FOTBAL  »  Superliga  »  ANIVERSĂRI

Dinamoviştii sărbătoresc două glorii: Mircea Stoenescu şi Ionel Augustin

Mircea Stoenescu FOTO: fcdinamo.ro
Mircea Stoenescu FOTO: fcdinamo.ro

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 octombrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 11 octombrie 2013 19:52

Fostul fundaş Mircea Stoenescu împlineşte astăzi 70 de ani, iar fostul atacant, Ionel Augustin, 58 de ani


MIRCEA STOENESCU

Mircea Stoenescu s-a născut pe 11 octombrie 1943, la Bucureşti. Stoenescu a jucat pe postul de fundaş şi-a început cariera de fotbalist în 1956, la Dinamo. Acesta a cîştigat cu Dinamo 2 campionate şi o Cupă.
După ce a abandonat cariera de fotbalist, Mircea Stoenescu s-a făcut arbitru şi a fluierat în prima ligă română în perioada 1982 - 1968. În anul 1999 a fost numit preşedinte executiv la Dinamo.

"Inima îmi bate şi la 70 de ani pentru Dinamo! Urmăresc meciurile la TV, citesc pe internet tot ce se întîmplă la echipa mea de suflet şi am grijă de nepoţii mei. Le spun şi lor, aşa cum le transmit tuturor suporterilor dinamovişti, să creadă în revenirea echipei în fruntea fotbalului românesc. Reconstrucţia nu se poate face în cîteva luni. Mă bucur cînd văd suporteri aproape de echipă, înseamnă devotament faţă de culorile clubului indiferent de locul ocupat în clasament. Sînt convins că Dinamo se va bate la titlul de campioană în următoarele sezoane. E nevoie de răbdare şi paşi echilibraţi la toate nivelurile, administrativ, tehnic, copii şi juniori" a declarat Stoenescu pentru fcdinamo.ro.

IONEL AUGUSTIN

Ionel Augustin, fost atacant al "cîinilor" şi al echipe naţionale s-a născut tot la Bucureşti, dar în anul 1955. Acesta a cîştigat cu Dinamo patru titluri de campion şi o cupă a României. Printre altele a făcut parte din generaţia "cîinilor" care a avut cea mai importantă performanţă europeană din istoria clubului alb-roşu - Semifinala Cupei Campionilor Europeni, în anul 1984.

Din postura de antrenor a pregătit toate echipele din Ştefan cel Mare, de la copii şi juniori pînă la echipa mare.

În momentul de faţă, Ionel Augustin face parte din echipa de scouteri a clubului din Ştefan cel Mare.

Augustin şi-a început cariera de antrenor în 1990, în urmă cu 23 de ani, la Unirea Slobozia, unde şi-a încheiat activitatea de jucător profesionist. În "Ştefan cel Mare", IONEL AUGUSTIN a antrenat la toate nivelurile, grupele de copii şi juniori, echipa de tineret, Dinamo II, prima echipă, cunoscând cele mai mari satisfacţii pe banca dinamoviştilor.

"Le mulţumesc din suflet tuturor dinamoviştilor pentru mesajele de felicitare. Dinamo este viaţa mea! Am început fotbalul la Dinamo cînd aveam 11 ani, iar acum, la 58 de ani, sînt tot aici! N-am să uit niciodată golurile cu Inter, cu Hamburg, cu Dinamo Minsk, derby-urile cu Steaua, campionatele şi cupele cîştigate. Nu pot să uit nici bara cu Liverpool, pe Anfield Road, în semifinalele Cupei Campionilor. Clubul, echipa, fanii dinamovişti reprezintă totul pentru mine. Suporterii noştri sînt fantastici, ard pentru echipă, sînt convins că împreună cu fanii vom reuşi să revenim la performanţele aşteptate de toată suflarea dinamovistă" a spus Ionel Augustin pentru fcdinamo.ro.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
1745flo
1745flo  •  13 Octombrie 2013, 23:25

La multi ani dinamovistilor care ne-au adus multe bucurii! Sunteti in sufletul nostru!

ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  13 Octombrie 2013, 03:36

LA MULTI ANI, NEA MIRCEA ! LA MULTI ANI, ONEATA !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează