FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO Jucătorii lui Dinamo, cu gândul la baraj: „Ne-am obișnuit cu ideea” » Dezvăluiri din vestiar: „Există teama de a spune ce gândești"

Mihai Eșanu // FOTO: Imago
Mihai Eșanu // FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 31 martie 2022 12:42 / Actualizat joi, 31 martie 2022 12:46

Portarul Mihai Eșanu spune ceea ce gândesc și el, și coechipierii, și antrenorii, și conducătorii lui Dinamo. Minunea e doar în teorie, în practică roș-albii mizează tot pe dubla de la baraj de la finele lunii mai pentru menținerea în Liga 1.

  • Chindia – Dinamo se joacă vineri, de la 20:30. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe LookSport+, DigiSport și Orange Sport.

Dinamoviștii sunt cu mintea la dubla de la barajul de menținere/promovare în Liga 1, ce se va disputa la finalul lunii mai. E clar, chiar dacă, mai cu jumătate de gură, vorbesc de forțarea unui miracol în ultimele 7 etape de play-out. Nu mai cred nici ei în minuni, nici cei care au prins sezonul trecut cu Dusan Uhrin, când s-au salvat cu cinci victorii consecutive.

A plecat de la Dinamo! Jucătorul plătit degeaba cu 4.000 de euro și-a reziliat contractul
DINAMO
A plecat de la Dinamo! Jucătorul plătit degeaba cu 4.000 de euro și-a reziliat contractul

VIDEO Mihai Eșanu: „Ne-am obișnuit cu ideea barajului”

„Nu ne este frică! Realist vorbind, șansele mai mari sunt să ajungem la baraj. Este foarte greu să scăpăm de baraj, ne-am obișnuit puțin cu ideea, nu are de ce să ne fie frică. Este frustrant că am ajuns în situația asta pentru noi ca și club, din punct de vedere al istoriei. 

Nu cred că lucrurile care s-au întâmplat la alte echipe și depunctările au fost pentru Dinamo, au fost din cauza cluburilor respective, care au greșit" a spus portarul lui Dinamo, Mihai Eșanu. 

Mihai Eșanu: „Jocul nu ne ajută prea mult"

Roș-albii ar trebui să obțină 9 puncte în următoare trei runde - Chindia (d), FCU Craiova (a) și Mioveni (d) -, plus că depind de jocul rezultatelor, pentru a visa la o minune. 

„Atâta timp cât există șanse matematice, sperăm la evitarea barajului. Jocul nu putem spune că ne ajută foarte mult, să putem spera că vom câștiga toate meciurile, dar știți că în fotbal se poate întâmplă orice, încercăm să fructificăm aceste șanse la maxim. 

Situația este la fel de grea că anul trecut, dar lotul este diferit. Diferența este mult mai mare față de echipele din față, în comparație cu anul trecut", a comentat Eșanu. 

Este un pic frustrant să citești cu echipele din Liga 2 își doresc să joace cu noi la baraj, dar pe mine nu mă afectează foarte mult. Mă concentrez la ce am de făcut, dacă nu vom reuși să ne atingem obiectivul ,de a scăpa de baraj, sperăm să facem o figură frumoasă la baraj, să nu avem probleme
 - Mihai Eșanu, portar Dinamo

Ca și ceilalți colegi, Mihai își alungă din minte gândul că ar putea face parte din generația care retrogradează Dinamo, care ar fi rușinea maximă:  „Nu am stat să mă gândesc la partea negativă. Sunt pozitiv din fire, nu am stat să mă gândesc negativ, dacă ar fi să ajungem la retrogradare, ar fi o pată neagră pe C.V., pentru istorie". 

30 de goluria încasat Eșanu în 15 meciuri în actualul sezon, doar în două partide a păstrat neatinsă plasa porții sale

Sunt bine fizic. Orice jucător își dorește să ajungă la echipa națională, mai ales cei care nu au fost la echipa mare, este un vis pentru orice fotbalist
 - Mihai Eșanu, portar Dinamo

„Există teama de a spune ce gândești"

Torje a amendat zilele trecute că orice se vorbește în vestiar despre echipă sau despre jucători apare în media în cel mai scurt timp. Nu este primul fotbalist care vorbește de așa ceva, și alții au acuzat în ultimii ani acest detaliu, inclusiv antrenorii, cum a fost Mircea Rednic.

„Eu nu știu să fie o problemă între noi, nu s-a certat nimeni cu nimeni. Au ieșit informații din vestiar, știe toată lumea, doar din vestiar se pot auzi anumite lucruri, însă relațiile între noi nu sunt tensionate.

Mereu au fost bune. Vă dați seama că există o anumită teamă să spui ce gândești, dar nu știm de unde pleacă, cine dă afară din casă și nu putem să dăm vină pe cineva. E mai greu să te exprimi liber. Nu cred că ajută cu nimic, nu se întâmplă nimic bine. Dacă dă afară din vestiar ce se discută și se întâmplă ceva bun, ar fi altceva, dar e clar că se întâmplă doar lucruri negative și nu pot să înțeleg", a punctat și Mihai Eșanu.

Mi-ar face mare plăcere să joc pe un nou stadion al lui Dinamo, cred că și suporterii noștri merită un asemenea stadion. Nu garantează nimeni succesul cu un stadion nou, dar atragi mai mulți bani, jucători de valoare, Dinamo poate crește. Am privit ce a fost la Rapid, o atmosferă foarte, foarte frumoasă, un spectacol foarte frumos 
- Mihai Eșanu, portar Dinamo

Citește și: 

Cum a reacționat Uhrin când a fost întrebat de Bonetti: „Dacă vine, vom antrena împreună”

Torje se plânge de „cârtițele” din vestiarul lui Dinamo: „Când vin ședințele, nici nu mai vorbesc!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează