FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo vrea să își ia un portar nou și a pus ochii pe un jucător dorit și de FCSB: "O să regrete Steaua că nu m-a luat"

Eduard Pap (1,86 de metri) a mai jucat în Liga 1 pentru ACS Poli Timişoara, înainte de a sosi la ASA
Eduard Pap (1,86 de metri) a mai jucat în Liga 1 pentru ACS Poli Timişoara, înainte de a sosi la ASA

Articol de - Publicat sambata, 06 mai 2017 00:00

"Câinii" îl vor pe Eduard Pap, 22 de ani, goalkeeperul care a făcut minuni în poarta mureşenilor şi refuzat în 2012 de FCSB.

Dinamo caută să-şi facă rost de mănuşi care să apere poarta "câinilor" din sezonul viitor.

Gazeta Sporturilor a aflat că bucureştenii au pus ochii pe unul dintre cei mai apreciaţi goalkeeperi din actuala ediţie, Eduard Pap, 22 de ani, fiind şanse foarte mari ca din vară acest fotbalist să înceapă pregătirile cu "haita" şi să sosească în Ştefan cel Mare.

Chiar dacă în acest moment este titularul postului la echipa aflată pe ultimul loc în Liga 1, Pap a fost lăudat în mai multe rânduri pentru paradele sale, impresionând în special în egalul înregistrat în luna martie pe Naţional Arena cu FCSB (1-1).

MM n-a fost impresionat de el

N-a fost întâmplătoare evoluţia tânărului care a mai fost dorit în iarnă de FC Botoşani şi Pandurii, dar a ales ASA Târgu Mureş. "O să regrete Steaua că nu m-a luat!", a declarat Edi în vara 2012, când Gigi Becali a fost convins de diverşi apropiaţi să-l achiziţioneze pe portarul "naţionalei" de juniori.

Pap avea 17 ani în acel moment, dar Mihai Stoica nu a fost de acord atunci cu transferul: "Noi nu luăm jucători din Liga a 4-a la echipă, să fie clar!". Pap a fost singurul fotbalist din România care a jucat la o primă reprezentativă, chiar dacă de juniori, direct din Liga a 4-a.

Ardeleanul evolua la Jimbolia şi a fost apoi în probe la Borussia Dortmund. A mai fost în atenţia celor de la Borussia Monchengladbach şi Eintracht Frankfurth, doar că nu s-a mai materializat nicio mutare.

Poate pleca şi liber

Adus în iarnă la ASA, Edi n-a fost primit cu mare încredere de către oficialii clubului. Primul care i-a dat şansă a fost antrenorul Ilie Stan. Fotbalistul a mărturisit că nu-i stă capul acum la ce va fi în mercato, mai ales că încearcă să pună umărul la salvarea miraculoasă a mureşenilor de la retrogradare.

Dar dacă ASA va ajunge în divizia secundă, Pap are o clauză în contract prin care poate pleca gratis, oriunde doreşte. Dinamo aşteaptă să vadă ce se întâmplă cu situaţia lui la Mureş, dar oficialii sunt decişi să-l achiziţioneze oricum pe fotbalist.

Autoportretul lui Eduard Pap:

  • "Nu sunt un portar foarte înalt, dar cred că am un reflex foarte bun. Am o intuiţie destul de bună. Mai am de lucrat la toate capitolele. Experienţa vine jucând, iar eu am doar 22 de ani. Am tot timpul să cresc"
  • "Iker Casillas este modelul de portar pe care-l am. De mic îmi doream să ajung la nivelul lui şi chiar cred că aşa va fi. Mi se pare că am un stil asemănător cu al lui. Nu are o talie foarte mare, dar compensează cu multe calităţi pe care le are. Îmi place şi de Bogdan Lobonţ. A fost un portar fantastic. Sper să ajung şi eu cândva în poarta echipei naţionale şi să joc pentru echipe ca Ajax sau Roma"
  • "Am aflat şi eu că există interes din partea unor cluburi pentru mine. Deocamdată sunt concentrat pe ce se întâmplă la ASA. Îmi doresc în viitor să fac pasul către un club mai important. Atât din ţară, cât şi din străinătate"

Ce se întâmplă cu portarii de acum

Dinamo ar putea pierde doi portari în vară. Jaime Penedo îşi termină contractul cu clubul şi sunt şanse minime să-şi extindă înţelegerea, mai ales că roş-albii nu sunt de acord cu plecările periodice ale goalkeeperului de 35 de ani în Panama, cu ocazia meciurilor din preliminariile Campionatului Mondial. Şi lituanianul Vytautas Cerniauskas îşi încheie acordul în luna iunie, iar Dinamo nu s-a decis în privinţa lui.

11goluri a primit Pap în cele 13 meciuri jucate pentru ASA

9este nota primită de Pap în Gazeta Sporturilor după remiza obţinută de ASA, în luna martie, pe Naţional Arena, cu FCSB (1-1)

250.000 €este cota portarului, conform transfermarkt.de

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
1795376680686028
Mircea Lungu  •  06 Mai 2017, 20:06

Din știre rezultă că Steaua nu L-a dorit niciodată, dar *** ziși "jurnaliști" presupun că era dorit!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zecs93
zecs93  •  06 Mai 2017, 13:29

ieri acest mega portar a scapat mingea din mana la golu 2 al chiajnei, hai sa fim seriosi, daca vreti un portar de valoare si bun ( in locu lui penedo care va pleca) orientati-va catre CALANCEA !!!

mosykw1
mosykw1  •  06 Mai 2017, 10:15

Si aseara a dat cu mucii in fasole!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează