FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo redeschide războiul LPF – FRF! Federația vrea să schimbe regulamentul Ligii 1 în timpul competiției

LPF și FRF se ceartă din nou! De data aceasta pentru noi modificări în regulamentul Ligii 1, care ar putea ajuta Dinamo, eliberând un pic programul și așa supraaglomerat din play-out.
LPF și FRF se ceartă din nou! De data aceasta pentru noi modificări în regulamentul Ligii 1, care ar putea ajuta Dinamo, eliberând un pic programul și așa supraaglomerat din play-out.

Articol de , - Publicat marti, 30 iunie 2020 17:43 / Actualizat marti, 30 iunie 2020 18:29

LPF și FRF se ceartă din nou! De data aceasta pentru noi modificări în regulamentul Ligii 1, care ar putea ajuta Dinamo, eliberând un pic programul și așa supraaglomerat din play-out.

Modul în care va fi finalizat acest campionat provoacă noi tensiuni pe axa FRF - LPF, două instituții care se află de mulți ani într-un război direct. Noul subiect care creează mari disensiuni între forurile prezidate de Răzvan Burleanu și Gino Iorgulescu e modul în care trebuie terminat actualul sezon de Liga 1.

În primul rând, restanțele pe care trebuie să le joace Dinamo, cu Chindia și cu Hermannstadt, jocuri amânate din cauza faptului că înainte de reluarea partidelor, magazionerul clubului a fost depistat pozitiv la coronavirus, sunt imposibil de programat în așa fel încât să se respecte data de 2 august pentru ultima etapă a sezonului.

O singură dată liberă pentru Dinamo

Singura intermediară liberă pentru Dinamo până la începutul lui august e mijlocul săptămânii în care va avea loc finala Cupei României, care se va disputa miercuri, 22 iulie. Cum Dinamo a pierdut prima manșă cu FCSB, scor 0-3, șansele de a prinde ultimul act sunt aproape zero, astfel că, pe 21 sau pe 23 iulie, va putea susține una dintre restanțe. 

Pentru al doilea meci însă e nevoie de prelungirea termenului la care se va încheia sezonul, 5 august, în loc de 2 august. S-ar decala toate etapele, astfel că s-ar elibera runda intermediară a play-out-ului programată pe 15/16 iulie. Astfel, trupa lui Mihalcea ar juca ambele jocuri din urmă, cu Chindia acasă și cu Sibiul în deplasare, în decurs de numai o săptămână. Pe 15 sau 16 iulie, apoi, pe 21 sau 23 iulie.

FRF: baraj într-o singură manșă!

Campionatul s-ar termina în 5 august, dată la care era programată prima manșă a barajului de retrogradare-promovare, returul fiind pus pe 9 august. FRF dorește însă schimbarea modului de desfășurare și a propus modificarea regulamentului chiar în timpul competiției: barajul să se decidă într-o manșă unică, pe 9 august.

În acest fel, s-ar respecta programarea inițială, cu finalizarea campionatului pe 9 august, graba FRF fiind determinată de faptul că va trebui să înceapă pe 16 august sezonul viitor de Liga 2, care va conține nu mai puțin de 23 de echipe și un program extrem de dens.

LPF: decalăm finalul sezonului!

LPF respinge însă vehement această variantă. În plus, a solicitat un punct de vedere tuturor celor 14 cluburi din Liga 1, care au răspuns în unanimitate că își doresc respectarea regulamentului în vigoare și baraj tur-retur. LPF a trimis către Federație poziția membrilor săi, iar în aceste zile ar urma să aibă loc consultări între cele două pentru a se lua o decizie finală.

În toate cele 4 ediții precedente de campionat care au conținut baraj tur-retur, câștig de cauză a avut formația din prima ligă.

  • 2015-2016 Voluntari - UTA 3-0 și 0-1
  • 2016-2017 ACS Poli Timișoara - UTA 2-1 și 3-1
  • 2017-2018 Voluntari - Chindia Târgoviște 1-0, 0-1 și 3-0 la penalty-uri
  • 2018-2019 U Cluj - Hermannstadt 0-2 și 1-0

În acest moment, dintre echipele de Liga 1 care se află în cel mai mare pericol de a ajunge la baraj sunt Dinamo, Chindia, Clinceni, Poli Iași și Hermannstadt, în vreme ce la liga secundă, în afară de UTA, care e cu un picior în Liga 1, la baraj va ajunge una dintre FC Argeș, Rapid, Petrolul, Mioveni sau Turris Tr. Măgurele.

Cum ar arăta finalul sezonului pe scenariul propus de LPF

  • 1/2 iulie Etapa 7 play-out
  • 4/5 iulie Etapa 6 play-off, etapa 8 play-out
  • 8/9 iulie Semifinale Cupa României, retur
  • 11/12 iulie Etapa 7 play-off, etapa 9 play-out
  • 15 iulie Restanța Dinamo - Chindia
  • 18/19 iulie Etapa 8 play-off, etapa 10 play-out
  • 22 iulie Finala Cupei României
  • 23 iulie Restanța Hermannstadt - Dinamo
  • 25/26 iulie Etapa 9 play-off, Etapa 11 play-out
  • 28/29 iulie Etapa 12 play-out
  • 1/2 august Ultima etapă play-off, Etapa 13 play-out
  • 5 august Ultima etapă play-out
  • 9 august Baraj, tur
  • 13 august Baraj, retur
     

Sichitiu despre posibilitatea ca Mihalcea să o salveze pe Dinamo: „Eu l-aș fi pus pe Gigi Mulțescu”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Ultrașii lui Dinamo vin la stadion » Ce urmează pentru jucători în această seară

Încă un scandal major: dat afară după ce l-a „bombardat” pe Ionuț Negoiță în presă?!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
1646338025437227
Mihai Mitrofan  •  01 Iulie 2020, 11:02

Pariez ca ,,D,, scapa daca bate la Trecutul OVIDIU.........Daca nu..R.I.P................................

vasi1986
vasi1986  •  01 Iulie 2020, 08:30
Postat de dvd1 pe 30 Iunie 2020, 19:25

ce mai vreti de la Dinamo. Dinamo mai are doar cel mult 2-3 saptamini de existenta si apoi s-a terminat. CLe mai onorabil e sa se retraga Dinamo din campionat imediat. E mai onorabil sa se retraga decit sa retrogradeze. Sper sa inteleaga cineva asta si sa actioneze imediat

Bai, omule, tu esti intreg la minte? Cred ca ai cativa ani de cand scrii acelasi comentariu, ai o problema psihica sau ce e cu tine? Parca ai fi un copil frustrat..

394966434424757
Mihai Dinu  •  30 Iunie 2020, 23:58
Postat de bogat pe 30 Iunie 2020, 19:37

Un articol scris incalcit si cu un titlu fake news in scop de clickbait. Ce legatura are Dinamo cu pozitia LPF pentru barajul de promovare intr-o runda sau doua din moment ce chiar voi screti in articol ca LPF "a solicitat un punct de vedere tuturor celor 14 cluburi din Liga 1, care au răspuns în unanimitate că își doresc respectarea regulamentului în vigoare și baraj tur-retur"? Ce avantaj are Dinamo din a juca un meci restant si returul din semifinalele cupei in doua zile consecutive? E o prostie si specific o povara pentru o echipa de fotbal, indiferent de sansele pe care le mai are in cupa. Nu in ultimul rand, amanarea celor doua meciuri din cauza ca "magazionerul clubului a fost depistat pozitiv la coronavirus" a fost facuta in detrimentul echipei Dinamo si a fost facuta degeaba din moment ce la testele ulterioare s-a dovedit ca magazionerul nu a avut covid. Si asta desi saracul a fost bagat silit intr-o camera de spital alaturi de un alt pacient care avea simptome serioase. Inutil sa mai constat ca la altii testarile succesive de covid se far rapid, pe cand la magazionerul asta s-au facut intr-o saptamana desi era internat si se puteau face mai rapid. Scrieti frate articole cu sens si cu continut si renuntati la a tot pedala pe Dinamo-rau, Becali-bun si credincios si alte doua-trei subiecte ce va obsedeaza. Daca mai continuati asa veti reusi sa indepartati chiar si cititorii ce pun botul la asemenea prostii de doi lei

Perfect punctat, singurul comentariu realist, felicitari!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează