FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - VIITORUL 3-2

DINAMO - VIITORUL 3-2 // VIDEO+FOTO Trăiască regele câinilor! Răzbunare spectaculoasă a dinamoviștilor » Cum arată ACUM clasamentul Ligii 1

Articol de - Publicat duminica, 27 octombrie 2019 22:30

Dinamo a câștigat meciul cu Viitorul, scor 3-2 (Perovic '29, Sorescu '31, I. Filip '61 / Iancu '76, Boboc '79), din etapa cu numărul 14 a Ligii 1. 

Uhrin face minuni, a transformat-o pe Dinamo de care râdea tot campionatul într-o formație care demontează Viitorul lui Hagi și se apropie de playoff.

Dusan Uhrin trebuie să fi transformat lotul pe care l-a găsit la Dinamo într-o armată din roboți cărora le-a împrumutat fizionomia fotbaliștilor-oameni care se făceau de râs la începutul sezonului. Doar așa ar fi mai simplu de priceput progresul uimitor pe care l-a creat cehul. Ca în basme, caii răpciugoși au devenit animale excelente pentru curse. Câinii, în cazul acesta. 

Ce le face? 

Ioan Filip, mijlocașul rudimentar care plictisea spectatorii cu jocul lui de contabil postat în fața apărării, recuperează în terenul adversarului și înscrie cu un șut din afara careului. Perovici, un pacient etichetat deja ca transfer ratat, ajunge titular și marchează golul care deschide spectacolul. Sorescu, un jucător de bandă cu post incert, ceva între fundaș și extremă, dă o pasă decisivă și un gol. Minuni în serie, care au ridicat echipa de pe ultimul loc, de la statutul de glumă bună pentru rivali la cel de concurentă serioasă pentru un loc în playoff. Dinamo a ajuns pe poziția a șaptea, în fața graniței turneului pentru titlu.  

Minunile lui Uhrin funcționează în jurul constantei Nistor. Mijlocașul fără juniorat, crescut ca pe timpuri, cu tehnica dobândită din miuțe cu prietenii și cu vecinii din sat, dă peste cap InStatul cu efortul grozav din fiecare meci și contribuit la aproape toate fazele care contează. El a creat primul gol cu o deschidere inspirată pentru Mrzljak, apoi i-a oferit balonul lui Sorescu pentru 2-0.  

„Foarfeca” de coșmar 

Are și Uhrin limitele lui! În spiritul lui Zeman, un antrenor ceh mai cunoscut în Europa decât e Dusan Uhrin junior, roș-albii atacă frumos și des, adună goluri și le combină cu o apărare șubredă. Linia defensivă a lui Dinamo e o invitație pentru adversari! Piscitelli limitează pagubele, însă italianul n-are cum să reziste, fiindcă oamenii din fața lui țin să-i testeze toate reflexele o dată la câteva minute.  

+15 FOTO

Goalkeeperul cedează când Mihai Popescu cade-n fundca leșinat și-i permite lui Iancu să înscrie simplu, din apropierea porții. Apoi Corbu, un fundaș dreapta mutat de nevoie pe stânga, pierde un duel, Popescu greșește și el din nou și Boboc profită de ricoșeu și marchează dintr-o acrobație. "Foarfeca" lui Boboc taie povestea de vis pe care o scriseseră dinamoviștii până atunci. Apărarea e groaznică. O repară Uhrin și p-asta? Cum ar putea el să facă fotbaliști de playoff din Ciobi, din Popescu și din Corbu? 

Dinamo urcă pe locul 7 în Liga 1, cu 20 de puncte, la unul în spatele marii rivale FCSB. Viitorul termină etapa pe locul secund, cu 25 de puncte, dar poate pierde contactul cu CFR Cluj.

Dinamo - Viitorul 3-2

Dinamo:  Piscitelli - Ciobotariu, Puljic, Popescu, Corbu - Mrzljak, I. Filip - Sorescu, Nistor, Moldoveanu - Perovic 
Rezerve: Straton - Klimavicius, Moura, Brito, Răuță, Grigore, D. Popa 
Antrenor: Dusan Uhrin

Viitorul: Căbuz - Boboc, Țîru, Mladen, De Nooijer - Achim, Artean, C. Matei - G. Iancu, G. Ganea, Houri 
Rezerve: Cojocaru - Pițu, St. Filip, M. Dulca, A. Ciobanu, P. Iacob, L. Munteanu 
Antrenor: Gică Hagi

Stadion: Dinamo
Arbitru: Radu Petrescu / Asistenți: Mircea Grigoriu și Valentin Avram (toți din București)

Vezi și:

DINAMO // Ionuț Negoiță vinde tot ce poate sau pasează „mortul”! Care sunt variantele de urgență ale finanțatorului

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (307)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  28 Octombrie 2019, 11:08
Postat de Radulescu Horatiu pe 28 Octombrie 2019, 07:45

Cum a demolat-o Dinamo pe Viitorul,când a caștigat greu și nemeritat cu 3-2???Păi acel 3-0 de la un moment dat a fost datorat unor greșeli individuale enorme făcute de jucătorii de la Viirorul.Când posesia este 52 la 48 în favoarea celor de la Viitorul cum poți scrie că dinamo a călcat pe cineva în picioare?! Poți face asta doar dacă ești dinamovist convins.

Intr-adevar, dupa pauza Viitorul si-a reglat jocul de pase-pe fondul epuizarii fizice al lui Dinamo-dar golurile Viitorului au venit intamplator totusi!La primul gol Mihai Popescu-preferatul meu-cu ochii la minge retragandu-se... a cazut cu cracii in sus si nici nu s-a ridicat repede,dandu-i posibilitatea lui Iancu-care este un jucator lent totusi-sa recupereze si sa trimita in poarta!Iar la doilea gol-dat dintr-o foarfeca din interiorul careului-la o minge revenita dintr-un ricoseu...!In care a avut norocul ca mingea sa se duca in poarta, printr-o multime de jucatori...Asta e,la foarfeca ,dai cu ochii inchisi si..."fie ce-o fi"!Dar daca...Daca Sorescu si mai ales Nistor,inscriau pentru 4-0,altele erau comentariile!Cam ca la Hermanstadt cu fcsb!Dar nu chiar asa!

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  28 Octombrie 2019, 09:08
Postat de flojo pe 28 Octombrie 2019, 08:30

Băi IQ de gărgăriţă, nu te potoleşti, vrei cu tot dinadinsul să te faci de râs!

Ala e un demagog. Dinamo a avut 2 ocazii uriasa in r2 prin sorescu si nistor dar DACA mai Dura meciul 10 min in afara de prelungiri puteau as ne egaleze !

flojo
flojo  •  28 Octombrie 2019, 08:30
Postat de Radulescu Horatiu pe 28 Octombrie 2019, 07:45

Cum a demolat-o Dinamo pe Viitorul,când a caștigat greu și nemeritat cu 3-2???Păi acel 3-0 de la un moment dat a fost datorat unor greșeli individuale enorme făcute de jucătorii de la Viirorul.Când posesia este 52 la 48 în favoarea celor de la Viitorul cum poți scrie că dinamo a călcat pe cineva în picioare?! Poți face asta doar dacă ești dinamovist convins.

Băi IQ de gărgăriţă, nu te potoleşti, vrei cu tot dinadinsul să te faci de râs!

Vezi toate comentariile (307)
Comentează