FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - UTA

De doi bani speranță pentru Dinamo, după 7 eșecuri la rând » Ce s-a întâmplat la precedentele debuturi ale lui Mircea Rednic pe banca roș-albilor

Ce s-a întâmplat la precedentele debuturi ale lui Mircea Rednic pe banca lui Dinamo
Ce s-a întâmplat la precedentele debuturi ale lui Mircea Rednic pe banca lui Dinamo

Articol de - Publicat sambata, 02 octombrie 2021 11:17 / Actualizat sambata, 02 octombrie 2021 12:01

De doi bani speranță pentru Dinamo, după seria de 7 eșecuri consecutive. Mircea Rednic (59 de ani) fie a învins, fie a remizat la prima partidă a fiecăruia din cele patru mandate precedente.

Mircea Rednic începe astăzi al 5-lea său mandat la gruparea din Ștefan cel Mare. Niciodată situația n-a fost atât de jalnică precum cea din prezent la debutul misiunii „Puriului”! În primele trei mandate, a început munca din vara, după perioada de pregătire făcută de el. În 2018, a venit în octombrie, după ce Claudiu Niculescu a fost menținut doar trei meciuri, și a preluat echipa în a doua jumătate a clasamentului. 

Având în vedere realitatea neagră cu care se confruntă „câinii roșii” - 7 eșecuri consecutive -, dinamoviștii pot spera la un rezultat satisfăcător diseară doar prin prisma debuturilor pe care Rednic le-a avut ca antrenor al bucureștenilor. N-a pierdut niciodată în prima partidă, o victorie și trei remize până acum:

  • FC Național - Dinamo 1-2
  • Pandurii - Dinamo 1-1
  • ASA Târgu Mureș - Dinamo 0-0
  • Dinamo - Dunărea Călărași 1-1

„Rednic impune un respect mai mare”

Mircea Rednic a început de joi antrenamentele la Săftica, va continua tot acolo, cu un stagiu centralizat, misiunea de a-i resuscita pe roș-albi. „Jucătorii sunt mai motivați la antrenamente, vor să impresioneze. Și fiindcă e un tehnician nou, și pentru că Rednic impune un respect mai mare”, au povestit cei ce au asistat la ședința de pregătire. Sorescu, Moldoveanu, Rici Grigore și Neicuțescu au lucrat cu Mircea în mandatul precedent.

Cum își caracterizează Rednic precedentele mandate în alb-roșu:

- „Primea mea venire la Dinamo ce a însemnat? Campionatul”

- „A doua venire, ne-am bătut la campionat cu Urziceni și s-a pierdut cum s-a pierdut în ultimele etape”

- „Al treilea an, am terminat campionatul regulat la un punct de Astra. Am intrat în play-off și s-a format o echipă foarte bună. Dacă aș fi rămas, echipa se bătea la titlu, clar”

- „Ultimul an, când am venit, echipa era pe locul 12 și aveam obligația de la patron ca toți jucătorii cu salarii mai mari de 6.000 de euro să plece. Am fost obligat să renunț la 7-8 jucători. Ne-am salvat de la retrogradare, după a treia etapă de play-out, după care am vrut să-mi formez o echipă pentru la anul. Așa cum se stabilise, dar nu s-a mai întâmplat. Am plecat pentru că unii nu și-au dorit, nu am vrut eu. Iar cei care nu și-au dorit să continue cu mine au pus umărul la crearea situației de acum. Și știți la cine mă refer”. 

1 gola marcat Dinamo în această serie 007, primind 20

22 de jucătoriau înscris în poarta "câinilor" din totalul celor 96 de marcatori din Liga 1

7 meciurifără gol marcat a strâns Dinamo în primele 10 etape

Am văzut că toată lumea zice că echipa e vai de mama ei, că jucătorii nu merită să joace în Liga 1. Trebuie să umblu puţin la sentiment. Au şi ei un pic de orgoliu. Acum, cu un alt antrenor, poate cu mai multă disciplină, au posibilitatea să arate că merită să joace la Dinamo
- Mircea Rednic, antrenor Dinamo

Laszlo Balint: „Câini și la propriu și la figurat”

UTA se luptă pentru play-off, dar a venit în Capitală după două eșecuri cu același scor, 0-1, cu Filiași (Cupa României) și cu CFR (L1). Antrenorul Laszlo Balint este de părere că misiunea arădenilor va fi mai grea diseară: „Suntem în faţa unui meci foarte dificil, mergem la Dinamo, o formație aflată într-un moment foarte greu, după o succesiune de eşecuri neaşteptate. Nici noi nu suntem într-un moment prea bun. Ei vor fi câini şi la propriu, şi la figurat în dorinţa de a-şi apropria prima victorie după mult timp şi noi trebuie să răspundem cu aceeaşi măsură".

VIDEO Cea mai mare umilință din ultimul mandat al lui Rednic la Dinamo

Citește mai multe știri din Liga 1:

5 de cinci stele » Rednic completează echipa antrenorilor de TOP din acest sezon al Ligii 1

Ce a observat Panduru după Chindia - FCSB: „Dacă Keşeru şi Budescu ştiu, bănuiesc că ştie toată lumea”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
creeperno115
creeperno115  •  02 Octombrie 2021, 22:55

Sa dispara de pe acum!

catalin.palcu
catalin.palcu  •  02 Octombrie 2021, 18:51
Postat de bjk86 pe 02 Octombrie 2021, 14:35

Moldoveanu, nici cu poarta goala nu marcheaza, Grigore, e varza murata si ***, cand ajunge mingea la el, ma rog sa o degajeze cat mai repede ca sigur urmeaza o pasa la adversar. De Giani ce sa zic, nu stiu ce cauta ala in aparare, defapt nu stiu ce cauta in echipa, e foarte slab, nu e in stare sa dea o pasa de 5 metri, sa faca un dribling ceva, mai mult incurca jocul..

parerea mea ca cei enumerati de tine vor fi curatati cat de curand, nu-i prinde Craciunul la echipa. o sa aduca Rednic inca 2-3 jucatori, o sa intre la joc si Pinto, o sa fie si Matei disponibil si cred ca dispar cele 3 cosmaruri ambulante

bjk86
bjk86  •  02 Octombrie 2021, 14:35
Postat de e.moti.on pe 02 Octombrie 2021, 13:24

rednic trebuie sa faca curatenie - giani cretu din las fierbinti de ex nu poti face fotbalist , a aratat tot ce poate pana acum adica numa ` balbaieli si gafe , moldoveanu a ratat din toate pozitiile posibile, rici grigore nu face marcaj in niciun meci , radu e limitat ca fotbalist-in schimb amzar,bani , pot fi o solutie daca cresc cum trebuie in joc

Moldoveanu, nici cu poarta goala nu marcheaza, Grigore, e varza murata si ***, cand ajunge mingea la el, ma rog sa o degajeze cat mai repede ca sigur urmeaza o pasa la adversar. De Giani ce sa zic, nu stiu ce cauta ala in aparare, defapt nu stiu ce cauta in echipa, e foarte slab, nu e in stare sa dea o pasa de 5 metri, sa faca un dribling ceva, mai mult incurca jocul..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează