FOTBAL  »  Superliga  »  TOP

Dinamo, peste Bayern, Inter și Tottenham într-un top la nivel european

Dinamo - Rapid 1-1 // foto: GSP
Dinamo - Rapid 1-1 // foto: GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 25 octombrie 2021 13:47 / Actualizat luni, 25 octombrie 2021 15:11

CIES Football Observatory, centrul internațional pentru studierea sportului de la Neuchâtel, Elveția, a întocmit un top al echipelor europene cu cei mai mulți jucători promovați care acum evoluează într-o primă ligă de pe continent. Dinamo București și Farul sunt în fața unor cluburi uriașe, precum Bayern, Atletico și Inter.

Interdicția la transferuri cu care Dinamo s-a confruntat în vară a ajutat clubul alb-roșu să intre într-un top select. CIES Football Observatory a efectuat un studiu cu privire la numărul de jucători „crescuți” de cluburile europene care evoluează în prezent într-una dintre cele 31 de divizii de top ale țărilor membre UEFA.

Farul și Dinamo, într-un top select

Ierarhia este condusă de Ajax Amsterdam, care a crescut 81 de jucători prezenți în acest moment în oricare dintre primele divizii europene. Șahtior Donețk este pe 2, cu 75 de jucători, iar Sporting CP pe locul 3.

Un club din România, Farul, ocupă locul 24, cu 41 de astfel de jucători. Farul se află deasupra unor cluburi imense, precum Anderlecht (40), Manchester City (37), Manchester United (35), Chelsea (35), AS Monaco (34). Ceva mai jos se regăsește alb club român, Dinamo, cu 32 de jucători din propria pepinieră la nivelul unei prime divizii.

Dinamo este peste Valencia (31), Atletico Madrid (29), Bayern Munchen (28), Inter (26) și Tottenham (24)!

Mulți dintre jucătorii din Academie au fost promovați de Dinamo în ultimul an. Printre aceștia se numără Mihai Eșanu, Ștefan Fara, David Țone, Ionuț Amzăr, Geani Crețu, Ahmed Bani, Valentin Borcea, Andreas Mihaiu.

Situația la nivelul primelor 5 campionate europene

Atunci când vine vorba jucătorilor din campionatele din TOP 5 (Anglia, Spania, Germania, Italia și Franța), Real Madrid și Barcelona conduc clasamentul, cu câte 42 de fotbaliști care evoluează la acest nivel. Sub cei doi granzi din Spania se află Lyon (32), Rennes și PSG (ambele 30).

VIDEO. Victor Becali, despre situația de la Dinamo: „Cea mai mare greșeală a fost aducerea lui Bonetti”

Citește mai multe știri despre cluburile din România: 

Dinamo poate bifa azi două transferuri » Soțiile lor sunt decisive

Dinamo are o clauză specială pentru jucătorii aduși de Rednic » Când pot pleca de la echipă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
bjk86
bjk86  •  26 Octombrie 2021, 08:25

Faceti si voi niste topuri..

dragdim
dragdim  •  26 Octombrie 2021, 06:30

Minunat! Cu ce ne ajuta topul asta? La calitatea jucătorilor suntem pe locul 408.

paolo13
paolo13  •  26 Octombrie 2021, 06:12
Postat de creeperno115 pe 25 Octombrie 2021, 22:35

Asa mai scoatem si noi capul prin Europa

Sunteți pana în gât, ce sa scoateți?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează