FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // Probleme pentru Dusan Uhrin înainte de meciul cu Astra: Mamoutou N'Diaye și Vali Lazăr urmau să fie titulari, dar s-au accidentat

Articol de - Publicat marti, 28 ianuarie 2020 16:40

Când să-l bage titular, în premieră în acest sezon, Mamoutou N'Diaye s-a accidentat și-i dă bătăi de cap lui Uhrin. Cehul speră să-i repare până sâmbătă și pe închizător, și pe Valentin Lazăr.   

Dinamo tremură cu gândul la play-off, Astra visează să se bată la titlu. Aceasta este avancronica partidei de sâmbătă seară din Ștefan cel Mare. Calculele lui Dusan Uhrin sunt simple, antrenorul însuși estimând la 10, maximum 20 la sută, șanse la top 6: Dinamo învinge, continuă să spere la play-off, pentru ultimele runde rămase din sezonul regulat, orice alt rezultat însemnând consfințirea play-out-ului al treilea an la rând. 

„Câinii” au început atipic săptămâna ce poate defini întregul sezon de primăvară. Antrenorul ceh i-a lăsat liberi ieri pe fotbaliști, la relaxare! De obicei, marțea era liberă în programul lui Uhrin, un detaliu ce-a devenit obișnuință la echipă în sezonul de toamnă. 

Dinamo a revenit joi noaptea din Spania, după cantonament, băieții au avut doar vineri liber, antrenament sâmbătă și amical cu Arsenal Tunari (liga a treia, scor 6-0) duminică. 

Oricum, Dusan are motive multiple de îngrijorare pentru partida decisivă cu Astra lui Budescu și Alibec. În afara suspendaților Laurențiu Corbu, Ante Puljic și Ioan Filip, alți doi jucători pe care se baza îi oferă bătăi de cap. 

Mamoutou N'Diaye își joacă debutul 

Rebranduit de Uhrin, Mamoutou N'Diaye a ieșit accidentat în prima repriză a amicalului cu Tunari. S-a lovit într-un duel cu un adversar, tocmai acum, când tehnicianul avea de gând să-i ofere posibilitatea debutului în actuala ediție de campionat.  Senegalezul a fost în atenția lui Gaz Metan și Poli Iași în acest mercato, însă, la solicitarea lui Dusan, închizătorul a rămas în Ștefan cel Mare. 

„Am trecut peste prima jumătate a sezonului, nu vreau să vorbesc despre asta, mă focusez doar pe muncă și pe meciurile ce vor veni. Voi lăsa doar fotbalistul N'Diaye să spună ceea ce are de spus prin fotbal și atât” 
Mamoutou N'Diaye, mijlocaș Dinamo 

Aceasta după ce „câinii” s-au chinuit toată toamna să scape de mijlocașul central adus de Mircea Rednic. 
Uhrin i-a transmis lui N'Diaye că se bazează pe el și are de gând să-l titularizeze cu Astra, în cazul în care va fi apt din punct de vedere medical. E pregătită și varianta B: Alex Răuță, un închizător mai contondent decât N'Diaye, un jucător mai abil cu mingea la picior. 

Dacă Montini este un caz pierdut pentru startul sezonului, Mattia fiind în recuperare după problemele la genunchi, și Vali Lazăr este în dubiu pentru jocul cu giurgiuvenii. S-a accidentat la ultimul antrenament de la Marbella, probleme la piciorul stâng. 

„N'Diaye s-a antrenat cu mine în ultimele trei luni, nu știu ce probleme a avut, nu vreau să știu. Bine, de fapt, cam știu ce a fost, dar ideea e că avem un asemenea fotbalist aici, care poate juca bine, atunci să-l folosim! A jucat bine în Spania” 
Dusan Uhrin, antrenor Dinamo

Astăzi se va ști atât care este situația medicală a lui N'Diaye, cât și cea a lui Lazăr, precum și dacă Uhrin se poate baza pe ei în week-end.  

18 meciuria jucat N'Diaye în mandatul lui Rednic, sezonul precedent. A dat și un gol, iar în amicalele din Spania, Uhrin l-a folosit de fiecare dată și i-a redat încrederea

Citește și: 

Florin Prunea a dat tot din casă: suma considerabilă de care roș-albii au nevoie pentru a lua licența și diferența incredibilă față de fondul de salarii de la FCSB

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
goggu.mecanicul
goggu.mecanicul  •  29 Ianuarie 2020, 17:56
Postat de magic4ever pe 29 Ianuarie 2020, 11:27

Si-au adus aminte si Uhrin si Prunea ca il au pe Mamoutou N'Diaye la club dupa ce au vrut sa scape de toti fotbalistii adusi de Rednic...N'Diaye este peste alti mijlocasi defensivi pe care ii avem, a fost tinut pe bara degeaba atata timp...

Da sa stii, ne ar fi adus puncte mai multe decat am luat cu sepsi, iasi, hermanstadd unde ne am impotmolit ca musca in lapte.

magic4ever
magic4ever  •  29 Ianuarie 2020, 11:27

Si-au adus aminte si Uhrin si Prunea ca il au pe Mamoutou N'Diaye la club dupa ce au vrut sa scape de toti fotbalistii adusi de Rednic...N'Diaye este peste alti mijlocasi defensivi pe care ii avem, a fost tinut pe bara degeaba atata timp...

creeperno999
creeperno999  •  28 Ianuarie 2020, 22:46

Vreau sal vad pe vali cum joaca intrun meci greu

Vezi toate comentariile (8)
Comentează