FOTBAL  »  LIGA 1  »  DINAMO

Dinamo nu se lasă şi vrea victoria la "masa verde" cu Vasluiul: "Mergem pînă la TAS!"

Lui Marius Constantin nu i s-a ridicat dreptul de joc din partea Ligii, dar moldovenii nu-l mai folosesc pentru a nu risca alte controverse. FOTO Mediafax
Lui Marius Constantin nu i s-a ridicat dreptul de joc din partea Ligii, dar moldovenii nu-l mai folosesc pentru a nu risca alte controverse. FOTO Mediafax

Articol de , - Publicat vineri, 07 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 06 octombrie 2011 22:02

"Cîinii" vor să cîştige la "masa verde" partida de la Vaslui (1-3), contestînd dreptul de joc al lui Marius Constantin


Dinamo urmăreşte să se distanţeze în clasament cu ajutorul Vasluiului, care l-a utilizat în meciul direct pe Marius Constantin, deşi acesta nu ar fi avut drept de joc. "Ne-am interesat, avem 90 de zile de la partida respectivă să contestăm dreptul de joc al lui Constantin. Mergem la Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor, apoi la cea de Recurs şi chiar la TAS. Urmăm paşii legali, nu avem nimic cu Vasluiul, doar apărăm interesul clubului nostru", a spus directorul sportiv al roş-albilor, Constantin Dănilescu. Bucureştenii se bazează pe faptul că FIFA le-a transmis moldovenilor că nu pot face achiziţii pînă în ianuarie 2012, dar l-au utilizat pe Constantin pe 11 septembrie!

"Se pot urma etapele pentru a ajunge la TAS, comisiile au obligaţia să soluţioneze orice caz. În ROAF există o prevedere că o contestaţie poată fi făcută înainte sau după meci în foaia de arbitraj, dar asta nu înseamnă că Dinamo nu are nici o şansă. Nu ştiu cu ce o să vină cei de la Dinamo, poate au găsit ei altă chichiţă, aşteptăm să vedem!", a spus preşedintele Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor, Valentin Cocean, care în trecut a fost avocatul clubului din Ştefan cel Mare!

Galben-verzii invocă buna-credinţă în acest caz şi susţine că Dinamo nu are nici o şansă, întrucît nu s-a sesizat imediat după meci: "Jucătorul a fost legitimat regulamentar de LPF, iar hîrtia de la FIFA prin care eram anunţaţi că nu putem transfera pe nimeni pînă la iarnă a venit pe 12 septembrie, deci n-avem nici o culpă!".

"Nu ne facem absolut nici o grijă, chiar ne amuză ce vrea Dinamo. Nu au nici o şansă să cîştige!"
Constantin Zotta, preşedinte FC Vaslui

Oţelul a păţit-o
În martie 2008, a mai existat un caz ciudat. Atunci, în urma unor eliminări, Szekely şi Paraschiv (ambii Oţelul) au primit două etape de suspendare din partea Comisiei de Disciplină. Deşi la o pedeapsă de două runde nu se poate face recurs, Oţelul a făcut, iar Comisia de Apel a diminuat suspendările la jumătate. Cu această decizie în mînă, directorul general al Galaţiului, Marius Stan, a riscat şi i-a folosit pe Szekely şi pe Paraschiv după numai un joc de stat în tribună. Întîmplător, acel meci a fost cu Vasluiului. Pe teren s-a terminat 1-1, dar Porumboiu a contestat dreptul de joc al celor doi, a luat toate punctele la "masa verde" şi mers în Intertoto chiar în locul Oţelului!

Inbox:
- Dinamoviştii încă n-au primit "cartea verde" a lui Ricky Pinheiro, adus liber de contract, întrucît Kaiserslautern, ultimul club de care a aparţinut, solicită indemnizaţia de formare a mijlocaşului de 22 de ani.
- Pulhac nu va face deplasarea sîmbătă, cu echipa, în Bulgaria, pentru partida de verificare cu Ludogoreţ, de la ora 16:00. Fundaşul stînga va rămîne în ţară pentru a se pune la punct cu pregătirea fizică.
- Ciobotariu e fericit că are opt jucători la loturile echipei naţionale: "E numai meritul lor, au muncit mult şi au avut rezultate. Sper să avem şi mai mulţi reprezentanţi pe viitor". Bălgrădean, Luchin, Moţi, Alexe, Ţucudean, Bakaj, Kone şi Diabate au prins convocările.

Playtech: Anamaria Prodan, mesaj nimicitor pentru Reghe: “Dacă m-aş fi căsătorit cu acest bărbat, el ar fi devenit prim-ministru”


Comentarii (14)
infos
infos  •  09 Octombrie 2011, 13:53
Postat de reddogsv pe 07 Octombrie 2011, 08:37

Sa vedem ce o sa se mai ,,amuze'' Zotta cu ,,Stiuletoiu'' dupa ce o sa-si dea seama ca Wesley & Co. au fugit degeaba si chiar si dupa scandalul cu arbitrajul pana la urma vor pierde! Daca a castigat Vasluiul in 2008, daca a castigat Steaua cu bricheta, de ce sa nu castige si Dinamo? Pentru ca majoritatea sunt niste coplasi prostovani care pica Bac-ul dar stau sa injure pe forum! ,,peter76610'' ceea ce spui tu nu are legatura cu subiectul! Probabil si tu esti unul din cei care i-am mentionat!

Dinamo sunt asa de buni incat nu castiga nici cu anonimii, vezi meciul de ieri cu bulgarii, nu te mai amarasc cu cele din trecut, asta pentru ca te-ai bagat in seama... ;-)

infos
infos  •  09 Octombrie 2011, 13:50
Postat de lp64 pe 07 Octombrie 2011, 21:51

Si Dinamo tot din motive de buna-credinta nu a contestat jucatorul, avind incredere in rationamentul corect al lui Porumboiu! Iata insa ca Porumboiu a incercat sa-i "fenteze", ca de obicei de altfel, insa n-a reusit-o cu UEFA. Si atunci, cine a dat dovada de buna-credinta? Porumboiu si Zota, nu-i asa?

faceti plangere si vorbim dupa, ok!? :-) Ce rost are sa ne mascarim a paguba pe aici zi de zi, mergeti la TAS, FIFA, UEFA, unde vreti voi, vedem decizia lor si apoi discutam, "prezumtia de inocenta" exista in capul si in orice tara civilizata daca persoana e civilizata ori tara e democratica, restul e de hartie igienica ca sa-i stergem pe unii la gura ca s-o murdarit zi de zi pe aici! :-)

lp64
lp64  •  07 Octombrie 2011, 21:51

Si Dinamo tot din motive de buna-credinta nu a contestat jucatorul, avind incredere in rationamentul corect al lui Porumboiu! Iata insa ca Porumboiu a incercat sa-i "fenteze", ca de obicei de altfel, insa n-a reusit-o cu UEFA. Si atunci, cine a dat dovada de buna-credinta? Porumboiu si Zota, nu-i asa?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează