FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

ANALIZĂ GSP Thriller în fiecare toamnă pentru Dinamo: cifrele care dau fiori „câinilor”

Articol de - Publicat marti, 03 octombrie 2023 14:05 / Actualizat marti, 03 octombrie 2023 18:24

Dinamo este la retrogradare în clasament, iar duminică are meci direct cu CFR Cluj, căruia a reușit să-i smulgă un singur punct în ultimele 10 confruntări directe. Toamna 2023 îi sperie pe fani fiindcă seamănă cu cea de acum doi ani, din sezonul în care echipa avea să retrogradeze.

Dinamo este în vrie! Suporterii sunt furioși că retrăiesc momentele-thriller din ultimele sezoane petrecute în Liga 1, și-au pierdut răbdarea și contestă calitățile tehnice ale lui Ovidiu Burcă (43 de ani).

Acționarii se întrec în a emite mesaje publice de susținere ale antrenorului, iar jucătorii nu fac încă nimic concret să schimbe percepția negativă asupra formației.

Omul care a adus 4 puncte ”câinilor” este out! Pierdere importantă pentru Ovidiu Burcă, dar i se rezolvă o mare problemă
DINAMO
Omul care a adus 4 puncte ”câinilor” este out! Pierdere importantă pentru Ovidiu Burcă, dar i se rezolvă o mare problemă

Dinamo - CFR Cluj, o singură remiză pentru „câini" în ultimele 10 meciuri directe!

Duminică seară este un meci extrem de dificil cu CFR Cluj, de la 21:30, o formație care trage la titlu și care a furnizat multe coșmaruri „câinilor".

  •  Dinamo a obținut doar o remiză, albă, în ultimele cinci confruntări directe, în rest 4 înfrângeri, consecutive. Golaveraj 1-10!
  • De fapt, Dinamo a obținut doar un punct, după acea remiză, din noiembrie 2019, în ultimele 10 meciuri directe!
  • Ultimul succes al "câinilor" datează din 6 mai 2017, 3-0 în Gruia, când formația antrenată de Cosmin Contra visa la titlu. Au trecut 11 confruntări directe de atunci.

Toamna la Dinamo, din rău în mai rău

Dinamoviștii trăiesc, și retrăiesc, în aceste zile, ca-n fiecare octombrie din 2000 încoace, momente sensibile cu gândul la „Unicul Căpitan" Cătălin Hîldan. 

Totodată, toamna este un anotimp cu detalii negative și pe plan sportiv. Așa s-a întâmplat mereu în ultimele trei sezoane din Liga 1, când roș-albii au ajuns să se lupte pentru evitarea retrogradării, iar la capătul ediției 2021/2022 a și retrogradat.

Rezultatele au fost crunte pentru „haită" în toate cele trei sezoane menționate, iar maximum a fost atins chiar în toamna ediției în care avea să se retrogradeze! Tocmai de aceea suporterii acuză că trăiesc un deja vu și critică vehement în mediul online.

  • Rezultatele ediției 2019/2020: 11 etape, 5 victorii, 4 remize, 2 înfrângeri, golaveraj 16-14
  • Rezultatele ediției 2020/2021: 9 etape, 2 victorii, 2 remize, 5 înfrângeri, golaveraj 11-12
  • Rezultatele ediției 2021/2022: 10 etape, 1 victorie, 3 remize, 6 înfrângeri, golaveraj 8-26
  • Rezultatele ediției 2023/2024: 4 etape, 4 înfrângeri, golaveraj 0-8.

5etape consecutive fără victorie a adunat Dinamo în L1, remiză cu Petrolul (1-1), eșecuri cu Rapid (0-4), FCU Craiova (0-1), Farul (0-2) și Oțelul (0-1)

Nu îmi mai puneți întrebarea asta, despre demisie. Sunt presat de rezultate. Nu mă întrebați de demisie, că nu mă gândesc. Dacă cei din conducere consideră să eu sunt problema, ne așezăm la masă.

- Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo, după 0-1 la Galați

Nu e un moment bun, ba chiar e unul de criză. Nu ai rezultate o dată, de două ori, de 3 ori, de 4 ori, dar ghinionul nu poate ține la nesfârșit. Credem în acești jucători, cum credem și în Ovidiu Burcă, sută la sută.

-Andrei Nicolescu, acționar majoritar

Eu rămân foarte optimist, chiar dacă situația nu este tocmai fericită. Totuși, Ovidiu Burcă este un om foarte important pentru Dinamo, iar alături de el vom crește în continuare. În jurul lui Burcă vom construi totul la Dinamo și el are parte de toată încrederea noastră.

- Eugen Voicu, acționar majoritar Dinamo, pentru Prosport

În Liga 2, din toamnă a început urcușul pentru Dinamo

Toamna trecută în liga secundă, roș-albii au cunoscut un reviriment după un start cu cinci eșecuri și două victorii în primele 7 etape. 

Ovidiu Burcă a reușit atunci să redreseze echipa și să facă pași mici, dar care au fost esențiali, pentru a prinde in extremis play-off-ul. Dinamo a bifat 11 etape în toamna 2022, dintre care 5 victorii, 3 remize și 3 eșecuri, golaveraj 12-8.

Citește și alte știri:

Alex Chipciu a răbufnit: „Mi-au zis că sunt pro-PSD, m-au făcut mizerie, sclav”

EXCLUSIV Hakim Abdallah, despre seceta de goluri și momentul delicat prin care trece Dinamo: „Eu îmi aștept momentul”. Ce crede că se va întâmpla cu echipa

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
paolo12
paolo12  •  04 Octombrie 2023, 12:09

O sa ne lipsiti...

creeperno534
creeperno534  •  03 Octombrie 2023, 22:35

Nostradamus a scris articolul?

boierasul
boierasul  •  03 Octombrie 2023, 15:59

Când nu mai au nimic de scris, jurnaliștii jsp , dezgroapă morții)))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează