FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

„Manevre” cu firma lui Ionuț Negoiță la Dinamo? Ce a descoperit administratorul judiciar: „Operațiuni cu intenția de a sustrage bunuri din patrimoniul debitoarei”

Ionuț Negoiță, fost patron Dinamo
Ionuț Negoiță, fost patron Dinamo

Articol de - Publicat marti, 26 octombrie 2021 08:16 / Actualizat marti, 26 octombrie 2021 11:39

În 2019, Dinamo a înstrăinat 11 autoturisme către Rin Hospitality Company, printr-o tranzacție dubioasă pe care administratorul judiciar vrea să o anuleze în instanță.

  • GSP.ro a publicat astăzi raportul dur făcut de administratorul judiciar împotriva acționariatului spaniol, condus de Pablo Cortacero. Oamenii lui Răzvan Zăvăleanu au explicat în 986 de pagini mecanismele prin care ibericii au crescut în 10 luni deficitul clubului de la 3,9 milioane € la 7,1 milioane €.

Administratorul judiciar a descoperit o manevră financiară suspectă între Dinamo și două societăți partenere, una dintre ele aparținând fostului finanțator al „câinilor”, Ionuț Negoiță. 

Dinamo, „manevre” cu firma lui Ionuț Negoiță?

Mai exact, în raportul privind cauzele și împrejurările care au condus la starea de insolvență se menționează că, în iulie 2019, Dinamo a înstrăinat 11 autoturisme către RIN Hospitality Company SRL (9 Honda Civic Elegance și două Dacia Logan) și trei Honda Civic Elegance către Future Tools Construct SRL, operațiuni în urma cărora s-au șters anumite datorii.

„Conform analizei prezentate, se observă la ambii parteneri faptul că pe de o parte au achiziționat bunurile debitoarei Dinamo și în paralel imediat după virarea disponibilităților, debitoarea a procedat la stingerea concomitentă a obligațiilor prin restituiri de sume, ceea ce poate îmbrăca forma unei operațiuni cu intenția tuturor părților implicate de a sustrage bunuri aflate în patrimoniul debitoarei”, explică în raport administratorul judiciar. Acesta solicită anularea tranzacțiilor dacă se va constata că au fost frauduloase.

Prețuri calculate la fix

Exactitatea cu care s-au calculat și s-au stabilit prețurile autoturismelor, corelate cu întreaga datorie, i-au ridicat semne de întrebare administratorului judiciar. În urma schemelor financiare, Dinamo a încasat de la RIN 2.663.236,85 lei (555.000 de euro), apoi întreaga sumă a fost utilizată pentru a stinge cât mai mult din datoriile pe care le avea față de firma lui Ionuț Negoiță.

În ceea ce privește tranzacția cu Future Tools Construction SRL, Dinamo a stins obligații de 293.868,79 lei pentru combustibili aferenți anului 2015, iar partenerul a ajuns pe zero cu soldurile atât ca furnizor, cât și client.

„Se poate observa favorizarea și achitarea cu prioritate a unor obligații către acești parteneri în detrimentul celorlalți creditori ai societății”, se arată în raportul administratorului judiciar. 

590.000 de euroeste suma cu care RIN Hospitality Company, una din firmele lui Ionuț Negoiță, este înscrisă la masa credală. O altă societate a fostului finanțator al „câinilor” figurează în tabelul creditorilor cu 35.000 de euro

VIDEO » Cum l-a convins Ionuț Chirilă pe Săvulescu să-l vrea la Dinamo

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Șefii lui Dinamo sunt luați la rost: „Îl aduci pe marele Răducioiu să îți stea bibelou în club? Să plimbe foaia de joc cu schimbările?”

Dinamo are o clauză specială pentru jucătorii aduși de Rednic » Când pot pleca de la echipă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
creeperno115
creeperno115  •  26 Octombrie 2021, 22:45

Daca eram morti, echipa nu mai exista. Bravo DDB!

fronegigel2021
fronegigel2021  •  26 Octombrie 2021, 12:13

Dincolo de repulsia pe care mi-o provoaca clubul din groapa, l-am blamat pe acest individ din prima zi, adevaratul capusar al lui Dinamo. Evident, planul raptului a fost pus la punct de baietii cu ochii albastri, ei au fost si au ramas adevaratii posesori ai clubului, Badea, Angelache sau fratii…Ne….ita (mi-e sila sa le scriu numele intreg) s-au infruptat in diferite momente din ciozvarta cadavrului din groapa.

tataika
tataika  •  26 Octombrie 2021, 12:03

Praf in ochii fraierilor…Dati-le banii jucatorilor!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează