FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // Trădările i-au ruinat pe „spartani” » Momentul exact care a schimbat totul la Dinamo: „De banii ăștia să vă luați lumânări!”

În 2007, dinamoviștii au serbat într-un mod special câștigarea titlului. De atunci, roș-albii n-au mai devenit campioni FOTO fcdinamo.ro
În 2007, dinamoviștii au serbat într-un mod special câștigarea titlului. De atunci, roș-albii n-au mai devenit campioni FOTO fcdinamo.ro

Articol de , - Publicat miercuri, 24 iulie 2019 00:00

Jucătorii ultimei mari echipe a câinilor, cea din 2007, ”spartanii”, cum li se spunea, văd în scandalul de acum continuarea răului făcut când au acceptat bani de la Becali.

În schimbul de "directe" cu Mircea Rednic, Florin Prunea a readus ieri la lumină un scandal pe care mulți dintre jucătorii "câinilor" din 2007 îl consideră începutul sfârșitului ultimei mari echipe pe care a avut-o Dinamo: "Un adevărat blestem, care persistă și astăzi".

"Mai țineți minte celebrul caz cu Lobonț, când l-au bătut jucătorii, când l-au pocnit prin vestiar, pentru că a luat banii la meciul cu CFR Cluj? Cred că știți, că e de notorietate. Cu Steaua! Mircea Rednic a luat atunci de la Steaua de trei ori! A luat și de la morți, și de la vii", s-a dezlănțuit Prunea, la TV Digi Sport.

Miza, locul doi

La ce se referă președintele lui Dinamo? Episodul la care face referire, relatat pe larg de Gazetă la vremea respectivă, a izbucnit în mai 2007, la meciul Dinamo - CFR Cluj. "Câinii" se aflau pe primul loc, erau campioni matematic, miza partidei fiind legată de ocupanta locului doi. Poziție pentru care se băteau CFR și Steaua, actuala FCSB, ce vizau prezența în turul 3 preliminar al Ligii. Urma meciul direct Dinamo - CFR.

Marii rivali din Ghencea se aflau la mâna dinamoviștilor, care în culise s-au vorbit s-o ajute pe CFR. "Din ce discutaserăm noi între noi, cu conducătorii și cu fanii, ideea era că CFR trebuie să prindă Liga. Mai mult, suporterii au amenințat că dacă vor avea senzația unei abateri de la plan, vor intra pe teren, ca să pierdem la «masa verde»", și-au amintit mai mulți jucători ai "câinilor" din acea perioadă.

Înțelegerea din vestiar a picat 

Însă pe teren lucrurile au stat cu totul altfel. Dinamo a câștigat cu 1-0, gol Adrian Cristea, iar fanii au stat cuminți în tribune! Ulterior s-a aflat că, pentru a fi sigur că alb-roșiii își vor apăra corect șansele și vor fi motivați, Gigi Becali a luat legătura cu șefii lor și le-a propus un milion de euro drept primă pentru o victorie cu CFR-ul!

Iar acționarii dinamoviști au acceptat! Mai mult, pentru a se asigura că nu este o cacealma a lui Gigi, "câinii" au cerut ca banii să le fie aduși înainte de joc. Livrarea s-ar fi făcut cu o valiză, despre care s-a spus ba că ar fi fost dusă la Săftica cu o seară înaintea partidei, ba că ar fi fost preluată direct de șefi.

Au schimbat locul

Becali, se știe, a urmărit meciul din loja acționarilor din "Ștefan cel Mare". Cu fularul alb-roșu la gât! Iar la final, în timp ce el jubila, în tabăra lui Dinamo s-a declanșat scandalul. Când toată lumea credea că merge să sărbătorească victoria și titlul la restaurant, echipa se grăbea de fapt spre locul în care urma să se împartă "cașcavalul".

Traseul trebuia să fie spre cantonamentul de la Săftica, însă pe drum s-a hotărât ca autocarul să oprească în cartierul Aviației, la hotelul lui Dumitru Dragomir. Cum la "Crystal Palace" era lume multă, jucătorii și antrenorul Mircea Rednic au stabilit o nouă întâlnire, a doua zi, într-una dintre lojele stadionului din "Ștefan cel Mare".

"De ăștia să vă luați lumânări!"

La întrunire, circ total! Deși știau că e vorba de un milion de euro, "Puriul" le-a adus fotbaliștilor săi o geantă cu doar 250.000. Liderii vestiarului au explodat și spiritele s-au încins instant. Lobonț l-a amenințat pe Rednic, iar apoi a băgat mâna-n bani și i-a aruncat în aer, țipând: "De ăștia să vă luați lumânări!". Dar unii dintre coechipierii săi ar fi acceptat în cele din urmă cât li s-a dat.

Astăzi, câțiva dintre protagoniștii acelor momente susțin că "atunci s-a frânt ultima mare echipă a lui Dinamo. A fost ca un blestem. Clubul nu și-a mai revenit niciodată".

12ani sunt de când Dinamo n-a mai câștigat un titlu de campioană a României

CORNEL DINU CONFIRMĂ:

"Sunt vinovați și cei de la Dinamo că au permis o nouă descălecare a lui Rednic. Prima a fost când a sărit Lobonț la el, când s-a dat o primă de la Becali"

"Prima n-au vrut s-o împartă după meci și s-au dus la hotelul lui Mitică Dragomir. A doua zi, când a venit domnul Rednic cu banii, nu mai era suma întreagă"

"Lipseau o sută și ceva de mii de euro și a sărit Lobonț să-l bată. Eu am spus despre Rednic că e un antrenor bun, inteligent, dar și hoții fură"

N&D n-a fost implicat

La vremea acelui scandal, cuplul Claudiu Niculescu - Ionel Dănciulescu era motorul echipei. Și n-a acceptat sub nicio formă să-și păteze renumele. Aflând ce se pune la cale, Clau-gol și Danciu și-au făcut rost de câte-o suspendare și au urmărit meciul cu CFR Cluj din tribună

"M-au vândut conducătorii"

Senzația că un blestem s-a abătut asupra clubului a fost întărită și de cele întâmplate în stagiunea 2008-2009. Dinamo a condus 80 la sută din campionat, pentru a cădea inexplicabil în ultimele trei etape. A pierdut atunci nu doar primul loc, ce asigura accederea directă în grupele Ligii, în fața Unirii Urziceni, ci și poziția a 2-a, ocupată la final de Poli Timișoara. Rednic s-a justificat atunci, dând vina pe conducători: "Ei m-au vândut".

"Îl dau în judecată pe Prunea"

Mircea Rednic l-a atacat ieri dur pe Prunea după ce ultimul îl acuzase că a luat comisioane la transferurile de jucători. "Zicea că are probe, chiar îl rog să vină. Eu aveam o impresie despre el, dar nu credeam că e prost. La Dinamo nu te poți c**a de foame și el vorbește de sute de mii de euro comisioane. Să vadă hârtia unde eu am renunțat la salarii. El mă face căpușă pe mine... Noi nu aveam bani să ne plătim salariile, de-aia au apelat la mine. Decât să ajungem să ne împrumutăm ca alții pe la Gigi Becali sau pe la bănci, s-a apelat la mine. Domnul Prunea să vină să probeze cu martori. E prostuț băiatul!", a punctat fostul antrenor al "câinilor", care l-a amenințat: "O să plătească. Îl dau în judecată!".

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (83)
fcu1948
fcu1948  •  24 Iulie 2019, 19:10
Postat de gabonne1982 pe 24 Iulie 2019, 15:59

La acel meci din 1998, Frasineanu a facut hent-ul in careu, dar asta are o mai mica importanta.Si poate ca nici faptul ca o parte dintre jucatorii Craiovei au murit pe teren impotriva propriului interes, iar cealalta parte nu acceptase trocul n-ar fi atat de relevant.Ce mi se pare cel mai important la acel meci, este eroarea voita a arbitrilor care i-au refuzat Rapidului un gol al lui Marinescu dupa un sut din afara careului in care mingea intrase jumatate de metru in poarta.Daca acel gol ar fi fost validat, restul nici nu mai conta.Central a fost atunci Salomir daca-mi amintesc eu bine si a urmat aceleasi directive de-a incurca Rapidul cum o facuse si Savaniu la Bacau cu cateva etape in urma in acel sezon

Corect, echipa Craiovei a fost rupta in 2: unii trăgeau tare iar alții au lăsat-o mai moale. Dar titlul i-a fost furat Rapidului de arbitraj, au anulat un gol perfect valabil al giulestenilor la scorul de 2-2. Sigur au făcut-o pt 5teaua, nu pt Craiova. La înfrângere Craiova avea locul asigurat in ediția 1999 a Cupei UEFA.

fcu1948
fcu1948  •  24 Iulie 2019, 19:06
Postat de fara_pista pe 24 Iulie 2019, 16:50

După cum ți-am zis, fcu1948, fii combativ! Dar măcar fii cât de cât logic în exprimare... Că doar tu ai scris: „nu blauri făcute de Craiova, cum afirmi tu fără dovezi”, deși eu nu am făcut decât să scriu ceea ce știe toată lumea: Corvinul-Craiova 0-2, hunedorenii penalizați cu 2 puncte, Craiova nu. Decizia nu eu am luat-o ci FRF (or fi avut dovezi?)... Și Universitatea a ieșit campioană cu cele 2 puncte oferite de Corvinul. Pe urmă, ca să-mi arăți ce bandiți sunt ăia de la Steaua, dai un link spre un articol cu un titlu incendiar: VIOREL HIZO SCOATE LA SUPRAFAȚĂ UN BLAT FĂCUT DE STEAUA ACUM 28 DE ANI. Ia să vedem ce mârșăvii a mai făcut 5teaua (așa le zici după recentul 5-1 administrat Craiovei la Severin?...). Și citim spusele lui Hizo, antenorul lui Inter Sibiu: „Noi mergeam în cupele europene dacă Steaua lua campionatul în detrimentul Craiovei. PATRONII ECHIPEI NOASTRE își doreau să mergem în Cupa Uefa. Conduceam cu 1-0 și am vorbit cu toată lumea: «Ce facem?». AM DECIS CĂ VREM SĂ MERGEM ÎN CUPA UEFA. S-a ajuns să pierdem.” Acum recitește ce e scris cu litere mari și explică-ne unde-i blatul făcut de Steaua? Și sibienii nici măcar n-au băgat juniorii, ca alții, știi tu cine...

Blatul amice a constat in faptul ca *** ca sa bată 5teaua. A afirmat-o inclusiv Dorinel Munteanu care juca atunci la Inter Sibiu. Dar din el nu ai mai citat și evident nu ai bolduit. Cu punctele alea 2 dăruite de sibieni, 5teaua s-a luptat pana in ultima etapa. Și culmea, nimeni nu a fost penalizat după acel blat. Și încă ceva: in tur Univetsitatea Craiova a învins Corvinul cu 8-1. Repet 8-1. La așa mare diferenta de valoare, mai avea Craiova nevoie sa-i cedeze Corvinul meciul in retur????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fara_pista
fara_pista  •  24 Iulie 2019, 16:50
Postat de fcu1948 pe 24 Iulie 2019, 10:39

Nu-ți spun eu de ultimul titlu al Craiovei maxima, îți spun Hizo și Dorinel Munteanu, adică cei care au fost implicați direct în blaturi. Și culmea, nu blauri făcute de Craiova, cum afirmi tu fără dovezi, ci de echipa contracandidată, 5teaua. Și încă ceva, parcă Hizo și Dorinel Munteanu au legături și cu dinamu, nu? https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/video-viorel-hizo-scoate-la-suprafata-un-blat-facut-de-steaua-acum-28-de-ani-conduceam-cu-1-0-si-am-zis-ce-facem-560396.html https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/exclusiv-dorinel-munteanu-dezvaluie-blatul-pentru-castigarea-campionatului-arbitrul-a-spus-f-ti-copilul-***-stai-in-banca-ta-ai-venit-sa-ne-scoti-banii-din-buzunar-542637.html

După cum ți-am zis, fcu1948, fii combativ! Dar măcar fii cât de cât logic în exprimare... Că doar tu ai scris: „nu blauri făcute de Craiova, cum afirmi tu fără dovezi”, deși eu nu am făcut decât să scriu ceea ce știe toată lumea: Corvinul-Craiova 0-2, hunedorenii penalizați cu 2 puncte, Craiova nu. Decizia nu eu am luat-o ci FRF (or fi avut dovezi?)... Și Universitatea a ieșit campioană cu cele 2 puncte oferite de Corvinul. Pe urmă, ca să-mi arăți ce bandiți sunt ăia de la Steaua, dai un link spre un articol cu un titlu incendiar: VIOREL HIZO SCOATE LA SUPRAFAȚĂ UN BLAT FĂCUT DE STEAUA ACUM 28 DE ANI. Ia să vedem ce mârșăvii a mai făcut 5teaua (așa le zici după recentul 5-1 administrat Craiovei la Severin?...). Și citim spusele lui Hizo, antenorul lui Inter Sibiu: „Noi mergeam în cupele europene dacă Steaua lua campionatul în detrimentul Craiovei. PATRONII ECHIPEI NOASTRE își doreau să mergem în Cupa Uefa. Conduceam cu 1-0 și am vorbit cu toată lumea: «Ce facem?». AM DECIS CĂ VREM SĂ MERGEM ÎN CUPA UEFA. S-a ajuns să pierdem.” Acum recitește ce e scris cu litere mari și explică-ne unde-i blatul făcut de Steaua? Și sibienii nici măcar n-au băgat juniorii, ca alții, știi tu cine...

Vezi toate comentariile (83)
Comentează