FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. Povestea lui Alexander Gonzalez, fundașul cu lipici la gol » Totul a pornit de la o minge în față: „Nu voi uita niciodată”

Alexander Gonzalez s-a dovedit din start o achiziție foarte bună pentru
Alexander Gonzalez s-a dovedit din start o achiziție foarte bună pentru "câini", care au suferit ani la rând în banda dreaptă, tot căutând variante de succes

Articol de , - Publicat joi, 24 septembrie 2020 11:02 / Actualizat joi, 24 septembrie 2020 11:24

Venezueleanul lui Dinamo, Alexander Gonzalez, nu va uita niciodată cum a pornit în cariera care l-a adus în ”haită”, în prezent fiind un jucător esențial.

Alexander David González Sibulo, pe numele său complet, tocmai a marcat primul lui gol în Liga 1.

Fundașul dreapta venezuelean a impresionat în cele două partide ale sale în tricoul "câinilor", iar luni seară a deschis drumul victoriei dinamoviste la Mediaș, 3-1 cu Gaz Metan, cu un șut puternic și plasat.

Stele verzi și apoi fotbal

În urmă cu 9 ani era vedeta campionatului din țara sa, drept urmare la începutul lui 2012 a ajuns în Europa, fiind achiziționat de Young Boys Berna.

A rămas de atunci pe continent, evoluând pentru Aarau, Thun, Huesca, Elche și Mirandes, înainte de a deveni "câine roșu".

Alex provine dintr-o familie pasionată de sport: tatăl său, José Antonio, și unchiul său au fost jucători profesioniști de futsal, chiar au reprezentat echipa națională în diverse competiții. Actualul dinamovist a început fotbalul de la vârsta de 5 ani, la școala San José de Calasanz, iar cariera lui a debutat brusc. Tatăl i-a cerut antrenorului să-l lase să joace împotriva unor copii aflați la o categorie mai mare decât a lui, acolo unde evolua și Salomón Rondón, superstarul țării, fost jucător în Premier League la West Brom și Newcastle, campion pe care Zenit a plătit 18 milioane de euro, unul dintre golgeterii primei ligi din China.

"Dintr-o degajare, am primit o lovitură puternică în față, am văzut stele verzi. Acesta a fost începutul meu în fotbal, nu-l voi uita niciodată", a mărturisit, amuzat, dinamovistul.

"Familia e inspirația mea"

DINAMO. Povestea lui Alexander Gonzalez, fundașul cu lipici la gol » Totul a pornit de la o minge în față: „Nu voi uita niciodată”
Dinamovistul este căsătorit cu Maria și are doi copii, Angelina Alessandra și Luciano Alessandro


Apărătorul de 28 de ani evolua mai avansat, chiar extremă, de aceea apare des la finalizare, o dovedesc cifrele sale din Elveția și din Spania.

Așa cum și familia sa și-a dorit în mod special, a terminat liceul la Caracas. "Familia mea numeroasă, cu părinți, cu soră, cu oricare altă rudă, m-a dus departe în carieră. Părinții mei au făcut multe sacrificii, aceasta este dragostea familiei. Nu există alt cuvânt pentru a o defini. Îmi iubesc familia și membrii ei sunt singura mea inspirație pentru a continua", a declarat Gonzalez într-un interviu acordat celor de la ESPN Deportes.

"Velocitatea și foamea mereu de glorie sunt evidente etapă de etapă, este un jucător tehnic, tactic și muncitor", l-au caracterizat jurnaliștii de sport din țara sa.

"Un tip comun, simplu și umil. Un băiat de familie, cu ambiție, dar cu mare prudență", i-au creionat ei profilul din afara gazonului.

48de selecții are Gonzalez în naționala Venezuelei, debutând la 18 ani, marcând și un gol

10goluri și 7 assist-uri are în prima ligă elvețiană pentru YB Berna, Aarau și Thun în 90 de apariții

8goluri și 13 assist-uri are în a doua ligă spaniolă penru Huesca, Elche și Mirandes

Cariera lui Gonzalez până la a deveni "câine roșu"

Echipa Meciuri Goluri / Assist-uri
Caracas FC507/8
Young Boys Berna485/3
Aarau304/4
Thun 337/2
Huesca 847/8
Elche 241/5
Mirandes 32-/2

Dinamo nu renunță la transferuri: insistă pentru fostul jucător de la Manchester City! Ce salariu cere + ce alte echipe îl vor

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  24 Septembrie 2020, 14:03

Foarte bun fotbalist. Ne-am rezolvat problema postului de fundaș dreapta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close