FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. Portretul ultimului transfer al „câinilor”, Alexander Gonzalez

Alexander David Gonzalez va împlini 28 de ani peste 10 zile și are 12 meciuri în cupele continentale, în Champions League și Europa League. foto: Guliver/Getty Images
Alexander David Gonzalez va împlini 28 de ani peste 10 zile și are 12 meciuri în cupele continentale, în Champions League și Europa League. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 03 septembrie 2020 07:30 / Actualizat joi, 03 septembrie 2020 09:17

Alexander Gonzalez (27 de ani), ultima achiziție a „câinilor”, este un jucător de bandă cu apetit ofensiv, recomandat de ediții în care a fost om de bază la echipele din Elveția sau din liga secundă spaniolă

Transferul cu numărul 5 al "câinilor" este un jucător din Venezuela, Alexander David Gonzalez, al doilea din această țară care îmbracă tricoul alb-roșu după Gualberto Campos în 2008/2009.

Totodată, este primul și singurul, momentan, fundaș dreapta din lotul lui Cosmin Contra. Giani Crețu, care a jucat în startul sezonului, este o improvizație, cum a fost și Deian Sorescu, pe finalul ediției precedente, iar Radu Zamfir e necopt, adus de la juniori. Gonzalez este interesant.

  • În afara selecțiilor de la naționala țării sale, în ultimii 9 ani, jucătorul care a evoluat la nivel important în Elveția, dar și în liga secundă spaniolă, este un fotbalist polivalent. Fundaș, mijlocaș și extremă dreapta, mijlocaș central și jucător de bandă stângă, la nevoie.
  • A adunat 32 de meciuri în ediția precedentă la Mirandes (locul 11), marea surpriză a Copei del Rey, acolo unde a ajuns până în semifinalele competiției, unde a cedat în fața celor de la Real Sociedad. Actualul dinamovist a fost om de bază în meciurile cu Murcia, Celta Vigo, Sevilla și Villarreal, scoase spectaculos din competiție de Mirandes. Iar Gonzalez chiar a impresionat.
  • Este un fotbalist care urcă foarte sus în faza de atac, contribuind pe la echipele pe la care a trecut nu doar cu assist-uri, dar și cu goluri. Excepție a făcut ultima stagiune, când n-a reușit să marcheze deloc în 32 de meciuri pentru Mirandes.
  • Peste tot pe unde a jucat în ultimele sezoane, a fost om de bază, având peste 25 de meciuri jucate pe stagiune.
  • Se cunoaște din LaLiga 2 cu Isma Lopez, cu care va fi coechipier la Dinamo, până acum fiind doar adversar cu bascul ce tocmai a semnat și el cu Dinamo

325.000 de euroeste cota sud-americanului pe transfermarkt

48 de selecțiia adunat la naționala țării sale, venezueleanul marcând și un gol

DINAMO. Portretul ultimului transfer al „câinilor”, Alexander Gonzalez

VIDEO Pablo Cortacero a susținut prima conferința din postura de patron al clubului Dinamo

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Dinamo negociază aducerea lui Ante Vukusic » Fotbalistul a fost și pe lista lui FCSB

DINAMO. EXCLUSIV Pierdere grea pentru „câini”: ratează jumătate din toamnă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
creeperno
creeperno  •  03 Septembrie 2020, 22:53

Dispar carcotasii cand vad jucator de calitate

192486884818821
Mihnea Ilie  •  03 Septembrie 2020, 13:25

Ne punem pe picioare,usor,usor!!!

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  03 Septembrie 2020, 12:12

Da balanescu.....balanescu cat mai sta la noi ? Hai ca poate are treaba si noi il incurcam !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează