FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Un jucător plecat de la Dinamo, interviu incendiar: „Cortacero ne-a înșelat pe toți, și-a bătut joc! Soția și-a lăsat serviciul să vină la București”

Rene Hinojo / Sursă foto: GSP +20   FOTO
Rene Hinojo / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat marti, 12 ianuarie 2021 13:08 / Actualizat marti, 12 ianuarie 2021 17:47

Rene Roman Hinojo a fost printre cei șase jucători sosiți în mercato de vară/toamnă 2020 care s-au despărțit de Dinamo din cauza întârzierilor salariale. 

Portarul de 37 de ani era unul dintre liderii vestiarului „câinilor”, foarte apreciat de către coechipieri, un veteran al „Armadei spaniole” aduse de Pablo Cortacero. 

Într-un interviu acordat GSP.RO, goal-keeper-ul a mărturisit că și el a fost înșelat de către managementul clubului, având de suferit și el, și familia lui, din această cauză, dorind să lămurească o chestiune importantă în privința negocierilor cu românii.

Rene Hinojo: „Nu am negociat cu nimeni despre salariile restante de la Dinamo”

- Rene, care este situația ta actuală vizavi de clubul Dinamo? 
- De plecat din România, știe toată lumea că am plecat. Nu am negociat cu nimeni despre salariile restante, despre plăți, doar o singură, repet o singură, discuție cu cei de la DDB înainte de a părăsi România. 

- Și ați decis ceva? 
- Ei au vrut să-mi plătească o singură lună de salariu, iar eu am spus "nu". 

- Ești dispus la negocieri? 
- Foarte dispus. Am avocați care se ocupă de aceste detalii. Eu chiar vreau să se ajungă la o înțelegere să fie bine pentru toată lumea. Vreau să precizez aceste lucruri fiindcă au apărut multe minciuni legate de numele meu, iar fanii mă înjură degeaba. Eu nu am cerut și nu voi cere niciodată toți banii din contract, un an și jumătate! 

- Ți-ai depus memorii la FIFA sau la TAS? 
- Da, ca de altfel, toți jucătorii. Am făcut notificări. 

Rene Hinojo: „Cortacero și-a bătut joc, ne-a înșelat pe toți”

- Tu spaniol, Cortacero spaniol. Cum ți se pare toată situația creată de el? 
- Sincer, nu înțeleg nimic. Ne-a înșelat pe toți! Și-a bătut joc. Am lăsat tot ca să vin în România, să ader la proiectul propus de el. Mai aveam un an de contract la Almeria, unde eram căpitan de echipă. Soția și-a lăsat serviciul ca să mă însoțească la București. Doamne, niciodată n-am întâlnit o asemenea situație! 

- Cum a fost experiența ta vizavi de România, de români? 
- România este top! Mă refer la țară și la oameni. Noi chiar am fost fericiți să locuim în România, în București. Păcat de toată situația creată, care mi-a lăsat un gust amar.

6 fotbaliștis-au despărțit deja de Dinamo: Rene, Isma Lopez, Abdoulaye Ba (Moreirense), Alex Gonzalez (Malaga), Borja Valle (Oviedo) și Aleix Garcia

3 meciuria adunat Rene între buturile lui Dinamo

Rene Hinojo nu era important la Dinamo, dar era plătit regește!

Cazul portarului spaniol e unul straniu. El a fost adus în septembrie ca al doilea goalkeeper, o soluție de backup pentru conaționalul Mejias. Nu exista o concurență reală între ei, Mejias venise, în mod clar, ca numărul unu. Crescut la Real Madrid, unde a și apărat într-un meci din Primera, el mai evoluase la Rayo Vallecano, la Middlesbrough și la Omonia.

Rene, un portar a cărui carieră a curs între liga a treia și a doua din Spania, avea aproape 37 de ani când a semnat cu Dinamo, o vârstă pe care a împlinit-o în decembrie, și a primit totuși un salariu de 25.000 de euro net lunar și un contract valabil doi ani! Titularul Mejias nu câștigă atât, venitul lui e sub 20.000 de euro pe lună. Rezerva a bifat două meciuri în sezonul acesta, pierdute ambele: 0-1 cu Craiova și 0-2 cu Sepsi.

Deosebirea dintre el și alți străini care au plecat de la Dinamo recent: cariera lui Rene nu mai oferă perspective. La 37 de ani, el și-ar permite să nu mai semneze cu niciun club, să stea acasă și să aștepte un verdict de la FIFA într-un proces cu "câinii". Cum contractul a fost valabil pentru 22 de luni și salariul lunar era de 25.000 de euro, spaniolului i s-ar cuveni 550.000 de euro! Pentru roș-albi ar fi încă o datorie imensă și încă un pas către faliment. 

De ce l-a vrut Contra neapărat pe Hinojo?

  • Achiziționarea lui Rene Roman Hinojo a fost cea mai ciudată dintre toate pe care le-a realizat Dinamo în 2020. Cosmin Contra s-a comportat ca și cum ar fi ținut neapărat să-l aducă pe portarul de 37 de ani, deși își luase deja un goalkeeper spaniol titular, pe Mejias. 
  • Ca să-i facă loc lui Rene, Contra l-a dat afară pe Cătălin Straton. Românul avea un salariu de 8.000 de euro lunar, deci era cu mult mai ieftin, și confirmase în multe meciuri că era un goalkeeper pe care echipa se putea baza. Straton a semnat pe urmă cu FCSB, unde e rezerva lui Andrei Vlad.
Sepsi - Dinamo FOTO: Cristi Preda
Sepsi - Dinamo FOTO: Cristi Preda
Sepsi - Dinamo FOTO: Cristi Preda
Sepsi - Dinamo FOTO: Cristi Preda
Sepsi - Dinamo FOTO: Cristi Preda
+16 FOTO

VIDEO Toate informațiile înaintea partidei Heramnnstadt - Dinamo

Citește și alte știri despre Dinamo

Ștucan dezvăluie minciuna originară a lui Cortacero: salvatoarea lui Dinamo, Benel International, falimentară pentru „câteva mii de euro”

EXCLUSIV New-entry în lotul lui Dinamo » A dat probe la West Ham, dar nu e convins că rămâne: „Nu știu dacă există viitor aici”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
creeperno
creeperno  •  12 Ianuarie 2021, 22:50

Asta merita 550k??? Hahahahah

1758587837700889
Costel Pisleaga  •  12 Ianuarie 2021, 19:17

alta informatie nu mai ai ba *** ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steauaeuna
steauaeuna  •  12 Ianuarie 2021, 16:38
Postat de goggu.mecanicul pe 12 Ianuarie 2021, 15:42

Ar mai fii un scenariu foarte realist si anume: Negoita le-a dat cu buna stiinta clubu spaniolilor in administrare pana la 21 ianuarie 2021 stiind ca n-au niciun ban pe ei si ca sunt rupti in k0.ur si sunt sigur ca va veni ca un salvator Negoita pe 21 si va baga iar clubu in insolventa. Mi-se pare un scenariu plauzibil, asa scapam si de spaniolii sapasi falimentari, iar Negoita o sa vina iar ca un MESIA pe cal alb si va sterge datoriile astea de milioane prin insolventa. Il banuiesc ca d aia a tot tergiversat pana acum in Ianuarie pentru a se indeplini regula de 5 ani pentru o noua insolventa. Sunt cam singurele solutii astea, ori insolventa ori falimentu si repornit din liga 5. Sincer, doar prelungim ceva ce va fii inevitabil la un moment dat. As prefera falimentu, dar sa scapam de toti groparii astea care au n3m3rnicizat acest club glorios

Cum ai spus???club gloriooos???Aaa, vorbeai despre STEAUA LUI BECALI...Pai zi asa frate ca era cat pe ce sa lesin...de ras...auzi, club glorios...Doamne mare ti- e gradina si cede prosti in ea...

Vezi toate comentariile (22)
Comentează