FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ce fel de afacere este noul Dinamo? Clubul păcălește în continuare jucătorii! Cine conduce de facto echipa

Cosmin Contra este noul antrenor al lui Dinamo
Cosmin Contra este noul antrenor al lui Dinamo

Articol de , , - Publicat joi, 27 august 2020 08:24 / Actualizat joi, 27 august 2020 08:35

Dinamo l-a adus antrenor pe Cosmin Contra și recrutează fotbaliști noi, dar echipa actuală n-a mai fost plătită de două luni și jumătate. Jucătorilor le-au fost repetate promisiuni că vor încasa salariile, doar că până aseară nu primiseră niciun leu!

Ce fel de afacere este noul Dinamo, în care conlucrează spanioli aterizați brusc la București și oficiali din „vechea gardă", așa cum sunt Bogdan Bălănescu și Marius Iorga?

Pablo Cortacero, pe care Ionuț Negoiță l-a prezentat ca nou acționar majoritar, postează mesaje pe rețelele de socializare și l-a readus la București pe Contra. Planul ar continua cu achiziții importante, fotbaliști care să transforme echipa într-una cu mult mai bună decât e acum și mai bună decât a fost în sezoanele recente, în care tot ce a făcut a fost să evite retrogradarea.

DINAMO. Conduce tot Bălănescu

Situația de fapt, înainte de concretizarea strategiei pe care o promit spaniolii: jucătorii nu au fost plătiți de două luni și jumătate. Sunt restante salariile din iunie, din iulie și dintr-o jumătate din mai. În cealaltă jumătate, contractele au fost suspendate. Ibericii nu au, deocamdată, roluri clare în club, ei funcționează ca niște consilieri. 

Conducerea executivă este reprezentată, în continuare, de Bogdan Bălănescu. Ca să acopere într-un mod concret planul pe care îl prezintă în media, ibericii ar trebui să apară în curând cu bani mulți, măcar cu un milion de euro, o sumă care să acopere cel puțin o parte dintre cheltuielile la care ei înhamă clubul Dinamo.

DINAMO. Promisiuni nerespectate, șomaj tehnic

În afara costurilor pe care le generează Cortacero și oamenii lui mai există și datorii de stins urgent. Așa cum sunt salariile fotbaliștilor și ale angajaților din personalul auxiliar.

„Ne-au promis deja de două ori că vor achita toate restanțele. Cea mai recentă promisiune a fost că plățile vor fi făcute până la sfârșitul săptămânii acesteia", povestește un jucător.

Ca să nu-și mai expună echipa la coronavirus și la meciuri pierdute cu 0-3, Bălănescu i-a ținut pe jucători în cantonament la Săftica non-stop. Fotbaliștii au acceptat claustrarea până acum, dar salariile neplătite îi împing la revoltă. Datoriile către ei nu constituie unicul motiv de nemulțumire. Spaniolii anunță achiziții, l-au prezentat pe Contra, au transmis semnale că situația economică a clubului ar fi una foarte bună și că va urma belșugul. Doar că angajații actuali nu sunt plătiți.

„Noul proprietar al clubului Dinamo este același, Ionuț Negoiță! Mie îmi e clar, ce tot atâta secretomanie? Nimeni nu ar face așa, pe ascuns, o asemenea tranzacție!" 
Florin Prunea, fost director general de la Dinamo

2.500 de eurocâștigă lunar Moldoveanu, Neicuțescu, Ricardo Grigore, tineri utilizați în sezonul trecut. Nou-venitul Gol va avea 15.000 de euro lunar și spaniolii le promit altor achiziții sume și mai mari de atât

Nu ei au făcut achizițiile

Spaniolii apar în poze, Cortacero scrie pe Facebook și Rufo Collado, prezentat ca director sportiv, se fotografiază cu Contra și cu fotbaliștii noi, însă ei nu au luat, deocamdată, nicio decizie importantă. 

Nou-veniții Vlad Achim, 31 de ani, fost la Viitorul, și Janusz Gol, 34 de ani, ex-Cracovia, au ajuns la Dinamo la alegerea vechilor conducători, Bălănescu și Marius Iorga. Bălănescu e președintele clubului, singurul om cu drept de semnătură, Iorga e șeful departamentului de scouting. Collado doar a fost consultat și a acceptat afacerile.

VIDEO Toate detaliile înaintea confruntării Chindia Târgoviște - Dinamo

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Gheorghe Mulțescu a vorbit cu GSP imediat după reziliere: „Asta mi-au propus spaniolii” + mesaj pentru Contra

Cosmin Contra anunță revoluția la Dinamo! Buget imens + transferuri importante: „Negociem cu 10-15 jucători”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (54)
1745flo
1745flo  •  28 August 2020, 19:17
Postat de shaun.evans pe 27 August 2020, 17:40

Doar

DINAMO BUCURESTI

1745flo
1745flo  •  28 August 2020, 19:16
Postat de shaun.evans pe 27 August 2020, 17:39

București

Doar Dinamo

shaun.evans
shaun.evans  •  27 August 2020, 17:40

Doar

Vezi toate comentariile (54)
Comentează