FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - POLI IAȘI, LUNI, 20:00, DIGI 1, TELEKOM 1, LOOK

DINAMO - POLI IAȘI // EXCLUSIV Ieșenii se tem mai mult de bancă decât de primul „11”: „Rednic e pericolul. Pe jucătorii lui Dinamo nu-i cunosc”

Cosmin Frăsinescu e din 2015 la Poli, pentru care a jucat 121 de partide, înscriind două goluri
Cosmin Frăsinescu e din 2015 la Poli, pentru care a jucat 121 de partide, înscriind două goluri

Articol de - Publicat duminica, 03 februarie 2019 15:33

Noul căpitan al ieșenilor, Cosmin Frăsinescu, 33 de ani, spune că ”Dinamo nu mai e ce-a fost odată. Clubul e un brand, dar echipa a mers rău în ultimul timp”. 

Poli abordează cu mult optimism confruntarea din Ștefan cel Mare. Sau cel puțin asta e senzația pe care o transmite noul căpitan al ieșenilor, Cosmin Frăsinescu, convins că echipa lui are destule motive să vizeze un rezultat bun în "Ștefan cel Mare", deși va trebui să se descurce fără omul său de gol, Andrei Cristea, plecat la Craiova.

"Plecarea lui Cristea e o problemă"

- Grea banderola asta, preluată de la Cristea?
- E o responsabilitate în plus. Dar sarcinile în teren și în vestiar vor fi împărțite între mine, Mihalache și Cioinac, ceilalți doi căpitani. Așa a decis antrenorul Flavius Stoican.

- Vine meciul cu Dinamo. Cum veți compensa pierderea lui Cristea?

- Mă bucur pentru el, că a plecat la mai bine. Dar ne-a lăsat cu o mare problemă, într-adevăr. Mai ales că era omul cu golurile, cel care-ți putea câștiga și de unul singur un meci. Vom încerca să suplinim absența lui prin unitatea și forța grupului. Lucrăm la asta.

"Nistor vede bine jocul"

- "Câinii" au schimbat aproape o întreagă echipă. E un avantaj pentru voi?
- Dinamo, în acest moment, este o mare necunoscută. Sincer, cu excepția lui Nistor, pe restul jucătorilor nici nu-i știu. Clubul e un brand, dar echipa a mers rău în ultimul timp. Acolo încă se caută oamenii potriviți pentru a face performanță. E clar că Dinamo nu mai e ce-a fost odată.

- Vezi vreun pericol?
- Cred că pericolul vine de pe bancă. Eu am lucrat cu Mircea Rednic o jumătate de an, la Hazar Lankaran. E un antrenor ce poate transmite grupului o energie pozitivă fantastică. Și ar mai fi Dan Nistor. Un mijlocaș care vede bine jocul, capabil să tragă echipa după el.

"CV-ul vorbește pentru Gardoș"

- Acum, că Poli l-a achiziționat pe Gardoș, sunteți trei fundași centrali pe două posturi. Cum vezi concurența cu el și cu Mihalache?
- Lucrurile sunt simple. Joacă cine este mai în formă. Eu nu-i consider o concurență. Iar Gardoș, ca și Burlacu, de altfel, este o achiziție bună. CV-ul lui vorbește de la sine. Are nevoie de meciuri în picioare și de încredere, iar Stoican, cred eu, este antrenorul de care avea nevoie ca să revină la forma de altădată. E valabil și pentru Burlacu. Un atacant cu mari calități, pe care Mister îl poate ajuta să crească.

"Am încercat să stăm departe de scandal"

- Cât de mult v-a afectat conflictul de la vârful conducerii, ce persistă de câteva luni?
- Noi, jucătorii, am încercat să stăm cât mai departe de acest scandal. De când ne-am întors din Antalya, conducerea e alături de noi. E foarte important să ne primim salariile la timp, pentru a fi cu capul numai la fotbal. Iar acum, suntem la zi.

- Deci, bateți în "Groapă"?
- Omogenitatea e atuul nostru. Dacă vom ști să speculăm momentele favorabile, și sigur vor apărea, ne putem întoarce de la București cu un rezultat bun.

357de partide și 10 goluri are Frăsinescu în Liga 1. În acest sezon a bifat 20 de meciuri, din 21 posibile, și a marcat o dată

5,65este media notelor fundașului de 33 de ani în Gazeta Sporturilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
pol1tehnicaiasi
pol1tehnicaiasi  •  03 Februarie 2019, 22:14

Daca nici acum nu batem la dinamo, atunci cand?????? OBLIGATORIU TREI PUNCTE !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close