FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Măcar unul din trei! Dinamo caută să-și revină după mai multe refuzuri în mercato. New entry pe lista „câinilor”, de grupele Conference League!

Zeljko Kopic
Zeljko Kopic

Articol de - Publicat luni, 08 ianuarie 2024 11:48 / Actualizat luni, 08 ianuarie 2024 13:18

Dinamo n-a avut succes în a-i convinge pe mai mulți fotbaliști să vină sub comanda lui Zeljko Kopic, ultimul ”cartuș” irosit fiind cu atacantul Deniz Hummet, cel care s-a înțeles, în principiu, cu U Cluj. Totuși, roș-albii nu disperă, presează pentru aducerea lui Christos Gravius sau Enriko Papa, pentru postul de mijlocaș central, și pentru atacantul Luka Menalo de la Dinamo Zagreb.

Dinamo începe 2024 de pe penultimul loc în clasamentul Ligii 1. ”Câinii” au încheiat 2023 cu două victorii în campionat, 2-0 cu FC Botoșani și 1-0 cu FC Voluntari, iar mâine, marți, joacă primul meci amical din acest an, de la 13:30 cu Genclerbirligi (locul 8 în liga a doua din Turcia).

Darko Velkovski, prima declarație ca dinamovist: „Sunt fericit, am semnat cu un club mare”
DINAMO
Darko Velkovski, prima declarație ca dinamovist: „Sunt fericit, am semnat cu un club mare”

Bucureștenii au realizat până în prezent doar un transfer, stoperul nord-macedonean Darko Velkovski, 28 de ani, care deja se antrenează sub comanda lui Zeljko Kopic în Antalya. În rest, zero! Jucătorii pe care îi dorește Dinamo nu se înghesuie să accepte condițiile ”câinilor”.

Tratativele s-au blocat în diverse faze, fie la durata contractului, fie la salarii. Mai mult, Dinamo le-a făcut reclamă, practic, unor jucători, care au ajuns în cele din urmă la alte grupări. Sau respectivii fotbaliști au declinat din start propunerea roș-albilor.

Cine le mai ține socoteala celor de la Dinamo? „20 de jucători propuși”

Ultimul pe lista celor care au tratat cu Dinamo, dar ajung la o altă grupare din Liga 1 este atacantul suedez Deniz Hummet, 27 de ani. Nordicul cu sânge turc a ajuns la o înțelegere de principiu cu U Cluj, probabil, cât de curând se va oficializa noua relație. Cei din Transilvania evită să dea detalii până când nu se parafează toate actele.

Hummet este ultimul de pe o listă ce-i mai cuprinde pe Rotariu, Cristi Ganea, Djokovic (ajuns la Rapid între timp), Roguljic, Giovanny și Roger (ajuns și el tot la U Cluj!). În cazul ultimului cu mențiunea că el a fost propus de agenți, la el nu a ajuns propunerea ”câinilor”, detaliu pe care l-a dezvăluit într-un interviu acordat GSP.ro.

”Sunt peste 20 de jucători propuși clubului Dinamo! Dar așa cum ne-au fost propuși nouă, au fost propuși și altor cluburi, inclusiv de Liga 1. De aceea pot apărea «deturnări»”, au reacționat oficialii dinamoviști pentru GSP.

Dinamo caută și tot caută! Gravius sau Papa, care nu se mai întoarce la Botoșani

Bucureștenii continuă căutările. Totuși, tratativele sunt sinuoase. Dinamo speră să primească astăzi, cel târziu mâine, un răspuns din partea jucătorilor cu care a mai demarat tratative.

Rămâne în cărți mijlocașul Christos Gravius, 26 de ani, de la Degerfors, retrogradată din prima divizie suedeză. Gravius a jucat și la selecționatele de juniori ale țării sale. Mijlocașul central a evoluat doar în țara sa. Încă nu este convins că vrea să facă pasul într-o altă ligă din străinătate, de aceea roș-albii au piedici în a-l aduce în Capitală.

Există și varianta B la Gravius: albanezul Enriko Papa, 30 de ani, liber de contract din vară, după ce s-a despărțit pe Rizespor. Fostul căpitan al Botoșaniului și jucător al lui Sepsi discută și în Arabia Saudită. 

A mai fost și pe lista fostei sale echipe, FC Botoșani, contracandidată directă a ”câinilor” pentru evitarea retrogradării, dar acolo situația s-a lămurit, Papa nu se întoarce în nordul Moldovei! Rămâne de văzut dacă se rezolvă fie în Arabia Saudită, fie la Dinamo.

Luka Menalo, „aripa stângă” care poate salva „haita”?!

Cu cea mai slabă ofensivă din Liga 1, Dinamo caută să aducă neapărat un atacant. Printre variantele ofensive luate în calcul a apărut și cea a lui Luka Menalo, 27 de ani, extremă stânga, internațional bosniac! 

15selecții și 3 goluri a adunat Menalo la naționala Bosniei

Conform informațiilor GSP, Dinamo speră să dea marea lovitură cu un jucător ce activează la Dinamo Zagreb. Acolo unde Zeljko Kopic a fost și antrenor principal, și șeful Academiei. Echipa croată joacă în Conference League.

6trofee a cucerit Menalo în carieră, dintre care trei campionate cu Dinamo Zagreb

Bosniacul născut la Split, în Croația, a evoluat foarte puțin pentru echipa sa de club în acest sezon. În total, 9 meciuri, fără a reuși vreun gol. Doar o singură partidă a fost bifată ca integralist, în rest a jucat puțin. Kopic îl cunoaște bine pe Luka.

VIDEO Hakim Abdallah promite că va avea o altă față în partea a doua a sezonului: „Știu că nu am jucat suficient de bine”

Citește și alte știri:

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Face senzație în Superliga și vrea să dea șah-mat contracandidatelor la un loc de play-off: „Noi suntem cea mai bună formație din România ca fotbal. Suntem obligați!”

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Malgașul Hakim Abdallah, surprins de ce i s-a întâmplat pe stradă în București: „Oamenii m-au oprit ca să-mi spună asta, dar nu m-am supărat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (35)
mirstelistu
mirstelistu  •  09 Ianuarie 2024, 19:57

Sigur vine ala fugind de o echipa de cuoe europene la teparii astia

grassu_46
grassu_46  •  09 Ianuarie 2024, 08:42

Macar in ceasul al doisprezecelea sa numeasca un om cu competenta in cadrul echipei care stie cum se necogiaza cu jucatori si sa faca transferuri bune ,LUPESCU S AU PRUNEA CARE STIU cum sa abordeze jucatori si sa i faca sa accepte sa vina la DINAMO

nomadu71
nomadu71  •  09 Ianuarie 2024, 07:17

...poate ne salvăm dacă , până la urmă , vin și Christos și Papa ...cine știe ?!?

Vezi toate comentariile (35)
Comentează