FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CSU CRAIOVA 0-2

VIDEO + FOTO Și-au îndeplinit misiunea pe „Arc” » Universitatea Craiova s-a chinuit cu Dinamo, dar începe bine noul sezon

Articol de , , , - Publicat luni, 17 iulie 2023 23:33 / Actualizat marti, 18 iulie 2023 11:47

Universitatea Craiova a început sezonul cu o victorie împotriva lui Dinamo, scor 2-0. Andrei Ivan a marcat din penalty. Ahmed Bani, din tabăra „câinilor”, nu a reușit să îl imite. Markovic a rezolvat totul în prelungiri. 

Craiova are puterea, banii și e favorită împotriva lui Dinamo. S-a ajuns la așa ceva, împotriva miezului istoriei pe care o are Universitatea și împotriva forței pe baza căreia și-au construit istoria „câinii roșii”.

Bătăi de cap pentru Neagoe » Koljic s-a accidentat la pauză și i-a încurcat toate planurile
Dinamo - CSU Craiova
Bătăi de cap pentru Neagoe » Koljic s-a accidentat la pauză și i-a încurcat toate planurile

Numele oltenilor sună cu mult mai bine, bugetul lor e mai mare, pretențiile lor sunt cu mult mai mari în comparație cu acelea pe care le au adversarii care sunt mai preocupați de judecători sindici decât de antrenamente.

Universitatea Craiova, chin în deplasarea cu Dinamo

Pe teren, numele nu mai arată la fel de bine. E și meritul lui Dinamo, o formație pe care Burcă o pregătește și o aranjează astfel încât să joace mai bine decât i-ar permite armele reale, dar este mai ales vina Craiovei. 

Și mai e și vina noastră, fiindcă am crezut în atâția ani că Alexandru Mitriță ar fi un fotbalist foarte bun, chiar dacă el nu a putut să joace nicăieri. La națională, nu. Nu în Italia, nu în Grecia, nu în Arabia, nu în America.

+33 FOTO

El a fost promovat excelent și la prezentarea cea mai recentă, ca o vedetă care ar fi revenit ca să garanteze succese pe care nu le-a obținut niciodată, de fapt.

Și la fel este promovat Andrei Ivan, extrema-vârf, jucătorul fără post, fostul viitor mare fotbalist pe care Universitatea l-a aruncat ca pe un bumerang pe care apoi l-a găzduit mai mult cu gândul că ar putea fi posibil ca el să fie, totuși, bun și să profite alții. Doar că nu este bun nici măcar în duelul cu Amzăr, un tânăr a cărui experiență maximă în fotbal a fost sezonul trecut din liga a doua.

Craiova joacă atât de slab, încât asistă în multe momente cum o pasează Dinamo, o formație care nu s-a descurcat foarte bine nici măcar în "B".

7 victorii consecutiveare CSU Craiova în duelurile cu Dinamo

Marchează Ivan dintr-un penalty pe care îl obținuse Mitriță, faultat de către portarul Golubovici. 

Dinamo are un penalty din care poate să egaleze, dar îl ratează Ahmed Bani. Aceasta e singura diferență semnificativă dintre Andrei Ivan, un jucător foarte bine plătit și tranzacționat până acum cu milioane de euro, și Bani, un tânăr care abia acum s-a cam apucat de fotbal.

Oltenii au mai punctat o dată, profitând de spațiile lăsate de „câinii” fugiți în atac. Markovic a fructificat pasa lui Mitriță.

Victorie oltenească pe „Arcul de Triumf”

Craiova învinge, ia punctele, dar victoria arată rău, ca una ciupită în Cupa României într-un meci cu un club venit din liga a doua, unul chinuit și sportiv, și economic.

Universitatea s-a chinuit și din cauza regulii U21, cea mai mediatizată reformă a Federației, un criteriu din cauza căruia un internațional român, Markovici, și unul bosniac, Koljici, stau pe bancă și se uită cum se joacă de-a fotbalul Atanas Trică doar fiindcă el e foarte tânăr.

VIDEO Jucătorii Craiovei s-au bucurat împreună cu fanii după victoria cu Dinamo, 2-0

FINAL » Dinamo - Universitatea Craiova 0-2

Dinamo - Universitatea Craiova » Echipele de start

Dinamo: A. Golubovic - G. De Moura, Giafer, Bena, Amzăr - N. Roșu, Larrucea, D. Iglesias, Ghezali - A. Bani, Abdallah 
Rezerve: Dujmovic - V. Borcea, R. Grigore, Patriche, Țîră, Concalo Gregorio, Cr. Costin, I. Roșu, Dr. Irimia 
Antrenor: Ovidiu Burcă

+33 FOTO

CS Universitatea Craiova: I. Popescu - Borța, Zajkov, R. Silva, N. Bancu - Al. Crețu, Screciu - A. Ivan, Roguljic, Mitriță - A. Trică 
Rezerve: Lazar - Badelj, Ndong, Mateiu, Căpățînă, Ișfan, M. Danciu, Markovic, Koljic 
Antrenor: Eugen Neagoe

  • Atanas Trică (19 ani) este titular în atacul oltenilor. Eugen Neagoe a mizat pe el pentru respectarea regulii U21. Markovic și Koljic, doar rezerve în aceste condiții.

Stadion: „Arcul de Triumf” (București)
Arbitru: Horațiu Feșnic / A1: Valentin Avram; A2: Alexandru Cerei 
Arbitru VAR: Iulian Dima; Arbitru AVAR: Valentin Dumitru

Ahmed Bani, penalty ratat în minutul 59

Alexandru Crețu l-a ținut în careu pe Bena, dar portarul Popescu a blocat execuția lui Ahmed Bani. Pentru Popescu este al 4-lea penalty parat din ultimele 8 pe care le-a avut în față.

Și-au îndeplinit misiunea pe „Arc” » Universitatea Craiova s-a chinuit cu Dinamo, dar începe bine noul sezon
FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

Penalty pentru Universitatea Craiova în minutul 53

Portarul Golubovic l-a agățat evident pe Mitriță în interiorul careului. Ivan a transformat fără emoții.

Și-au îndeplinit misiunea pe „Arc” » Universitatea Craiova s-a chinuit cu Dinamo, dar începe bine noul sezon
FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

Koljic s-a accidentat la încălzire 

Elvir Koljic s-a accidentat în timpul încălzirii pe care a efectuat-o la pauză. Eugen Neagoe a fost nevoit să improvizeze din nou. Jovan Markovic a intrat în locul lui Atanas Trică în atac. 

Și-au îndeplinit misiunea pe „Arc” » Universitatea Craiova s-a chinuit cu Dinamo, dar începe bine noul sezon
FOTO: Captură TV @Prima Sport 1

Pentru că rămăsese fără fotbalist U21, antrenorul lui CSU a fost nevoit să mai efectueze o înlocuire, Danciu în locul lui Roguljic.

Minutul 20, incident minor în spatele băncii lui CSU Craiova

Un fan dinamovist aflat la Tribuna I s-a apropiat prea mult de banca lui Eugen Neagoe. Firma de pază a intervenit, a vrut să îl evacueze, dar situația s-a calmat la rugămințile celorlalți suporteri din zonă.

Și-au îndeplinit misiunea pe „Arc” » Universitatea Craiova s-a chinuit cu Dinamo, dar începe bine noul sezon
FOTO: Vlad Nedelea (GSP.ro)

UPDATE 21:30 // Atmosferă incendiară la startul partidei: torțe aruncate spre sectorul oltenilor

Atmosfera pe arena „Arcul de Triumf” este incendiară. Și la figurat, dar și la propriu. Din sectorul ocupat de Peluza Sud a lui Dinamo au zburat mai multe torțe în direcția galeriei Universității. 

UPDATE 20:45 // Liviu Ganea așteaptă să își vadă fosta echipă la lucru

UPDATE 20:30 // Sold-out la revenirea lui Dinamo în SuperLigă

UPDATE 20:00 // Jandarmeria a închis traficul

Jandarmeria a închis tot traficul spre Mănăstirea Cașin, pentru că suporterii Craiovei intră pe la Peluza Sud. Iar toți suporterii lui Dinamo care au bilet la tribuna a II-a și în PCH trebuie să intre prin complexul de atletism, ocolind toată arena.

Fanii oltenilor s-au adunat în fața Comitetului Olimpic Român, lângă stadion, iar de acolo vor merge în peluză in grup organizat.

Lotul lui Dinamo pentru meciul cu Universitatea Craiova

Fundașul Josue Homawoo (25 de ani) a fost prezentat ieri de Dinamo dar nu e în lot pentru meciul de diseară. Restul achizițiilor prezentate sunt disponibile: Abdallah (atacant), Politic (extremă dreapta), Costin (fundaș dreapta), Gregorio (atacant) și Golubovic (portar). Portarul Denis Oncescu nu e în lot și urmează să-și definitiveze zilele acestea împrumutul la Chiajna.

Dinamoviștii din sezonul trecut și-au păstrat numerele de pe tricou, în afară de Gorka Larrucea, care a trecut de la 88 la 8. Numărul lui Andrei Florescu, 98, a fost preluat de Cristi Costin, iar pentru mijlocașul dinamovist se caută soluții de împrumut ca să joace mai mult, la fel și pentru Geani Crețu.

Și-au îndeplinit misiunea pe „Arc” » Universitatea Craiova s-a chinuit cu Dinamo, dar începe bine noul sezon

Poze cu jucătorii la FanZone 

Dinamoviștii au anunțat că vor reactiva azi FanZone-ul, așa cum s-a întâmplat pe final de Liga 2. Suporterii își vor putea face poze cu favoriții la stadionul „Arcul de Triumf”, înainte de meci.

E un nou sezon. Campionatul e diferit, dar Arcul de Triumf a rămas la fel de frumos și gazonul la fel de verde. Adu-ți...

Posted by Dinamo Bucuresti on Monday, 17 July 2023

Dinamo - Universitatea Craiova, derby pe „Arcul de Triumf”

Runda inaugurală a ediției #106 de campionat programează în închidere un duel de gală, cel dintre Dinamo, revenită în Superliga României după un an petrecut în liga secundă, şi Universitatea Craiova, echipă aflată mereu în lupta pentru locurile fruntaşe. 

De la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă în 2014, cele două echipe s-au întâlnit de 18 ori în principala competiţie internă, de 3 ori s-au impus bucureştenii, de 9 ori au câştigat oltenii, iar alte 6 partide s-au terminat la egalitate. 

  • Cel mai recent succes în campionat din contul grupării roş-albe s-a consemnat pe 15 decembrie 2018, Dinamo - CSU Craiova 3-0 (Mattia Montini - triplă). Au urmat 6 victorii la rând ale alb-albaştrilor, ultima fiind una istorică: 10 februarie 2022, Dinamo - CSU Craiova 1-6 (singurul meci din istoria dinamoviştilor în care au încasat 6 goluri pe teren propriu). 
  • Partida va consemna şi debutul tehnicianului Ovidiu Burcă în Superligă, de numele lui legându-se, într-o proporţie însemnată, promovarea spectaculoasă reuşită de bucureşteni în vara acestui an. 
  • De partea cealaltă, Eugen Neagoe se află la al 12-lea sezon pe prima scenă, interval în care a strâns 244 de meciuri din postura de antrenor principal. 
  • Nu în ultimul rând, de notat reîntoarcerea lui Alexandru Mitriţă la Universitatea Craiova. În cazul în care va fi utilizat, acesta va bifa meciul cu numărul 100 pe prima scenă din România (50 jocuri la Viitorul, 49, până acum, Universitatea Craiova).

8.000 de spectatorivor fi pe „Arcul de Triumf”, duelul e sold-out

VIDEO. Conferință de presă Dinamo

DINAMO - Conferință de presă premergătoare partidei cu CSU Craiova de mâine

Neluț Roșu și Ovidiu Burcă vor oferi declarații cu ocazia debutului „câinilor” în Superligă, după un an de supliciu în Liga a 2-a. Partida cu CSU Craiova de mâine se va juca pe un „Arcul de Triumf” sold-out.

Posted by Gazeta Sporturilor - GSP on Sunday, July 16, 2023

VIDEO. Conferință de presă Universitatea Craiova

🔵 LIVE | Conferința de presă premergătoare meciului cu Dinamo.

🔵 LIVE | Conferința de presă premergătoare meciului cu Dinamo.

Posted by Universitatea Craiova on Saturday, July 15, 2023

Tot din Superliga:

CFR a făcut anunțul: a vândut un triplu campion în Arabia Saudită
CFR CLUJ
CFR a făcut anunțul: a vândut un triplu campion în Arabia Saudită
„E un câștig, FCSB nu va mai fi la fel de expusă cu el” » Ilie Dumitrescu a dat verdictul așteptat de fanii roș-albaștrilor: pe cine a remarcat cu FCU Craiova
FCU CRAIOVA - FCSB 1-3
„E un câștig, FCSB nu va mai fi la fel de expusă cu el” » Ilie Dumitrescu a dat verdictul așteptat de fanii roș-albaștrilor: pe cine a remarcat cu FCU Craiova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (127)
legio.sud
legio.sud  •  18 Iulie 2023, 17:39
Postat de .Caravela pe 17 Iulie 2023, 23:34

victorie meritata a Stiintei, Mitrita un mare castig, dar de marcat, tot Ivan si Markovici marcheaza. L.Popescu de nationala. Bancu meci excelent la revenire. Victorie insda mica in fata unui dinamo foartye subtire dar ambitios. dinamo n-are echipa de prima liga. comentatorii au fost de departe cei mai slabi din acest ansamblu, partinitori, negativisti, plini de ifose si fiere.

Corect , comentatorii la toate televiziunile sunt hateri din București .

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  18 Iulie 2023, 17:19
Postat de brujo pe 18 Iulie 2023, 16:25

De la tine n-am ce lua, praful zboara singur ...

Poti sa iei macat un sfat, incearca sa nu mai fi asa penibil

brujo
brujo  •  18 Iulie 2023, 16:25
Postat de eterrna.terrra.nova pe 18 Iulie 2023, 15:51

Iar tu de la mine, asta e viata :))

De la tine n-am ce lua, praful zboara singur ...

Vezi toate comentariile (127)
Comentează