FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Umbra lui Cortacero în „Ștefan cel Mare” le pune bețe în roate fanilor! Urmează o săptămână decisivă pentru Dinamo

Cortacero vrea să preia din nou conducerea la Dinamo
Cortacero vrea să preia din nou conducerea la Dinamo

Articol de - Publicat luni, 15 martie 2021 07:50 / Actualizat luni, 15 martie 2021 08:36

Situația încurcată cu Pablo Cortacero, acționarul majoritar „retrogradat” din funcția de președinte al CA, speța ce se judecă joi, pune bețe în roate „câinilor” care luptă pentru supraviețuirea lui Dinamo.

Dinamo e într-o criză profundă, iar meciul de diseară cu FC Argeș poate fi ultimul pe banca tehnică a lui Ionel Gane. Indiferent de rezultat.

"Căutăm antrenor şi în acelaşi timp căutăm bani pentru licenţă. Şi nu mai avem nopţi până nu le vom găsi şi rezolva pe toate", au scris cei din programul DDB pe pagina oficială de facebook a Peluzei Cătălin Hîldan.

După refuzul lui Mircea Rednic, roș-albii au testat terenul și cu Cristiano Bergodi, liber de contract după ce-a ratat titlul cu U Craiova, roș-albii dorindu-l în mai multe perioade pe italianul ce-a mai fost la CFR Cluj, Rapid, FCSB, ASA Târgu Mureș și Voluntari.

Procesul cu Pablo Cortacero pune bețe în roate fanilor

Dar posibilii înlocuitori ai lui Gane aşteaptă să vadă cum se soluţionează speţa de joi de la Tribunalul Bucureşti, în care Pablo Cortacero cere să fie repus în funcție ca președinte al CA cu drept de semnătură. Suporterii se zbat să strângă în continuare suma pentru licență, însă există spectrul revenirii ibericului, care ar adânci și mai mult criza la clubul din Ștefan cel Mare.

Don Pablo a transmis că va reveni în Capitală zilele viitoare, dorind să participe la judecată, el și Alex Couto (ex-director general) solicitând justiției române repunerea în drepturi.

Din cauza „umbrei" lui Cortacero ce planează asupra clubului sunt blocate și discuții concrete cu diverși oameni de afaceri ce-ar putea susține financiar Dinamo, iar „Cocaina lui Magaye" a mai pus o piedică roș-albilor care luptă pentru supraviețuirea clubului, eventualii sponsori fiind circumspecți asupra unui parteneriat.

Cifre anti-Dinamo

Şi cum problemele administrative nu erau suficiente, Dinamo va da piept diseară cu una dintre surprizele anului 2021.

Argeşenii au marcat cel puţin un gol în 8 dintre precedentele 10 deplasări din campionat, în timp ce „câinii" au doar un singur gol în ultimele șase etape în care de-abia au strâns două puncte. 

1este cifra victoriilor pe care Dinamo le-a bifat în ultimele 6 meciuri disputate pe teren propriu în campionat, 2-1 cu Gaz Metan pe 27 ianuarie, interval în care au mai înregistrat o remiză (0-0 Sepsi OSK) şi 4 înfrângeri

6victorii, 6 remize și o singură înfrângere a adunat FC Argeș în ultimele 13 runde, 0-5 cu CFR Cluj

12 meciurifără gol marcat a strâns Dinamo în acest sezon, cele mai multe dintre toate competitoarele.

38 de victoriia adunat Dinamo în 44 de meciuri ca gazdă contra piteștenilor, în rest două remize și 4 eșecuri

Un Dinamo - FC Argeș memorabil

Dintre toate cele 89 de confruntări directe din prima divizie, meciul Dinamo - FC Argeş (3-4) din 24 iunie 1979 a fost cel mai spectaculos şi a rămas în memoria microbiştilor drept „cea mai frumoasă finală de campionat din istorie". 

După prestația excepţională, „Gâscanul" a primit nota 10 din partea trimisului „Sportului", Ioan Chirilă, care nota: „«Diavolul» Dobrin și-a exercitat dreptul de veto. A declanșat contraatacul de 1-1, împotriva cursului jocului, a reușit marele sprint al desprinderii, în minutul 69, permițându-și și luxul de a oferi, în autograf, ultimul gol al campionatului". 

Tamaș: „Nu-și permiteau astea cu mine"

Gabriel Tamaș, fundașul central în vârstă de 37 de ani al lui FC Voluntari, a oferit o pasă de gol spectaculoasă în meciul cu Academica Clinceni, iar echipa sa a învins cu 1-0, depășind Dinamo și Gaz Metan în clasament. Internaționalul a strâns 80 de partide la Dinamo, a marcat de 4 ori, a câștigat trei trofee cu roș-albii. Vara trecută, a avut trei discuții la RIN Grand Hotel să se întoarcă în Ștefan cel Mare. 

„Nu cred că îşi permiteau să facă aşa ceva dacă eram eu. Mergeam până în Spania! E păcat ca un club ca Dinamo să ajungă în situația asta", a spus Gabi Tamaș. 

Dineu cu Il Luce, deplasare cu echipa

Dinamoviștii au rezervat un charter cu care se vor deplasa jucătorii, staff-ul tehnic și 140 de suporteri ce vor vedea amicalul cu Dinamo Kiev de pe stadionul „Olimpic", pe 27 martie. 

„Câinii" vor să obțină banii necesari licenței, în acest moment mai fiind nevoie de peste 600.000 de euro. Există două pachete destinate suporterilor, de 500, respectiv de 1.000 de euro de persoană. Pe lângă deplasare, alături de echipă, cazare și bilet de meci, pachetul mai scump de excursie oferă și un dineu oficial cu Mircea Lucescu. La îmbarcare, fiecare pasager trebuie să prezinte un test Covid negativ efectuat cu maxim 48 de ore înainte de îmbarcare.

VIDEO Dinamo, meci tare în Liga 1! Totul despre duelul cu FC Argeș

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Fostul căpitan al lui Dinamo revine în „Ștefan cel Mare”: „Acolo e acasă”

EXCLUSIV Decizie de ultim moment la Dinamo: ce se întâmplă înaintea meciului cu FC Argeș

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
10207202405083487
Nanu Daniel  •  15 Martie 2021, 17:16

Sa vada si suporterii lui Dinamo cum este ca o persoana nedorita, mediocra si rau intentionata sa conduca destinele juridice-economico- financiare ale clubului. Vor fi nevoiti sa-si ia insemnele, stema, denumire ...sau sa le caute spre asociere cu cei care le detin ca sa scape de ... booveanul spaniol. :) Se vor clona ...este singura sansa, in spatele lor atarna aproape 20 de milioane de euro datorie. Dinamo actual este terminat, ar fi trebuit sa fie terminat dar este tinut in viata de camarila politica... Pretul ? Bani tai sunt acolo ! Nu stiu cum il vor da afara pe spaniol...

tataika
tataika  •  15 Martie 2021, 13:01

Bun venit, Pablo!

514091889218839
Mihai Buzea  •  15 Martie 2021, 12:34
Postat de parpalache pe 15 Martie 2021, 10:21

Frati DDB-isti!Rugati-l pe Giovani-dinamovist batran-sa preia functia de presedinte al lui Dinamo!Inainte de toate,trebuie un presedinte bun!Care sa aiba relatii printre conducatorii cluburilor de afara, ca sa aduca jucatori buni imprumut!

Si iar începe marea ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează