FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo şi-ar putea lua înapoi atacantul care a marcat 8 goluri în prima parte a sezonului

În ianuarie, Standard i-a plătit lui Dinamo 800.000 de euro pentru Ţucudean
În ianuarie, Standard i-a plătit lui Dinamo 800.000 de euro pentru Ţucudean

Articol de - Publicat vineri, 19 aprilie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 19 aprilie 2013 01:04

Atacantul de 21 de ani a jucat doar 78 de minute pentru Standard Liege din februarie pînă în prezent, iar din vară există posibilitatea unei reveniri la Dinamo.

Mircea Rednic face furori în Belgia, fiind cu Standard Liege la doar patru puncte de liderul Anderlecht, însă performanţele obţinute nu au venit şi cu ajutorul celor doi români din lot, Adrian Cristea şi George Ţucudean.

Amîndoi au jucat foarte puţin, iar cînd au făcut-o nu au impresionat. "Prinţul" este doar împrumutat pînă în vară, urmînd ca apoi să revină la Petrolul. Ţucudean a semnat un contract pe patru ani şi jumătate, iar momentan nu are loc în prima echipă a "Puriului", bifînd doar 78 de minute în cinci partide, fără vreo reuşită, dar cu un cartonaş roşu încasat!

Belgienii iau în calcul ca, din vară, să-l trimită înapoi la Dinamo pe atacantul de 21 de ani, dar sub formă de împrumut. Standard vrea să se folosească şi de o clauză din contract, care prevede că roş-albii ar trebui să mai primească 150.000 de euro în cazul în care echipa lui Rednic se califică în cupele europene.

Cum şansele să nu ajungă măcar în Europa League sînt mici, flamanzii se gîndesc să nu mai plătească suma, dar să-l returneze pe George înapoi pentru un sezon.

"Cristea e depăşit total"
Mircea Rednic l-a desfiinţat pe Adrian Cristea la DigiSport, spunînd despre el că nu poate face faţă în fotbalul din Vest. "Mă aşteptam la mai multe de la Adrian, dar este depăşit total de ritmul de aici. Nu face ambele faze, nu are agresivitate. M-am bazat foarte mult pe tehnica lui, credeam că poate compensa, dar nu e aşa. El face eforturi, dar e un eşec! La vară, va reveni la Petrolul", a spus "Puriul".

"Ţucudean are concurenţă foarte mare, pe postul lui am jucători foarte buni. Îmi pare rău că nu s-au adaptat nici Cristea, nici Ţucudean" (Mircea Rednic, antrenor Standard)

1,7 milioane de euro este cota de piaţă a lui Ţucudean, conform transfermarkt.de

6 goluri a marcat Ţucudean pentru Dinamo în cele 18 meciuri jucate în turul campionatului, plus două în Supercupa cu CFR

568288-tucudean-caseta.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Valencia vine prin Badea
În acest week-end, reprezentanţii firmei Sportfive, care negociază organizarea unei partide de verificare între Dinamo şi Valencia, vor reveni la Bucureşti pentru a discuta cu Nicolae Badea. În urmă cu două săptămîni, germanii au purtat primele negocieri cu "cîinii", însă nu au ajuns la un numitor comun. Costurile "cîinilor" ar însuma 250.000 de euro, iar meciul ar putea avea loc pe 3 iulie sau pe 18 iulie, partidă în care Dinamo ar urma să-şi prezinte lotul.

Au luat portar şomer
Dinamo a parafat ieri o înţelegere pe trei sezoane cu Alexandru Iordan, un goalkeeper care nu a mai jucat de 7 luni! Portarul de 24 de ani a fost în probe în Ştefan cel Mare şi i-a convins pe antrenorii de la echipa secundă că poate fi o soluţie. Iordan a jucat în prima parte a sezonului la Severin, unde a bifat doar două partide, una în Liga 1 şi una în Cupa României, ultima sa apariţie fiind pe 30 septembrie!

S-a împăcat cu Strătilă
Cornel Ţălnar şi Sorin Strătilă au făcut pace după ce mijlocaşul avusese mai multe abateri disciplinare. Cei doi au discutat, iar mijlocaşul a înţeles că trebuie să se antreneze şi să se supună regulilor pentru a nu risca o amendă consistentă. Din vară, Strătilă va pleca din Ştefan cel Mare, cel mai probabil la Astra, formaţie ce încă deţine 50% din drepturile sale federative.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (40)
adimutu14
adimutu14  •  19 Aprilie 2013, 17:22

Pacat de ei doi, Tucudean poate a plecat prea repede de la echipa, dar asta nu e o scuze pentru ca majoritatea fotbalistilot mari la varsta lui faceau pasul acesta. Iar de Cristea nu ma mir, e bun el, dar doar aiai la noi in tara. Sa vina Tucudean inapoi ca il primim cu bine!!!

ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  19 Aprilie 2013, 12:00
Postat de roboskop pe 19 Aprilie 2013, 11:41

E intr-adevar in Valonia, dar nu e capitala. Capitala e Namur.

Ok,ai dreptate,Liege e cel mai mare oras....

roboskop
roboskop  •  19 Aprilie 2013, 11:41
Postat de ultras.nationalist pe 19 Aprilie 2013, 11:28

Flamanzii de la Standard il vor trimite inapoi:)) care flamanzi ba? Liege e capitala Valoniei!

E intr-adevar in Valonia, dar nu e capitala. Capitala e Namur.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează