu, va purta același număr cu Răducioiu, actualul team manager, în perioada sa de aur de la Dinamo.

Flavius Stoican și dinamoviștii speră că Azankpo va resuscita atacul, nu va fi doar o copie nereușită a lui Magaye Gueye, un alt fost „nouar” la Dinamo, dar de tristă amintire, senegalezul fiind depistat pozitiv la un test doping după un meci cu FCSB. 

Azankpo e sigur: „Dinamo e mare”

La sosirea în România, Azankpo a fost extrem de optimist.

  •  „Ştiu că acum se află într-o situaţie dificilă, dar Dinamo e întotdeauna Dinamo. Vin să ajut. Am fost sunat şi am discutat despre acest proiect. Mi s-a zis de România, iar eu am spus: «Nu, nu, nu, prietene, nu merg». Apoi a spus de Dinamo. «Aşteaptă, mă mai gândesc». Dinamo este un club mare, cred că vor aduce jucători care să ajute”
  • „Singur nu pot face nimic, dar împreună cred că putem face ceva. De ce la început nu voiam în România? Pentru că în fotbal contează Anglia, Spania... Eu am fost în Franţa şi a fost bine pentru mine. Totuși, aici Dinamo e un club mare şi e dificil să spui că nu crezi că poţi face treabă, aşa că am venit să ajut”
  • „Consider că sunt pregătit deja să joc. Da, chiar sunt pregătit. Depinde de antrenor, dar eu pot intra oricând pe teren”

Toată lumea ştie cine e Dinamo. Ştiu istoria, ştiu că are 18 titluri. E un club mare. Am deja un prieten la Dinamo. Jucătorul nou, numărul 8, Pierret.

 - Desire Azankpo, atacant Dinamo

1 golîn 17 meciuri a marcat Azankpo pentru Dunkerque în actuala ediție

Ştiu câţiva jucători care evoluează în România, i-am sunat să îmi dea informații. Mi-au spus să vin aici că va fi bine pentru mine. Sper că românii sunt oameni buni şi că mă vor primi cum trebuie.

- Desire Azankpo, atacant Dinamo

VIDEO Totul despre Botoșani - Dinamo

Citește și: 

Mureșan, conflict cu un șef DDB: „Un mincinos!” vs. „Nu e momentul pentru un amical cu Real Madrid”

Dinamo nu mai sperie pe nimeni: „Nici nu vreau să mă gândesc că nu-i batem”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
demolarii
demolarii  •  05 Februarie 2022, 12:06

Sunt multe echipe, Manchester City spre exemplu, care joacă fără atacantul și marchează. Acest aspect lipseste din planurile lui I Mureșan și Stoican: jocul de echipă. Mureșan a refuzat un amical in Spania peste 3 luni, dar a acceptat ca Stoican sa piardă 3-4 saptamani prin SUA. Motiv pentru care jocul echipei scartie rau de tot.....

kingprince
kingprince  •  05 Februarie 2022, 11:33
Postat de valul_5_doza_4_peronul_3 pe 05 Februarie 2022, 10:12

Dinamo nu moare, doar randoom este prost de moare !!

vitanul tau barzesti este in faliment nedeclarat bai prostule. ati acceptat sa platiti aproape 10 milioane de euro in 3 ani. lucru imposibil. de aia retrogradarea este cea mai usoara metoda de a scapa.

171875491077582
Costel Chelaru  •  05 Februarie 2022, 11:12

Probabil auzise de Dinamo..,sunt multe..,cred ca se gandea la Dinamo Kiev..Istoria lui Dinamo obliga,nu stiu cat poate ajuta acest jucator. In afara ca se lauda ca a stat in camera cu Mane..ce a facut? Unul e la Liverpool ,altul la Dunquerque. Mi se pare un soi de disperare la Dinamo...Sa aducem,orice..Rednic cred ca putea aduce jucatori mai buni.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează