FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Înainte să plece din club, directorul general al lui Dinamo a dezvăluit cum se implică Nicolae Badea: „Cei din DDB și-au recunoscut greșeala”

Nicolae Badea
Nicolae Badea

Articol de - Publicat marti, 10 august 2021 12:07 / Actualizat marti, 10 august 2021 13:01

Constantin Eftimescu (69 de ani), actualul director general interimar, își încheie oficial activitatea la Dinamo joi, pe 12 august, după cele mai teribile opt luni din viața sa.

A fost la club în toate guvernările. De la Vasile Ianul și generali temuți ai Ministerului de Interne, trecând prin milionarii Nicolae Badea, Cristi Borcea, Gigi Nețoiu și Vladimir Cohn și până la Pablo Cortacero și haita de conducători spanioli. 

Constantin Eftimescu, 69 de ani, este cel mai vechi om activ de la Dinamo, dar misiunea sa se încheie oficial joi, 12 august, când îi expiră angajamentul de director general interimar. 

„Bigică" Eftimescu speră că-și va putea relua obiceiurile simple, inclusiv mersul la piață, fără a mai fi întrebat permanent: "Ce facem, domne, cu Dinamo ăsta al nostru?!". 

Constantin Eftimescu, directorul general al lui Dinamo, a dezvăluit cum se implică Nicolae Badea

- Domnule Eftimescu, în condițiile în care ați fost numărul 1 executiv la club în cea mai mare parte din 2021, cum a fost acest an pentru dumneavoastră? 
- E foarte greu să mulțumești oamenii. Nu doar jucătorii, cărora le dau dreptate, dar și angajații cu care mă cunosc de ani și ani de zile. A fost o perioadă în care, de jenă, nu am mai trecut prin club. "Nea Bigi, când ne dau salariile?!". 

Mie nu-mi place să mint, așa sunt eu construit. A fost teribil, eu fiind un tip care se consumă mult și nu se exteriorizează. Și vecinii la bloc mă întreabă ce facem cu Dinamo, i-am zis și soției să nu mai mergem la piață, la Bucur Obor, fiindcă și țăranii mă chestionează cu aceleași lucruri când cumpărăm legume și fructe. "Când, cum, de ce, ce salarii au jucătorii?", doar asta mă întrebau.

- Cum vedeți următoarea perioadă pentru club, cum se poate salva Dinamo?
- Sper să se dea drumul la transferuri, altfel va fi greu să rezistăm. Lotul actual e tânăr, însă nu știu cât va rezista. După ce acele acțiuni se vor da, se vor găsi oameni de bine, români, care să se apropie de Dinamo. Eu nu cred că acțiunile sunt la Dorin Șerdean, acum. Nu pricep de ce Pablo Cortacero i-ar fi dat o pungă de acțiuni lui Șerdean. 

Oricum, în acte, acționarul majoritar e "Coaforul", Lotus SRL! Aici trebuie lămurită situația cu acțiunile! Poate Șerdean are acțiunile de la „Coafor", nu de la Dinamo! Clubul e axat acum pe insolvență, să scape de balast. 

„Doar DDB a negociat contractele jucătorilor lui Dinamo"

- Jucătorii au acuzat public fie că au fost mințiți în privința contractelor, schimbate iarna trecută, fie că au fost duși cu vorba, în ultimele luni dinaintea insolvenței. Cum a fost?
- Cel mai mult am ținut legătura cu Elias Bucurică, unul dintre liderii DDB, șeful galeriei, un tip dintr-o bucată. El mi-a zis de la început că DDB n-o să poată face față decât până la un nivel. 

Negocierile cu jucătorii vizavi de salarii nu au fost realizate de nimeni de la Dinamo, ci doar de liderii DDB. Și ei au făcut un lucru bun, dar tot pe sume mari. Vai de mine, ce sume erau înainte! N-au putut să se țină de acele promisiuni. Văzând sumele datorate către stat și nu doar către stat s-a spus "Stop! Insolvență!", ca ultima șansă de salvare. 

- Ce le-ați transmite fotbaliștilor de acum?
-  Le-aș spune să încerce să facă tot posibilul pentru ca Dinamo să fie cât mai sus. Acest club, Dinamo București, chiar și acum, după doi ani de luptă la retrogradare, este un brand renumit. Nu doar în Capitală, ci și în țară, chiar și în afara României. 

- Va avea Dinamo probleme la retrogradare?
- Doamne ferește!

Înainte să plece din club, directorul general al lui Dinamo a dezvăluit cum se implică Nicolae Badea: „Cei din DDB și-au recunoscut greșeala”
Constantin Eftimescu, directorul general al lui Dinamo

Constantin Eftimescu:„Eu l-am recomandat pe Dinu, dar n-au vrut"

- V-a fost teamă în ultimii doi ani?
- Frică mare de tot! Dar odată ce am intrat în hora asta, a ultimelor opt luni, după propunerea DDB, am dansat și am cântat. Eu le-am zis că nu sunt persoana potrivită, l-am indicat pe Procuroru', pe Cornel Dinu, dar n-au vrut.

 Le-am spus de la început: „Să știți că eu stau doar perioada asta, să ieșim la suprafață, apoi nu mai pot sta, am probleme acasă și trebuie să fiu acolo". Toate au un final. Eu voi veni la Dinamo, la meciuri, dacă sănătatea îmi va permite. Iar oricui mă va apela îi voi răspunde. 

- Au fost cele mai grele luni din viață?
- Da, cele mai grele, de dimineața până seara am tot gândit cum să fac să iasă bine. Și întotdeauna au apărut nemulțumiri și nemulțumiți, dar bine că Dinamo supraviețuiește.

5titluri de campion are ca jucător al "câinilor" Eftimescu. A mai câștigat și două Cupe ale României

- Unde va fi Dinamo peste 5 ani?
- Dacă se vor găsi oameni potenți financiari, cu un stadion nou, Dinamo va fi în primele trei clasate. Adică acolo unde este locul lui Dinamo. Nu vedeți că totul se rezumă la bani? Fără ei, nu mai poți face mare lucru. Liga 1 e dominată de CFR Cluj, FCSB și Craiova, cluburile cu bani. La performanță ajungi cu bani, cu un cuvânt respectat, cu oameni care se pricep la fenomen.

 „Mulți președinți au fost pe interes și nu s-au priceput"

- Au profitat diverși „dinamoviști până la moarte" de acest club?
- Termenul de „dinamovist până la moarte" e mai de curând. La nivel de cuvinte, da. Și o parte dintre foștii mei colegi sau alți foști fotbaliști dau numai sfaturi. Eu am încercat să aduc pe lângă mine foști fotbaliști, dar unul efectiv de birou nu am reușit.

- De ce sunt unii numai lapte și miere cât sunt la Dinamo, în funcții oficiale, apoi atacă gruparea?
- Caractere! Unora le place să dea declarații, să apară pe sticlă, au impresia că sunt importanți și ceea ce au făcut ei nu mai face nimeni. Și doar ceea ce au făcut ei este perfect. Și spuneți-mi care au contracte pe la alte cluburi. Eu știu că bat pe la uși. 

+27 FOTO

- De ce a ajuns Dinamo, de la una dintre forțele României, la ipostaza de a lupta numai pentru supraviețuire? 
- S-au perindat după perioada Badea - Borcea mai mulți președinți care, din punctul meu de vedere, au venit din interes și nu s-au priceput. 

Au fost domnul Anghelache, cel de la Timișoara, Stanciu, domnul Dinu Gheorghe și domnul Alexandru David. Dintre aceștia, singurul care o știa pe Dinamo era Anghelache. Restul nu au știut de Dinamo decât din presă sau amiciții cu unul, cu altul din lumea clubului. Nu cred că au lucrat pentru Dinamo, ci doar pentru dânșii. Iar din an în an s-a mers mai rău. 

- Care este aportul lui Nicolae Badea la viața clubului?
- Vă spun ceea ce știu. În iarnă, am discutat cu dânsul, fiindcă nici DDB nu ne putea ajuta pentru a organiza finalul de an 2020, i-am spus despre ce este vorba, a virat imediat banii în cont. Și mai este un domn, pe lângă Badea, Marian Iuhasz, care ajută clubul, un mare dinamovist, îi mulțumesc în continuare! Nu știu dacă dânsul personal, dar domnul Badea are o serie întreagă de cunoștințe care pot ajuta Dinamo. Ori să preia el, deși nu cred că se va mai implica, ori va aduce oameni de afaceri. Sprijină din umbră, într-un sens pozitiv. Este unul dintre oamenii pentru care am un respect deosebit, e mare lucru că a revenit aproape de Dinamo.

„Cei din DDB și-au recunoscut greșeala față de domnul Badea"

- Dacă nu ar fi clubul în insolvență, pe cine ați vedea cel mai potrivit președinte, numărul 1 executiv?
- Pe Bogdan Bălănescu. E unul dintre cei mai buni manageri de club. Face tot. Este un fanatic dinamovist, oriunde ar activa, dar au greșit cei din DDB, recunosc și cei de acolo, așa cum au greșit și cu domnul Badea, și cu domnul Borcea. Ca atare, am înțeles că cei de la DDB mai trec și acum pe la domnul Badea și-i solicită sfaturile. Nu e rău când recunoști că ai greșit!

- Iuliu Mureșan vi se pare potrivit pentru timpul prezent?
- Cel mai potrivit. Nu poate spune nimeni că nu e un președinte bun, a avut rezultate la CFR Cluj. Acum nu mai e la modă să fii născut la Dinamo. Vorbim de profesioniști. Dânsul a mai trecut printr-o insolvență, știe cum stă treaba, e un avantaj, al lui, al nostru, parteneriatul cu domnul Zăvăleanu, administratorul judiciar.

- Cine este cel mai bun antrenor pentru Dinamo?
- Hmm, greu de zis. Eu nu-l eliminam pe Mircea Rednic în 2019, a fost o mare eroare. Rednic băga mâna în buzunar, era și finanțator. Cel mai bun antrenor. Și el, și Andone, și Mulțescu. Bine, eu sunt și subiectiv, îmi plac dinamoviștii. 

Gigi Mulțescu a fost dus cu vorba de cei de la Dinamo, e o chestie supărătoare. Dar și-a asumat, și el, și alții. Dintotdeauna, cel mai bine la Dinamo au dus-o mercenarii, care și-au luat banii, apoi și-au arătat și răutatea, au vorbit urât
- Constantin Eftimescu

VIDEO Mihai Eșanu: „Ne dorim să ajungem cât mai sus”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Dario Bonetti, dezarmat după Chindia - Dinamo: „Nu avem nicio soluție”

Deian Sorescu n-a mai rezistat și i-a răspuns lui Mureșan: „Fanii nu știu adevărul”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
creeperno115
creeperno115  •  10 August 2021, 22:45

Datoriile lui badea si borcea ne-au bagat in prima insolventa. Cand o baga domnul badea si borcea 20 milioane euro in Dinamo, sunt bineveniti. Pana atunci, DDB e singurul investitor de incredere

valyomanyd
valyomanyd  •  10 August 2021, 18:09
Postat de Luminita Marica Panoiu pe 10 August 2021, 16:27

"COAFOR LOTUS SRL " (asta e numele echipei indolvente) va devenii o prezenta sigura la matineu ( Liga 2)....Speram sa ajunga acolo unde trebuia sa fie de anul trecut...doar ca Burleanu a salvato marind nr echipelor in Liga 1...????????????????????????????

Fugi la aragaz ca se arde mamaliga! Asta asa ca al link cu nume feminin, dar mai mult ca sigur esti mancator de branza de la Palat !

mda....
mda....  •  10 August 2021, 17:35
Postat de Luminita Marica Panoiu pe 10 August 2021, 16:27

"COAFOR LOTUS SRL " (asta e numele echipei indolvente) va devenii o prezenta sigura la matineu ( Liga 2)....Speram sa ajunga acolo unde trebuia sa fie de anul trecut...doar ca Burleanu a salvato marind nr echipelor in Liga 1...????????????????????????????

Mai luminița mai lasa-ne cu prevestirile tale(te-oi crede si tu vreun nostradamus) ca de viteji ca tine e plin gsp-ul asta...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează