FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID 100

EXCLUSIV Dinamovistul Mircea Rednic e unic în istoria Rapidului! Dezvăluirile „Puriului” în ziua centenarului + deține o performanță nemaivăzută în Giulești

Mircea Rednic / Sursă foto: Eduard Apsotol (Gazeta Sporturilor) +27   FOTO
Mircea Rednic / Sursă foto: Eduard Apsotol (Gazeta Sporturilor)

Articol de - Publicat duminica, 25 iunie 2023 15:03 / Actualizat duminica, 25 iunie 2023 15:19

Perceput drept un mare dinamovist, Mircea Rednic stă la loc de cinste și în istoria Rapidului. În ziua în care giuleștenii aniversează centenarul, „Puriul” a vorbit cu GSP.ro despre legăturile sale cu alb-vișiniii și a răsfoit revista publicată de Gazeta, în care Rednic apare într-un capitol important din istoria clubului.

- Domnule Rednic, care este prima impresie asupra revistei „100 de motive să iubești Rapid”? 
- Frumos, chiar arată bine! 

- Răsfoiți puțin revista și vedeți când ajungeți la pagina 80! Veți avea o surpriză plăcută
- Nu găsesc, sigur sunt aici? Tot răsfoiesc și-i văd pe alții. Uite, „Magic Rednic”... La câte trofee am luat ca jucător și ca antrenor, e un titlu normal (râde). Bravo, frumos, felicitări pentru revistă! 

- Astăzi, Rapid sărbătorește 100 de ani de existență, iar dumneavoastră sunteți antrenorul care a adus ultimul titlu de campioană în Giulești în urmă cu 20 de ani. Ce feeling aveți, ce emoție vă mai încearcă? 
- Nu are cum să nu te încerce... Am stat ceva ani acolo, vreau să le transmit giuleștenilor că atât timp cât am fost jucător, apoi antrenor, pentru mine nu a existat decât Rapid! Chiar dacă eu sunt dinamovist. La Rapid am fost un adevărat profesionist, iar trofeele pe care le-am luat, ca jucător, ca antrenor, demonstrează acest lucru.

Cea mai controversată poveste din istoria Rapidului - Cine l-a omorât pe Dan Coe?
RAPID 100
Cea mai controversată poveste din istoria Rapidului - Cine l-a omorât pe Dan Coe?

Mircea Rednic, unic în istoria Rapidului printr-o performanță specială

Indiscutabil, Mircea Rednic face parte din povestea spectaculoasă a Grantului. Ca jucător a venit din Belgia de la Sint-Truidense și a fost titular incontestabil în sezonul 1998-1999, atunci când a câștigat și titlul de campion. 

Echipamentul Rapidului din urmă cu mai bine de două decenii / Sursă foto: Arhivă GSP
Echipamentul Rapidului din urmă cu mai bine de două decenii / Sursă foto: Arhivă GSP
Echipamentul Rapidului din urmă cu mai bine de două decenii / Sursă foto: Arhivă GSP
Șumudică, Iencsi, Mutică și Pancu celebrând un nou succes al Rapidului sub bagheta lui Mircea Lucescu / foto: Arhivă GSP
Echipamentul Rapidului din urmă cu mai bine de două decenii / Sursă foto: Arhivă GSP
+23 FOTO

Apoi, în 2002-2003 a condus echipa de pe bancă și iar a bifat titlul! Ba mai mult, „Puriul” a debutat ca antrenor pe prima scenă pe 5 decembrie 1998, în Rapid - U Cluj 3-0, când s-a ocupat de echipă imediat după plecarea lui Mircea Lucescu la Inter. Astfel, el este unul dintre cei trei din istoria fotbalului autohton care au câştigat titlul bifând cel puţin un meci într-un sezon atât din postura de antrenor, cât şi ca jucător.

Ceilalţi doi sunt Ştefan Cârjan, la Unirea Tricolor (1940-1941), şi Mircea Lucescu la Dinamo (1989-1990). Pe lângă titlu, Rednic mai are o Cupă a României adjudecată, tot ca jucător. (1998).

Citește și alte materiale dedicate Rapidului cu ocazia Centenarului alb-vișiniu: 

Cea mai controversată poveste din istoria Rapidului - Cine l-a omorât pe Dan Coe?

Istoria uitată a Giuleștiului: Rapid, creația a doi strungari » Cine sunt oamenii care au pus bazele clubului

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  01 Iulie 2023, 00:02

Domnilor tineri dinamovisti sa știți ca porecla " câinii rosii" v-a dat-o galeria Rapidului , auzindu-l pe Niki Dumitriu II care se plângea , după un meci cu Dinamo, de duritatea cu care dădeau la oase ( la rupere) fratii roscati Nunveiller 3 și 4 . Galeria Rapidului striga " câinii roșii" și dinamovistii si putinii suporteri, mureau de ciuda. După 89 si-au însușit ( în sfarsit) porecla de care le era rușine . Astăzi lumea ar trebui sa afle cine și de unde vine porecla câinilor.

creeperno534
creeperno534  •  25 Iunie 2023, 22:35

Sa nu se uite de ce striga galeria dinamovista in 2016: Rapid nu moare!

concret
concret  •  25 Iunie 2023, 20:50

"Am stat ceva ani acolo, vreau să le transmit giuleștenilor că atât timp cât am fost jucător, apoi antrenor, pentru mine nu a existat decât Rapid! Chiar dacă eu sunt dinamovist." - Aproape toate performantele lor (2 campionate din 3) sunt facute de dinamovisti. Istoria lor e marcata de Dinamo. Oricum, cand ai 100 de ani si ai doar 3 titluri... jenant. Si inca ceva, eu unul nu as avea nimic cu Rapid, dar cand ii aud cum injura Dinamo, desi ei fara dinamovisti erau zero, atunci le dau si eu "vorbe dulci".

Vezi toate comentariile (8)
Comentează