FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamomania » Suporterii din Ştefan cel Mare au regăsit drumul către stadion: media spectatorilor a explodat!

Jucătorii lui Dinamo au din nou cu cine să sărbătorească victoriile
Jucătorii lui Dinamo au din nou cu cine să sărbătorească victoriile

Articol de - Publicat miercuri, 30 octombrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 29 octombrie 2013 22:49

Suporterii sînt aproape de echipă, au regăsit drumul spre stadion, chiar dacă roş-albii sînt la 7 puncte de cupele europene.

Dinamo se zbate pe la mijlocul clasamentului, dar suporterii sînt premianţi. O remarcă a unui spectator de la tribuna a II-a de pe Dinamo, la meciul cu Chiajna (2-1), este sugestivă: "Cînd ne luptam la campionat sau la cupele europene, în anii trecuţi, dacă veneau o mie, două de oameni la stadion. Acum, sîntem mai aproape de retrogradare, dar sîntem cel puţin 5.000 şi strigăm pentru Dinamo".

Chiar dacă echipa arată încă momente de mediocritate, impresionînd rareori prin joc, fanii au răbdare cu acest rebranduit New Dinamo.

Gazeta Sporturilor a găsit 5 motive pentru această atitudine:
1. Fanii simt că au scăpat de dictatura fraţilor Becali. Ioan şi Victor nu mai au aceeaşi influenţă la club, chiar dacă mai reprezintă cîţiva jucători, printre care şi noile speranţe. Fraţii Becali nu mai sînt în centrul înjurăturilor, fanii au uitat de ei. Ionuţ Negoiţă a declarat că lucrează cu orice impresar.

2. Echipa nu-i sudată, n-are rezultate, e la 7 puncte de locurile europene, dar spectatorii apreciază, încă, ideea reconstrucţiei. "Vrem jucători tineri, să creştem", spun fanii, care sînt mai indulgenţi cu Lazăr, 24 de ani, sau cu Roti, 18 ani, atunci cînd greşesc o pasă, o centrare. Iar dacă mai sînt înjuraţi în meci, fotbaliştii sînt aplaudaţi mereu la final.

3. Este cel mai deschis club. Interviuri, conferinţe, interacţiuni cu fanii cel puţin o dată pe săptămînă, marketing pozitiv.

4. New Dinamo 2013 le-a retrezit ataşamentul suporterilor faţă de brandul "cîinilor roşii". Nu mai este Cristi Borcea şef, finul stelistului Gigi Becali, iar suporterii simt că au iar identitate. Fanii cer excluderea juniorilor care simpatizează cu echipa din Ghencea! Iar Negoiţă a luat în calcul ideea şi a dat ordin să se analizeze situaţia.

5. Stoican, noul antrenor, este apropiat de ultraşi. Duce echipa spre a saluta ambele galerii, PCH şi Sudul, apoi stă de vorbă cu suporterii de la tribuna a II-a. Sînt şi reproşuri, vizavi de folosirea unor fotbalişti. Flavius îi apără mereu pe jucători, "unii au trac, se tem, fiindcă resimt presiunea şi înjurăturile, hai să-i susţinem, sînt ai noştri!", iar finalul este unul cu aplauze reciproce şi încurajări.

13.700 este media spectatorilor dinamovişti la meciurile de acasă, ceea ce plasează Dinamo pe primul loc în Liga 1

"Sîntem pe drumul cel bun, chiar dacă ratăm multe ocazii. Să nu vă sperie dacă în meciurile următoare vom marca foarte multe goluri! Vom rămîne modeşti, vom încerca să jucăm un fotbal bun" (Flavius Stoican, antrenor Dinamo)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

"Eram de rîsul rîşilor"
Srgian Luchin a găsit cel mai important cîştig al celor 3 puncte din meciul cu Chiajna (2-1): "Dacă făceam egal sau pierdeam, Doamne fereşte!, am fi ajuns de rîsul rîşilor, întrucît eram pe locul 10, aproape de zona nisipurilor mişcătoare. Cred că jocul poate creşte curînd. Chiar dacă am suferit în repriza secundă, am cîştigat, asta contează".

"Thomas, vino la cadou!"
Joel Thomas a ratat trei ocazii mari în finalul meciului, iar fanii i-au cerut lui Stoican să renunţe la el. Pe lîngă apostrofări, suporterii de la tribuna a II-a l-au aşteptat pe atacant pentru a-l înjura, doar că francezul a preferat să se mai antreneze, mai exact să alerge, în cealaltă parte a arenei! "Thomas, vino să-ţi dăm un cadou!", l-au îmbiat spectatorii, amuzaţi, însă vîrful a mers la vestiare de-abia după ce aceştia au părăsit zona.

Apel către fani
Galeria dinamovistă a avut din nou scandări xenofobe, la meciul cu Concordia, arbitrul Bocăneală ameninţînd că va opri partida dacă suporterii nu vor înceta. "Fanii reprezintă cel mai important jucător al nostru. Dar trebuie să înţeleagă că sînt nişte reglementări, nu e de joacă. Vrem să ne bazăm pe fani, să nu mai fie interzişi în deplasare. E păcat să plătim şi noi, şi ei", a spus directorul sportiv Cristi Bobar.

"Ca pe vremea Victoriei"
Antrenorul Concordiei, Ionuţ Chirilă, a acuzat ieri la sportro arbitrajul lui Bocăneală: "O ruşine naţională, n-am văzut aşa ceva de pe vremea Victoriei şi a Scorniceştiului! Dinamo a dat două goluri inventate. Bocăneală ar trebui dat afară din ţară. Mi-e ruşine că am lucrat în Ştefan cel Mare, nu mă mai duc acolo nici dacă îmi dau un milion de euro. Mi-e ruşine de Dinamo!". Cristi Bobar i-a replicat, ironic: "E bine că nu s-ar mai întoarce, că folosim milionul de euro pentru a reclădi o echipă care la anul să se bată la titlu!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (38)
ainraymon
ainraymon  •  30 Octombrie 2013, 23:17

Mai au putin si depasesc suta de mii... Intr-adevar un articol de exceptie marca GSP... Este nemaintalnit pe mapamond ce atmosfera si ce emulatie este la dinamo si in capul unor gazetari de trei parale !!!!

conasu_boeru
conasu_boeru  •  30 Octombrie 2013, 20:01

Uita-te acum pe Ghencea , ia vezi cati sunteti, 8 mii nu ?

gymd
gymd  •  30 Octombrie 2013, 17:45
Postat de terminatorul2 pe 30 Octombrie 2013, 16:26

Cu pile si relatii , cu chestiii si trestii : )))))) este binecunoscut faptul ca Lake are cunostinte peste tot !

Si eu iti mai zik inca odata ca te inseli, Dinamo daca umbla la arbitraje trb sa nu ne mai oprim din luat campionate cu lotul actual :))) dar noi nu avem bani sa trecem strada si umblam la arbitraje, hai nu zik ca nu om fi furat si noi , dar voi sunteti icoana :))) majoritatea meciurilor din sezonu asta oare cum au fost castigate sa-ti zik si meciurile ca o sa intrebi care ( Ceahlaul,Medias,Sageata,Vaslui,Viitorul si akum ultimul cu FC BRASOV) fa socoteala sa vezi cate puncte sunt, daca s-ar fi jucat pe bune akum erati undeva pe locurile 7-8-9

Vezi toate comentariile (38)
Comentează