FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Diogo Valente vrea să se impună în prima echipă a lui Paulo Sergio: "Ştiu că pot da mult mai mult"

Articol de - Publicat marti, 22 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 21 ianuarie 2013 19:48

"Decarul" clujenilor nu e mulţumit de randamentul său din prima parte a campionatului, dar e convins că lucrurile se vor schimba din retur


Diogo Valente a venit la CFR Cluj într-un moment de vîrf al carierei sale. Portughezul era unul dintre cei mai apreciaţi jucători de la Academica, echipa cu care a cîştigat Cupa Portugaliei în stagiunea trecută. Mijlocaşul a semnat cu CFR în vara lui 2012, din postura de jucător liber de contract. Ioan Andone l-a marginalizat, astfel că lusitanul de 28 de ani a fost o singură dată titular în Europa, cu Basel (1-0), la Cluj, cînd a centrat perfect la golul lui Kapetanos. Diogo Valente se pregăteşte la Marbella cu gîndul la partea a doua a campionatului, în care şi-a propus să se revanşeze.

- Diogo, care ar fi concluziile tale după primele 6 luni în tricoul CFR-ului? A fost pînă la urmă o alegere bună cînd ai semnat cu un club din România?
- Sînt destul de mulţumit, dacă e să fac un bilanţ legat de prima jumătate de an la Cluj. Am fost primit foarte bine de cei de la CFR şi mi s-au asigurat condiţii bune pentru a putea munci. Singurul motiv de lamentare priveşte faptul că nu am jucat atît cît mi-aş fi dorit. Dar, sînt mulţi jucători la CFR care au ratat startul. Anul trecut, Rui Pedro juca foarte puţin, iar în acest sezon a ajuns la un nivel bun. Şi Rafael Bastos a întîmpinat dificultăţi în primii doi ani la CFR. Sougou, la fel, a avut probleme în primele luni în România şi acum a devenit un jucător important. Nu-mi rămîne decît să mă pregătesc serios pentru a juca mai mult.

- Te-ai acomodat mai greu în România? Au fost probleme legate de adaptarea la un alt tip de fotbal?
- A fost puţin dificil, pentru că sînt la prima experienţă în afara Portugaliei. Acum însă pot să spun că m-am integrat perfect. Familia mea se simte excelent într-un oraş primitor, cu oameni deschişi. M-au ajutat portughezii din echipă şi ceilalţi colegi să mă adaptez cît mai repede. Fotbalul din România e la un nivel ridicat. Majoritatea echipelor încearcă să încurajeze spectacolul, să practice un fotbal atractiv.

- Ai avut probleme şi din cauza faptului că la CFR nu a fost folosit sistemul de joc în care te simţi cel mai bine, 4-3-3?
- E o realitate faptul că în Portugalia am jucat mereu în acest modul tactic. 4-3-3 e sistemul meu preferat, dar interesele echipei au prioritate, iar eu trebuie să mă adaptez la ceea ce vrea antrenorul. Cu Paulo Sergio jucăm ceva mai apropiat de dispunerea cu 3 atacanţi şi cred că voi putea evolua mult mai bine.

"Cu Paulo Sergio vom deveni şi mai buni"
- Care sînt obiectivele tale pentru 2013?
- E simplu, vreau să joc mai mult, să prind primul "unsprezece". Ştiu că pot da mai mult şi că pot juca mai bine. Mă pregătesc serios şi voi răspunde pe teren, în partea a doua a campionatului.

- Crezi că această echipă e capabilă de o surpriză în faţa lui Inter?
- Am demonstrat deja că sîntem o echipă bună, care poate face rezultate mari pe orice stadion. Contra Interului va fi o dublă grea, dar vrem să cîştigăm şi ştim că acest lucru e posibil.

- E primul tău cantonament cu CFR, primul într-un campionat în care pauza dintre tur şi retur e atît de mare...
- Da, ştiu la ce faci referire. E prima oară cînd îmi petrec atît de mult timp într-un hotel, dar inconvenientele sînt mai puţine decît lucrurile pe care le putem cîştiga în această perioadă de pregătire. Vom înţelege mai bine ce aşteptări are Mister Paulo Sergio de la noi, iar staff-ul tehnic va avea timp să cunoască mai bine lotul.

- Ce a schimbat Paulo Sergio la CFR?
- Venirea lui a transformat CFR într-o echipă şi mai puternică. Îi place fotbalul ofensiv, dar pune accentul şi pe organizare. Sînt sigur că vom arăta din ce în ce mai bine, sub comanda lui Paulo Sergio.

- Portughezii au avut o surpriză după ce Rui Pedro a marcat o triplă cu Braga. De unde surprinderea asta, Rui Pedro a fost crescut de FC Porto!?
- Din păcate, în Portugalia nu se valorizează talentele autohtone. Se preferă abordarea unor pieţe de jucători din afara Portugaliei, se transferă fotbalişti de o valoare îndoielnică. În acest fel, jucătorii portughezi foarte buni trebuie să demonstreze că joacă un fotbal de calitate în campionate din alte ţări, cum a fost şi cazul lui Rui Pedro.

706 minute a strîns Diogo Valente în Liga 1, fiind titular în 10 partide

"Ambiţia mea e să joc mai mult şi să demonstrez că oamenii de la Cluj nu s-au înşelat cînd au decis să-mi ofere un contract în România"
Diogo Valente, mijlocaş CFR Cluj

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
qwerty007
qwerty007  •  22 Ianuarie 2013, 03:07

Ok,hai sa te vedem in retur !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează