FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Până să mai dea vreun ban „pentru Dinamo”, suporterii au luat atitudine: „Am salvat clubul, oare? Sau doar am dat din lac în puț?!”. Cine e pus sub presiune

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2023 14:45 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 20:40

Echipa de investitori Red&White a lansat o campanie prin care orice suporter să poată deveni acționar la Dinamo, dar fanii vor ca șefii clubului să treacă ei la finanțarea clubului. Au apărut critici tot mai dure, Daniel Șendre, ex-purtătorul de cuvânt al DDB, numindu-i pe noii conducători ”Lupii de pe Wall Street Floreasca”

Talismanul de iubire riscă să se prefacă în scrum la Dinamo! Suporterii au așteptări mari de la noua conducere a clubului, iar întârzierea cu care se derulează lucrurile de la echipă și de la club, cu toate apelurile lui Ovidiu Burcă, îi fac pe "câini" să lanseze diverse apostrofări la adresa șefilor grupării din Ștefan cel Mare.

Dinamo vrea pe Arena Națională » Dar conducerea le lansează o provocare fanilor: „Noi vom revoluționa fotbalul din România”
DINAMO
Dinamo vrea pe Arena Națională » Dar conducerea le lansează o provocare fanilor: „Noi vom revoluționa fotbalul din România”

S-a mai dus și din farmecul provocat de promovarea formației în Liga 1, după un sezon de supliciu în eșalonul secund, cu toate că, până acum, suporterii roș-albilor s-au mișcat cu talent, s-au vândut aproximativ 1.500 de abonamente.

Membrii DDB și cei ce au cumpărat tichete de pe platforma online bilete.ro - inclusiv cei ce nu au simpatii dinamoviste - au primit astăzi un mesaj semnat de Andrei Nicolescu, conducătorul clubului de-abia promovat în Liga 1.

El anunța lansarea unei campanii prin care orice suporter să poată deveni acționar la Dinamo, alături de echipa de investitori Red&White. Proiectul va fi public începând cu 21 iunie, de azi e disponibil doar pentru cei selectați, care au primit un link personalizat în inbox.

O companie de crowdfunding, de regulă, înființează o companie nouă în care se investește. În această companie vor veni zeci, sute, poate mii de investitori care devin acționari în companie. Această companie, cu toți banii pe care îi strânge, mai puțin niște comisioane pe care le plătește, devine acționar în Red&White.

Eugen Voicu, acționar R&W

Prezentare cu know-how

Conform datelor de pe site-ul menționat în mail, o acțiune costă 1.172,08 euro, targetul este de 4.348.000 euro, iar pre-money valuation (valoarea unei companii care nu include finanțare externă sau ultima rundă de finanțare) este de 13.787.000 euro.

Fanii sunt îmbiați să intre pe SeedBlink, specializat pe startup-uri tech europene, care a atras 9.000 de investitori din 50 de țări până în acest moment, dintre care 15% dintre investitori sunt din străinătate.

Multe cifre pentru un club care, momentan, are 8 milioane de euro datorii, dorindu-se ca prin aprobarea planului de reorganizare modificat, acțiune în instanță pe 19 iunie, să se ajungă doar la 2 milioane de euro ce să fie plătiți.

Doresc din tot sufletul să văd clubul Dinamo 1948 susţinut prin aceleaşi mecanisme ca şi cluburi de top cum ar fi Real Madrid, FC Barcelona sau Bayern Munchen.

-Andrei Nicolescu, acționar R&W

Pe scurt, crowdfunding este o tehnică de finanțare a proiectelor folosind resurse online (forumuri, platforme de socializare etc), sub formă de donații sau împrumuturi. Este bazată pe ideea a apela la o comunitate ca un potențial finanțator pentru a dezvolta un produs.

500de mii de euro este suma pe care Dinamo trebuie să o plătească pentru a elimina interdicția la transferuri. Suma poate fi plătită de un \"privat\", om de afaceri, în contul grupării aflate în insolvență

Dinamoviștii sunt pățiți, vor fapte până la a mai oferi bani

Reacțiile au fost împărțite, conform primelor reacții, mai ales că dinamoviștii au puternice comunități online. Pornind de la o declarație a lui Andrei Nicolescu, "am ales să oferim fiecărui suporter posibilitatea de a pune umărul la viziunea Dinamo 1948 și de a deveni acționar în clubul nostru de suflet", fostul purtător de cuvânt al DDB, Daniel Șendre, a avut o reacție contondentă pe propria pagină de Facebook:

"Fals! Andrei Nicolescu le cere suporterilor dinamoviști să devină acționari în Red&White, companie prin care el și Voicu dețin 80% din club. Nuanță esențială, trecută însă cu vederea, voit, de către un avocat, atenție mare, deci nu un profan în probleme juridice! Este ca și când suporterii ar fi investit în firma "Lotus", deținută de Cortacero și apoi de Șerdean, lucru pe care, evident, suporterii nu l-au făcut. "Câinii" au băgat bani direct în clubul lor, pe care și l-au salvat.

Dar l-am salvat, oare!? Sau doar am dat din lac în puț!? Suporterii sunt "provocați" să investească în continuare, prin diferite mecanisme și ONG-uri, în companiile deținute de alții, nu în Dinamo al lor".

Acuzație dură: „Câinilor" li se cere să susțină Red&White, un Lotus mai spălat, fără să aibă minimum de control”

Un alt detaliu. Programul DDB, prin liderii lui, nu a cedat baza de date pentru ca acționarii Red%White să interacționeze cu suporterii.

"Sper ca DDB să nu abandoneze Dinamo. Suporterii trebuie să susțină clubul, strict, nu patroni, actualii mai abili decât Cortacero și Șerdean, e adevărat, dar tot fără resurse financiare suficiente pentru a susține acest brand uriaș! 

Am muncit ani de zile pentru program, am investit emoții, timp și bani în Dinamo, nu în companiile altor acționari", a mai reacționat Șendre, cu un impact deosebit în rândul suporterilor roș-albilor. Drept dovadă comentariile fanilor la postarea personală, care se adaugă altora, negative, din online, că tot se caută finanțare prin intermediul mediului virtual.

Și a încheiat cu un mesaj drastic după ce i-a acuzat pe site-ul său personal pe Eugen Voicu și Andrei Nicolescu - "vor control și să conducă fără să fie întrebați nimic" -, numindu-i "Lupii de pe Wall Street Floreasca".

"După ce le-a luat suporterilor din acțiuni, prin tot ceea ce fac, în disperarea de a face rost de finanțare, există riscul ca majoritarii Red&White să spargă organizația, chiar s-o omoare. "Câinilor" li se cere acum să susțină Red&White, un Lotus mai spălat, fără să aibă un minimum de control vizavi de ce se va întâmpla cu banii lor”, a încheiat Șendre.

VIDEO EXCLUSIV Anunț major în privința lui Dinamo: „Clubul ăsta poate valora 50 de milioane de euro! O oportunitate extraordinară pentru oamenii de afaceri”

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV „M-am blocat când am văzut” » Omul care a garantat pentru venirea la Dinamo a lui Dorin Șerdean și Pablo Cortacero, reacție după arestarea afaceristului: „Era bucuros după promovare”

EXCLUSIV Dinamo aștepta salvarea în iulie, dar realitatea e cruntă

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (23)
ArchBishop
ArchBishop  •  16 Iunie 2023, 08:02
Postat de rocky3 pe 15 Iunie 2023, 22:35

Dacă tot vorbești de păcălici, ce antrenor de top tocmai și-au adus Șepcile decolorate? Că nu-i rețin niciodată numele...:)))

Nu stiu, nu ma pricep la fotbalul mic, doar la cel mare.

deal1
deal1  •  15 Iunie 2023, 22:49

astia nu sunt departe de Cortacero, au bagat ceva bani si acum vor sa i multiplice in favoarea lor , nu a clubului. daca nu se aproba noul plan totul va merge spre mai rau

creeperno534
creeperno534  •  15 Iunie 2023, 22:44

Vezi de oltenii tai, Sendre!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close