FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC BRAŞOV, DUMINICĂ, 20:30, ANTENA 1, DOLCESPORT ŞI LIVEVIDEO PE GSP.RO

Dinamo se mută în Azerbaidjan » După Scarlatache şi Pulhac, Alexe e în vizorul unei echipe azere!

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 februarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 21 februarie 2013 19:23

Fotbaliştii români pleacă tot mai greu la formaţii puternice din Europa, asta deoarece tot mai puţini confirmă în Occident.

Dinamo a început în ultima vreme să vîndă către campionate mai slabe decît Liga 1. Pulhac este ultimul dinamovist care a ales să nu mai continue în Ştefan cel Mare, preferînd banii azerilor de la Qabala, echipă aflată pe locul 5!

Tot în Azerbaidjan, la Hazar Lankaran, este şi Adrian Scarlatache, fotbalist pentru care Dinamo a încasat 550.000 de euro! Din vară, un alt dinamovist li s-ar putea alătura. Inter Baku, liderul la zi în prima ligă azeră, e interesată de serviciile lui Marius Alexe (22 de ani), fotbalist pe care roş-albii speră să încaseze 4 milioane de euro!

Vor în grupele CL
Cum de a ajuns Alexe în vizorul azerilor? Patronul lui Inter Baku îşi doreşte să cîştige campionatul în acest sezon, iar în următorii doi ani să atace grupele Champions League, dar nu cu fotbalişti consacraţi ce solicită salarii exorbitante, ci cu jucători tineri din Europa.
"Alexe le-a fost propus celor de la Baku, iar aceştia au transmis că sînt dispuşi să achite pînă la 3 milioane de euro pentru el, însă doar dacă el va avea evoluţii foarte bune în retur", a explicat unul dintre agenţii care vor intermedia transferul. Dacă va ajunge la Baku, Alexe va încasa un salariu anual de 500.000 de dolari, plus bonusuri consistente de performanţă.


Alexe ar vrea în Italia
Chiar dacă va sosi o ofertă concretă din Azerbaidjan, Marius Alexe ar prefera un campionat mai puternic din Europa. În prezent, atacantul de 22 de ani este monitorizat de Chievo, care l-a dorit vara trecută, însă oferta a fost pentru un împrumut în schimbul a 600.000 de euro, cu opţiune de transfer definitiv. Atunci, roş-albii au declinat propunerea, rămînînd ca la finalul acestui sezon să se reia negocierile cu echipa lui Paul Papp şi a lui Adrian Stoian.

Unde au plecat dinamoviştii în ultimul an:
Fotbalist Echipă Sumă de transfer
Adrian Scarlatache Hazar Lankaran 550.000
Cosmin Moţi Ludogoreţ 400.000
Zie Diabate Dijon 500.000
Elis Bakaj Cernomoreţ Odessa 400.000
Michel Platini ŢSKA Sofia 50.000
* Sumele sînt exprimate în euro

7 goluri a marcat Alexe în cele 17 partide jucate pentru Dinamo în Liga 1, în acest sezon, fiind golgeterul echipei

2,6 milioane de euro este cota de piaţă a lui Marius Alexe, conform site-ului specializat transfermarkt.de

Banii, săptămîna viitoare
Dinamoviştii şi-au primit 30% din luna noiembrie, însă au transmis conducerii că nu va mai exista nici o grevă înaintea partidei cu FC Braşov, de mîine, de la ora 20:30, liveTEXT pe GSP.ro şi în direct la Antena 1 şi Dolce. Jucătorii au fost înştiinţaţi de şefi că săptămîna viitoare li se vor plăti şi restul banilor pe noiembrie, apoi, pînă la jumătatea lunii martie, se va achita şi luna decembrie.

"Dinamo trebuie respectată!"
Antrenorul Braşovului, Adrian Szabo, spune că va încerca să profite de frămîntările dintre jucători şi conducerea lui Dinamo. "Indiferent de starea actuală de la club, Dinamo trebuie respectată. Nu ştiu dacă este sau nu debandadă acolo, nu e problema noastră, noi mergem la Bucureşti pentru a face un joc bun. Băieţii s-au pregătit bine în această iarnă şi am încredere că vom arăta bine la ora meciului", a zis Szabo. (Iulian Cuibar)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
emilian88
emilian88  •  23 Februarie 2013, 01:51

asta nu e articol e varjeala

calinescu_
calinescu_  •  22 Februarie 2013, 19:09

PLECATI CU TOTII .......!!!! IN FRUNTE CU DANILESCU , CU DINU , CU BADEA , CU NEGOITZA SI CU TZALNAR .....!!!!! BORCEA , DA BANII INAPOI ........!!!!!

stefadi
stefadi  •  22 Februarie 2013, 17:12

Alexe poate mai mutlt decat ne'a aratat pana acum, o sa vedeti ca poate nu in retur, dar sezonul viitor sigur va fi cel mai bun jucator din Liga 1

Vezi toate comentariile (4)
Comentează