FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

exclusiv Mihai Eșanu, declarații tari: „E imposibil să devenim campioni” + „Sper ca DDB să scape de Cortacero”

Mihai Eșanu va împlini 22 de ani pe 25 iulie
Mihai Eșanu va împlini 22 de ani pe 25 iulie

Articol de - Publicat marti, 25 mai 2021 17:05 / Actualizat marti, 25 mai 2021 17:15

Mihai Eșanu a povestit care sunt sfaturile după care s-a ghidat în viață și a dezvăluit că avea insomnii când Dinamo se împotmolise la retrogradare.

- Mihai, cum a fost acest prim sezon al tău în Liga 1?

- Am început ca al doilea portar, apoi au venit cei doi spanioli, ajunsesem al treilea, am ajuns și la Dinamo II, apoi viața a făcut să fiu titular la prima echipă. Mă bucur că am putut să-mi fac meseria și sper să pot să mi-o fac și mai bine.

- Ai avut emoții vizavi de retrogradare?

- Sincer, da. Mai ales când eram accidentat și nu puteam ajuta deloc. Ne adânceam în prăpastie și eu nu puteam face nimic.

- Ce poate obține Dinamo de la sezonul viitor?

- Nu știu ce să zic. Nu știu ce se va întâmpla în perioada următoare, e greu de spus. Nu mă pot hazarda în pronosticuri. Oricum, ideea principală e să nu mai ajungem să trecem prin aceleași emoții, la retrogradare.

"E imposibil să devenim campioni"

- Care este cel mai important vis al tău în carieră?

- Să fiu titular la echipa națională.

- Ai vreun idol sau un fotbalist preferat?

- Cristiano Ronaldo. Iar când eram mai mic îmi plăcea foarte mult de Bogdan Lobonț.

- Ai luat de la el apetitul verbal în meciuri?

- Sincer? Abia după ce am început să urc în carieră și mi-au spus alții că vorbesc ca el, am înțeles și eu. Eu nu l-am auzit niciodată personal, i-am urmărit doar stilul. Nu știu cum am început să vorbesc așa mult. Pur și simplu s-a întâmplat. Și-mi plac portarii germani, Ter Stegen și Neuer.

- Având în vedere realitatea de la Dinamo, faptul că ultimul titlu a fost în 2007, crezi că ai putea deveni campion cu "câinii"?

- Îmi doresc. Dar depinde de prea mulți factori, mai ales administrativi, de aceea e greu de răspuns la întrebarea ta. Dacă s-ar pune lucrurile pe făgașul normal și ar fi totul cum ar trebui administrativ, nu ar suna atât de imposibil. În momentul de față, e imposibil!

"Sper ca suporterii să scape de Cortacero"

- Dusan Uhrin povestea că nu dormea noaptea în acele momente când Dinamo era blocată pe penultima poziție în clasament, loc ce ducea direct în Liga 2. Tu?

- Am avut insomnii. Mă măcina situația. Era presiune foarte mare, mi-era frică să nu se întâmple lucruri rele. Noaptea ar trebui să fii liniștit, e greu să te ia somnul când orice ai face nu iese niciun rezultat bun.

- Ai simțit ranchiună vizavi de toată situația creată de Pablo Cortacero și ai lui?

- Din start îți zic că nu sunt un om ranchiunos. În privința acelor spanioli, a fost și este o situație urâtă. Nu prea pricep eu cum au reușit ei să preia Dinamo și ce planuri au avut, dar mă bucur că suporterii au reușit să preia frâiele, măcar temporar, și să țină Dinamo pe linia de plutire. Sper ca DDB și suporterii să scape de ei într-un fel sau altul.

Prins cu școala

- Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit de la un antrenor?

- Au fost mai multe, dar, de dată recentă, este cel al lui Adi Mutu la Euro. "Să dați tot ceea ce puteți ca să nu regretați nimic!". Să dai sută la sută și dacă a ieșit bine, să te bucuri, dacă nu, măcar știi că ai făcut totul.

- Cel mai bun sfat primit de la părinți?

- Uite unul, deși mi-au dat mai multe: "Cum îți așterni, așa dormi". De la mama. De fapt, m-a zăpăcit, să spunem, cu acesta. Ai mei mi-au transmis multe lucruri care să mă ajute în viață. Vorbele acelea de la mama le aud mereu când pun capul pe pernă și mă învelesc să dorm.

- Cum ești tu în afara gazonului?

- În afara vacanțelor, 90 la sută din timp e legat de fotbal. N-am timp de hobby-uri. Am fost și sunt prins și cu facultatea, sunt student în anul II la UNEFS, vreau s-o termin, să-mi iau licența, poate mă va ajuta cândva în viață. Să văd cum voi fi cu fotbalul și poate mă înscriu și la master. Îmi place să mă dezvolt pe mai multe planuri. Fotbalul nu e doar o oră antrenament, apoi te duci acasă și ai scăpat. Mulți cred că e ușor, frumos și sunt bani mulți. Însă dacă vrei să faci ceva în viață, trebuie să fii dedicat și în afara orelor de program. 

"Personal, cea mai mare realizare de până acum în fotbal a fost faptul că am făcut parte din lotul României U21 pentru Euro 2021. Mă bucur că mi-au fost răsplătite munca și eforturile" 
Mihai Eșanu, portar Dinamo

23de meciuri a adunat Mihai în actuala ediție, primind tot atâtea goluri. În 9 partide a menținut neatinse buturile dinamoviștilor

Poveste amuzantă cu Mihai Eșanu, noul favorit al fanilor lui Dinamo: „L-au găsit ud tot, cu lopata în mână”

ANALIZĂ Ce campionat ne așteaptă! » Argumentele care arată că noul sezon al Ligii 1 va fi cel mai atractiv din ultimii 10 ani

EXCLUSIV Mesaj radical pentru Dinamo: „Mai bine să o ia de la capăt, să nu se mai chinuie”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
bucovineanul
bucovineanul  •  25 Mai 2021, 21:27

Câteva achiziții de valo are și Dinamo e în play off.Cu Uhrin antrenor .

kyil
kyil  •  25 Mai 2021, 19:40

E de apreciat ca e sincer. Nici anul viitor nu prinde minamo paly offul.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează