FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Mărul discordiei la Dinamo » Mureșan îl lasă să plece, Zăvăleanu se opune!

Răzvan Zăvăleanu și Iuliu Mureșan
Răzvan Zăvăleanu și Iuliu Mureșan

Articol de - Publicat joi, 27 ianuarie 2022 14:31 / Actualizat joi, 27 ianuarie 2022 16:01

Cazul lui Steliano Filip (27 de ani) ilustrează lipsa unei autorități clare la Dinamo. Iuliu Mureșan anunțase marți că fotbalistul avea să fie eliberat în maximum două zile. Administratorul judiciar s-a opus și preferă să-l plătească pe fundașul stânga încă un an și jumătate, deși el nu mai joacă.

Conducerea bicefală a lui Dinamo a complicat și mai tare situația lui Steliano Filip, una rar întâlnită în fotbalul profesionist. Scos din lotul primei echipe la un moment dat, criticat și jignit de suporterii „câinilor”, Filip insistă de o lună că nu mai poate juca în alb și roșu și cere să rezilieze contractul pentru a pleca într-un alt club.

Alarmă la Dinamo înainte de Derby! Un post vital din echipă rămâne într-o variantă de avarie
DINAMO - FCSB
Alarmă la Dinamo înainte de Derby! Un post vital din echipă rămâne într-o variantă de avarie

Iuliu Mureșan, marți: „În maximum două zile rupem contractul cu Steliano Filip”

Antrenorul Stoican și administratorul special Mureșan au încercat să-l convingă pe Steliano să continue, până când s-au convins că el chiar nu mai voia să rămână la Dinamo.

Iuliu Mureșan anunțase marți, într-o declarație de la DigiSport, decizia din cazul lui Filip: „E clar că nu va mai juca pentru noi și cred că în maximum două zile vom rupe contractul. Chiar gratuit e complicat să-l lăsăm să plece, fiindcă suntem în insolvență și nu putem ceda jucători fără să obținem ceva, dar el e de acord, ca să devină liber, să renunțe la niște bani pe care ar trebui să-i plătim”.

În discuția pe care o avuseseră, Filip acceptase să piardă salariul pentru două luni, 15.000 de euro în total. Ar fi avut pe urmă posibilitatea să semneze cu oricare formație interesată de serviciile sale. Fundașul stânga cu șapte prezențe în echipa națională a fost ofertat din Ungaria și doar blocajul de la Dinamo l-a împiedicat să se transfere.

Zăvăleanu a intervenit: „Nu pleci nicăieri!”

Mureșan hotărâse să-l elibereze pe Steliano și își asumase să facă anunțul pe care l-a contrazis pe urmă administratorul judiciar Zăvăleanu. El a anulat afacerea și a decis că Filip nu pleacă nicăieri. „Nu devalizez clubul lăsând fotbaliștii liberi!” a fost argumentul lui Răzvan Zăvăleanu.

Internaționalului român i-ar fi permisă plecarea doar dacă ar apărea vreo echipă dispusă să achite o sumă pentru transfer. E greu de găsit o astfel de formație, după două luni și jumătate în care Steliano a fost scos din lot, acuzat că plănuia înlocuirea lui Rednic. El nici măcar nu s-a antrenat normal în iarnă, nu a participat la programul pe care l-au urmat jucătorii pe care se bazează Stoican

Când am preluat conducerea echipei speram să-l păstrez pe Filip, să-l conving să rămână. Din păcate, nu am reușit, e clar că el nu mai poate juca la Dinamo.

- Flavius Stoican, antrenorul lui Dinamo

Mărul discordiei la Dinamo » Mureșan îl lasă să plece, Zăvăleanu se opune!
Steliano Filip, Dinamo // foto: Imago Images

Steliano Filip, plătit de pomană

Filip are cel mai mare salariu de la Dinamo, 7.500 de euro lunar, și continuă să încaseze banii aceștia fără să contribuie în vreun fel în misiunea de salvare de la retrogradare a echipei. În discuțiile pe care le-a avut cu conducerea, jucătorul a insistat să fie lăsat să plece acum și să renunțe la 15.000 de euro pe care ar trebui să-i primească. 

„Dacă mă țineți până la vară blocat și nu joc până atunci, rămân sigur și în ultimul an din contract!”, le-a explicat conducătorilor. Fără să joace până în iunie, i-ar fi extrem de greu să-și mai găsească un club interesat să-l ia, așa că ar rămâne sub contract cu Dinamo pentru încă un sezon. 

Din momentul acesta și până la finalul contractului, adică până în iunie 2023, Dinamo ar trebui să-i achite mai mult de 100.000 de euro unui jucător care nu mai ajută echipa deloc!

Steliano Filip: „Nu au cum să mă amendeze!”

Steliano are 27 de ani și a ajuns prima oară la Dinamo în 2012, adus de la Baia Mare. A fost vândut în 2018 la Hajduk Split și a revenit la începutul anului trecut. Acum a ajuns să aibă conflicte și cu conducerea, și cu suporterii. Mureșan și Stoican înțeleg că el nu mai poate să fie păstrat și sunt de acord să îl lase să plece. 

Antrenorul i-a permis chiar să aibă câteva zile libere, după ce a devenit convins că nu se putea baza pe el. „Să mă amendeze nu au cum, fiindcă eu respect programul, merg și mă antrenez în sală”, le-a explicat fotbalistul apropiaților. 

Mureșan calculase că ar fi convenabil să renunțe la Filip și să aducă un fotbalist util care să primească banii pe care îi încasează Steliano, doar că Zăvăleanu nu a fost de acord.

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Ce avantaj ar putea avea Dinamo în derby: „Va fi greu pentru cei de la FCSB”

Dinamo a rezolvat transferul unui jucător de la Universitatea Craiova! Contract pe doi ani și jumătate

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (5)
cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  27 Ianuarie 2022, 17:56

Ziaristul-din nestiinta sau din dorinta de„senzational”,falsifica lucrurile!Muresan este administrator special-adica reprezinta doar interesele actionarilor in procedura de insolventa,unde jupan este administratorul JUDICIAR -adica Zavaleanu!Care inca nu stie daca are dreptul sa-i dea dezlegare sa plece gratis,atata timp cat sunt sperante sa se ia un ban pe el!

redbuldog
redbuldog  •  27 Ianuarie 2022, 17:17

Okay,sa-l vanda pe UN euro,si sa pastreze un procent de 1% dintr-un viitor transfer!

emanuelinho9
emanuelinho9  •  27 Ianuarie 2022, 17:16

faptul ca au reusit sa ia o data bani pe Filip cand l-au vandut la Hajduk Split mi se pare una dintre cele mai mari tepe din istoria fotbalului, a doua oara nu mai vad sa se intample asta

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close