FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Dezlănțuit! Dinu Todoran îl face praf pe fostul său elev de la FCSB, care i-a criticat metodele: „E jucător, nu fotbalist!”

Dinu Todoran / Sursă foto: Facebook @FCSB +40   FOTO
Dinu Todoran / Sursă foto: Facebook @FCSB

Articol de GSP - Publicat marti, 24 august 2021 10:59 / Actualizat marti, 24 august 2021 12:15

Dinu Todoran (42 de ani), fostul antrenor al celor de la FCSB, a fost înlocuit săptămâna trecută cu Edi Iordănescu. Aseară, după remiza cu Sepsi, 1-1, Todoran a fost luat la țintă de fundașul dreapta Vali Crețu. Replica fostului tehnician al roș-albaștrilor a venit în această dimineață. 

„Înțepat” de fundașul Valentin Crețu pentru metodele sale de antrenament, Dinu Todoran a vrut să clarifice în această dimineață câteva aspecte legate de perioada petrecută la FCSB. Fostul antrenor acuză și clubul de lipsă de respect. 

Dinu Todoran: „Eu nu-l consider fotbalist!”

„În primul rând, vreau să clarific niște lucruri. Prin venirea mea la Steaua, mi-am asumat unele lucruri. Mi-am dat cuvântul și m-am ținut de cuvânt, însă a fost vorba de lipsă de respect. Fiecare are o vârstă, o funcție, trebuie să respecți pe cineva aflat într-o anumită funcție. Vorbesc și despre jucători, dar și în general. 

Am văzut declarația lui Valentin Crețu. Chiar aseară am primit un mesaj de la cineva din fotbal, după ce a înscris Sepsi, care mi-a spus că eu voi fi declarat vinovat pentru că nu a câștigat FCSB cu Sepsi. Așa se întâmplă în fotbal, e mereu vina fostului antrenor. 

Apropo de acele declarații ale acelui jucător (n.r - Vali Crețu), eu nu-l consider fotbalist. El e jucător la FCSB, alții sunt fotbaliști. Declarația lui spune foarte multe despre caracaterul lui. Nu poți veni să declari lucruri neadevărate”, a spus Todoran, la Pro X. 

Dinu Todoran: „N-au fost probleme disciplinare la FCSB!”

„Din punct de vedere fizic, n-ai ce să-i reproșezi lui Crețu. Dă 100% la antrenamente. El e deficitar la celelalte capitole. La antrenament, el trebuia să vină să centreze, dar centra în primul manechin. Spuneau atacanții: «Când ajunge Vali la centrare, trebuie să ne repliem, să nu ne prindă pe contraatac».  

Anul trecut, s-au luat foarte multe goluri din vina lui Crețu. Nu știu ce a fost cu acele declarații, probabil a vrut să se pună bine cu Edi Iordănescu. N-am știut că avem un metodist la echipă. Nici Toni Petrea n-a știut.  Să-l pună pe el metodist, să câștige campionatul. 

La FCSB e un grup bun, care se antrenează foarte bine. N-au fost probleme disciplinare. Oamenii trebuie să aibă răbdare, eu zic că vor face performanță. Am avut de câștigat și de învățat după această experiență. N-am mai rămas la FCSB, a fost o despărțire de comun acord. Domnul Becali și MM mi-au spus să rămân. Eu vreau să antrenez, o să merg în altă parte, indiferent de nivel”, a mai spus Todoran. 

Ce a spus Vali Crețu: „Înainte de Edi Iordănescu, mai mult stăteam la antrenamente!”

Înainte, mai mult stăteam la antrenamente. Nu-mi place să vorbesc, dar cu mingea nu am lucrat ce trebuia. Sunt multe de rezolvat. N-am fost o echipă până acum. Am avut amicale contra echipelor de Liga 2 și am avut și acolo probleme. Trebuia să ne dea de gândit. Sperăm să rezolvăm problemele. Sunt sigur că putem, am lucrat cu Edi și la Gaz Metan. 

Mi-a transmis multe lucruri bune. O să vedeți o altă față a noastră. Fiecare jucător se va elimina singur dacă nu va da 100%. Edi Iordănescu știe cum să facă un grup unit, o să avem spiritul acela de echipă. Vom fi mult mai responsabili pe atac și în apărare - Vali Crețu, după FCSB - Sepsi 1-1

Acum îl consideră slab și îl critică, dar Vali Crețu era piesă de bază în formula lui Todoran!

Chiar dacă acum pune piciorul în prag și îi răspunde pe un ton dur, Todoran l-a titularizat constant pe Crețu în scurta perioadă petrecută la roș-albaștri. Din șapte partide în toate competițiile în care a fost la cârma roș-albaștrilor, antrenorul a mizat pe Crețu, din primul minut, în 5 dintre acestea! Într-o singură partidă, Crețu a fost rezervă neutilizată, iar în alta a bifat 26 de minute. 

+36 FOTO

VIDEO Florin Tănase: „A fost un meci dificil, ne doream Mister să debuteze cu victorie”

Citește și alte știri despre FCSB: 

S-a întors MM » Imagini în premieră: cum s-a comportat managerul în timpul meciului cu Sepsi și ce a făcut la final

NOTE GSP A luat 4! Fotbalistul care a dezamăgit crunt la debutul lui Edi Iordănescu

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
gepeto
gepeto  •  24 August 2021, 19:50

Cretu a adus multe puncte fcsb-ului. Todoran nu a stiut cum sa il joace . Trebuia sa il imprumute la adversari. Gigi stie. Cand juca la Medias dadea randament bun (pt fcsb)

melcul_furios
melcul_furios  •  24 August 2021, 18:59

Apropos, sa il intrebe un reporter pe Cretu ce parere are despre modul in care schimba Becali cate 2-3 jucatori la pauza prin telefon, sa vedem daca o sa spuna ca e o greseala sau o sa evite intrebarea. Ma gandesc ca daca tot discuta de fotbal o sa il critice si pe Becali, nu?

planetfun
planetfun  •  24 August 2021, 18:37

todoran are dreptate, cretu sa-si vada de lungul nasului, dar aseara l-am vazut ca a dat cateva centrari bune, cum nu a dat toata viata lui.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează